MuSifanto 2022 – 7ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στη Σίφνο

  • Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022 - 06:27

Ο Σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» διοργανώνει το 7ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στη Σίφνο «MuSifanto 2022» που θα πραγματοποιηθεί στις 5-11 Ιουλίου 2022.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

- Καθημερινές συναυλίες με έμφαση στην κλασική μουσική

- Σεμινάρια κλασικής κιθάρας, πιάνου, παλαιάς μουσικής, μαθητικής ορχήστρας, μονωδίας και τρομπέτας

- Μουσικό περίπατο

Η Σίφνος φιλοξενεί τα τελευταία επτά χρόνια ένα φεστιβάλ κλασικής μουσικής με διεθνή απήχηση. Το MuSifanto αποτελεί το σημείο συνάντησης των φίλων της κλασικής μουσικής στο νησί. Ο Σύνδεσμος λειτουργεί κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς, μουσικά εργαστήρια στα οποία τα παιδιά διδάσκονται κλασική μουσική καθώς και παραδοσιακή μουσική του τόπου τους, σε έξη νησιά του Αιγαίου.

Στη Σίφνο, το MuSifanto συμβάλλει στα πολιτιστικά δρώμενα και αποτελεί έμπνευση για τα παιδιά και τους νέους που φοιτούν στο Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου «Φραγκίσκη

Ψαχαροπούλου Καρόρη». Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού έρχονται σε επαφή με σημαντικά έργα της μουσικής φιλολογίας, τα οποία ερμηνεύουν σημαντικοί μουσικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε ένα ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον.

Το 7ο Φεστιβάλ Μουσικής στη Σίφνο πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Διοργανωτής: «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας», με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Σίφνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και με την υποστήριξη Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Πολιτιστικού Κέντρου Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου» και του Συλλόγου Επαγγελματιών Εμπόρων και Επισιτισμού Σίφνου.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

- Τρίτη 5 Ιουλίου 2022 – Ώρα: 21:00

Εκδήλωση – Αφιέρωμα για τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Συνδέσμου

Συνοπτική παρουσίαση της ιστορίας και των δράσεων του Συνδέσμου “Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας” με οπτικοακουστικό υλικό και ζωντανές μουσικές παρεμβάσεις.

Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου» Αρτεμώνας

- Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 – Ώρα: 21:00

Ρεσιτάλ κιθάρας: Craig Ogden & D&A GuitarDuo (Δημήτρης Κουρζάκης – Άγγελος Μπότσης)

Μονή «Παναγία το Βουνό»

- Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022 – Ώρα: 21:00

Ρεσιτάλ πιάνου: Παύλος Σιφναίος

Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου» Αρτεμώνας

- Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 – Ώρα: 19:30

Μουσικός Περίπατος

Απογευματινός περίπατος σε διαδρομή φυσικής ομορφιάς με αναπάντεχα ζωντανά μουσικά στιγμιότυπα. Αφετηρία: κεντρική πλατεία της Απολλωνίας.

- Σάββατο 9 Ιουλίου 2022 – Ώρα: 21:00

Συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ Διεύθυνση: Νίκος Τσούχλος

Πλατεία στο Κάτω Πετάλι

- Κυριακή 10 Ιουλίου 2022 – Ώρα: 21:00

Μαθητική συναυλία σεμιναρίων κιθάρας, τρομπέτας και συνόλων

Πλατεία στο Κάτω Πετάλι

- Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 – Ώρα: 21:00

Μαθητική συναυλία σεμιναρίων πιάνου και μονωδίας

Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου» Αρτεμώνας

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων

Κατά τη διάρκεια του 7ου Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στη Σίφνο «MuSifanto 2022» θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια κιθάρας, παλαιάς μουσικής, μαθητικής ορχήστρας, μονωδίας, πιάνου και τρομπέτας.

- Σεμινάριο κιθάρας, παλαιάς μουσικής, μαθητικής ορχήστρας 6-10 Ιουλίου 2022

Craig Ogden: Διευθυντής του τμήματος κιθάρας στο Royal Northern College of Music στο Mάντσεστερ. Σύμφωνα με το BBC Music Magazine «άξιος διάδοχος του Julian Bream». Έχει συμπράξει ως σολίστ με πολλές από τις σημαντικότερες ορχήστρες του κόσμου. Εμφανίζεται τακτικά ως σολίστ και με σύνολα μουσικής δωματίου σε μεγάλες αίθουσες.

Δημήτρης Κουρζάκης: Σολίστ και καθηγητής κιθάρας (MusMPerf RNCM). Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Νεοκλασσικού και του Κλασσικού Ωδείου. Διευθύνει το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας.

Άγγελος Μπότσης: Σολίστ και καθηγητής κιθάρας. Απόφοιτος του Royal Northern College of Music. Έφορος κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου και καθηγητής κιθάρας στο Νεοκλασσικό Ωδείο.

Μάρκος Δεστέφανος: Σολίστ και καθηγητής κιθάρας. Έλαβε τα πρώτα μαθήματα μουσικής στο Μουσικό Εργαστήρι Κέας του συνδέσμου “Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας”. Σπούδασε στην Αθήνα και στο Salzburg. Διδάσκει κιθάρα στο Κρατικό Ωδείο της Άνω Αυστρίας, όπου και διευθύνει το τμήμα των Νυκτών Εγχόρδων.

Αλέξανδρος Κάλκος: Καθηγητής κλασικής κιθάρας με ειδίκευση στην ιστορική ερμηνεία από την εποχή της Αναγέννησης ως τον Κλασικισμό. Παίζει αναγεννησιακό λαούτο, βιχουέλα, αρχιλαούτο, αναγεννησιακή, μπαρόκ και ρομαντική κιθάρα.

- Σεμινάριο μονωδίας – 6-11 Ιουλίου 2022

Ειρήνη Καράγιαννη: Μέτζο σοπράνο. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασικό τραγούδι στην Ελλάδα, την Αγγλία και την Ιταλία. Από το 1992 ερμηνεύει, σε σημαντικές αίθουσες και λυρικά θέατρα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό ρόλους του κλασικού και μοντέρνου ρεπερτορίου.

- Σεμινάριο πιάνου – 6-11 Ιουλίου 2022

Παύλος Σιφναίος: Σολίστ και καθηγητής πιάνου. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Royal College of Music, London (Master in Piano Performance). Είναι τακτικός συνεργάτης των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ. Διδάσκει στο Νεοκλασσικό Ωδείο.

- εμινάριο τρομπέτας – 6-10 Ιουλίου 2022

Κική Ανωμεριανάκη: Αριστούχος διπλωματούχος του Ωδείου Ορφείο Αθηνών στη Τρομπέτα και αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Μόνιμο στέλεχος της Φιλαρμονικής ΛΣ και έκτακτη συνεργάτης της Ορχήστρας της ΕΛΣ. Διδάσκει τρομπέτα στο Κλασσικό Ωδείο Χολαργού και στο Νεοκλασσικό Ωδείο Γέρακα.

Συμμετέχουν οι δάσκαλοι του Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου «Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου –Καρόρη»: Τάκης Γιαννόπουλος (Κιθάρα), Νικήτας Μιχαλόπουλος (Κιθάρα), Δάφνη Τόκκα (Πιάνο).

Ετικέτες: