Οι “Βλαστοί της Άνοιξης” έφεραν το καλοκαίρι

Ολοκληρώθηκε χθες, η έκθεση ζωγραφικής “ Βλαστοί της Άνοιξης” της Αγγελικής Μπρισνόβαλη, η οποία παρουσιάστηκε στην Αίθουσα Εμμανουήλ Ροΐδη  στην Ερμούπολη, στα πλαίσια του προγράμματος «Σύρος Πολιτισμός 2022» του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.   

Η δημιουργός μιλώντας στην ¨Κοινή Γνώμη” για την εμπειρία της έκθεσης αυτής, δήλωσε: “Η έκθεση πήγε πολύ καλά. Ήρθαν και φίλοι και επισκέπτες του νησιού κι έμεινα πολύ ευχαριστημένη από την ανταπόκριση και τα λόγια που άκουσα όλες αυτές τις μέρες”

Η ίδια αναφέρει σε κείμενό της για την έκθεση:

“Οι κήποι σχεδιάζονται από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο, είναι  φυσικοί και τεχνητοί, περιλαμβάνουν ό,τι αγαπάμε και θέλουμε να φροντίσουμε. Είναι ένα ιδανικό σπίτι - ένα σπίτι σε νησί, μια ανάμνηση ενός χαμένου παραδείσου  από όπου πιστεύουμε ότι προερχόμαστε και κάποτε κατοικούσαμε ευτυχισμένοι. Αυτό τον ουτοπικό παράδεισο αναζητούμε, ειδικά μέσα στην τέχνη, αυτόν αναπαριστούμε και ονειρευόμαστε. Εκεί ευχόμαστε να επιστρέψουμε βασιζόμενες σε μια νέα υπόσχεση για ήπιο κλίμα, ζωντανά χρώματα, εύσχημα φυτά και ζώα, λαμπερό ήλιο και σκιά παντού, χωρίς πολέμους, πείνα, αρρώστιες και βάσανα. Ένα τέτοιο κόσμο σαν κήπο βρίσκουμε γύρω μας καμιά φορά, εκεί που ζούμε στον όχι και τόσο ιδανικό τόπο μας και κρατάμε την ελπίδα αυτή για μια υπόσχεση που μας δίνει η φύση ότι εάν την προστατεύσουμε ίσως να είναι αυτή “ο κήπος” , ο επίγειος παράδεισός μας στη ζωή αυτή. Τα έργα εδώ, ονειρεύονται και παρατηρούν με μάτι ανοιχτούς κήπους, πραγματικούς και φανταστικούς χωρίς όρια”

Η Αγγελική Μπρισνόβαλη, είναι εικαστικός, designer και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στην Ερμούπολη όπου διδάσκει Εννοιολογική και Οπτική Σκέψη, στον Σχεδιασμό, στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων. 

Η Σύρος αποτελεί πλέον τόπο κατοικίας, έμπνευσης και δημιουργία της.