Αποκαλυπτήρια αγάλματος Μάρκου Βαμβακάρη

  • Σάββατο, 18 Ιουνίου, 2022 - 15:29

Παρουσία επισήμων και κατοίκων της Σύρου, έγινε σήμερα το πρωί η εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Μάρκου Βαμβακάρη.

Από νωρίς το πρωί, ο Βασίλης Βαμβακάρης, είχε επισκεφθεί το μνημείο του πατέρα του στο καθολικό κοιμητήριο για την τέλεση τρισάγιου στη μνήμη του, από τον καθολικό επίσκοπο π. Πέτρο Στεφάνου. Στη συνέχεια,  επισκέφθηκε τα εκπαιδευτήρια Δελασάλ και το Βαμβακάρειο Γυμνάσιο, του οποίου είναι μέγας δωρητής, και αφού περιηγήθηκε στους χώρους του σχολείου, συνομίλησε σε ευχάριστο κλίμα με παιδιά κι εκπαιδευτικούς.

Στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Παπάγου, συγκεντρώθηκαν οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, των αρχών και της εκκλησίας αλλά και πλήθος κόσμου για να τιμήσουν τον Πατριάρχη του ρεμπέτικου και θεμελιωτή της ελληνικής λαϊκής μουσικής.Ο Βασίλης Βαμβακάρης, μετά από μια σύντομη "από καρδιάς" ομιλία, αποκάλυψε συγκινημένος το άγαλμα του Μάρκου, καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκομένους. Η εκδήλωση έκλεισε με ένα μικρό αφιέρωμα της μουσικής σχολής “Εν χορδαίς και οργάνοις”- Η μεγάλη του Μάρκου σχολή, αποδίδοντας φόρο τιμής στο μεγάλο τους δάσκαλο,

Εκτενέστερο ρεπορτάζ στην “Κοινή Γνώμη” της Δευτέρας