Ένας ουρανός με αστέρια θα φωτίσει τα Χρούσσα

Ένα νοσταλγικό αφιέρωμα θα παρουσιάσουν τρεις χαρισματικοί τραγουδιστές και πέντε αξιόλογοι μουσικοί, την Παρασκευή 15 Ιουλίου στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρούσσων.

Η Ελπίδα Γαδ, ο Μπάμπης Βελισσάριος και η Κωνσταντίνα Κορδούλη, θα παρουσιάσουν μια μουσική παράσταση σε επιμέλεια Άγγελου Πυριόχου, εμπνευσμένη από τα χρυσά χρόνια του ελληνικού κινηματογράφου.

Τραγούδια που αγαπήθηκαν από έναν ολόκληρο λαό και τραγουδιούνται ακόμα και σήμερα, σε μια ρετρό καλοκαιρινή βραδιά στην οποία οι πρωταγωνιστές του χθες δίνουν τη θέση τους σε νέους καλλιτέχνες. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, στο πίσω μέρος της σκηνής θα προβάλλεται βίντεο με αποσπάσματα από αγαπημένες ελληνικές ταινίες μέσα από τις οποίες η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Γιάννης Βογιατζής, η Τζένη Βάνου, ο Ντίνος Ηλιόπουλος, η Τζένη Καρέζη κ.α. έγιναν αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας.

Η παράσταση δεν επιθυμεί να κάνει μια χρονολογική αφήγηση της ελληνικής μουσικής και του κινηματογράφου αλλά να προκαλέσει συναισθήματα, να συγκινήσει και να παρασύρει τον κόσμο να τραγουδήσει.

Η Σύρος είναι το γούρι μου”

Η Ελπίδα Γαδ, επιστρέφοντας μετά από περίπου ένα χρόνο στη Σύρο, την ιδιαίτερη πατρίδα της, μίλησε στην Κοινή Γνώμη: “Είμαι πολύ χαρούμενη που οι παραστάσεις μας ξεκινάνε από εδώ. Ήταν δική μου επιθυμία και το σεβάστηκαν όλοι. Έχω πολύ καιρό να εμφανιστώ στη Σύρο κι ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο νιώθω ότι έχω να αποδείξω πολλά. Η Σύρος για έμενα δεν είναι μαξιλαράκι ασφαλείας. Είναι αλήθεια ότι κάθε φορά λαμβάνω πολλή αγάπη και συμπαράσταση αλλά θέλω κάθε χρόνο να κάνω ένα βήμα παραπάνω γιατί όλος αυτός ο κόσμος που με έχει στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια αξίζει να βλέπει κάτι καινούργιο από εμένα”

Για τη συνεργασία της με τους άλλους δύο ερμηνευτές, είπε: “Δεν έχω ξανασυνεργαστεί με τον Μπάμπη και είναι μεγάλη η χαρά γιατί είναι ένας εξαιρετικός συνάδελφος κι έχει κάνει πολλά ετερόκλητα πράγματα στην καριέρα του. Η εμπειρία του, η θεατρικότητα και η φωνή του, σε βοηθούν να κάνεις πολλά πράγματα. Με την Κωνσταντίνα γνωριστήκαμε μέσα στο παιχνίδι και είχαμε συνεργαστεί στη σκηνή του Faust “.

Σχετικά με την παράσταση που θα παρουσιάσει την Παρασκευή, δήλωσε: “H παράσταση είναι ένα κράμα ιδιαίτερο. Το οπτικοακουστικό μαζί με τον χορό και το τραγούδι, σαν συνδυασμός μπορεί να ακούγεται απλός αλλά είναι σύνθετος στην εκτέλεσή του. Στο αποτέλεσμα έχει βοηθήσει πολύ ο μαέστρος, ο Ανδρέας Μπουτσικάκης, με τις υπέροχες διασκευές και τις ενορχηστρώσεις του. Το άλλο πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι η σύνθεση των ερμηνευτών. Ο Μπάμπης είναι τενόρος στη λυρική, εγώ είμαι μια mezzo που κινούμαι κυρίως στο έντεχνο και λαϊκό τραγούδι και η Κωνσταντίνα είναι μία σοπράνο με σπουδές στο ποπ μιούζικαλ. Μιλάμε επομένως για τρεις πολύ διαφορετικές φωνές, οι οποίες, με το υλικό του Άγγελου Πυριόχου, καταφέραμε να βγάλουμε μια πολύ καλή συνταγή, με σκοπό όχι απλώς να ερμηνεύσουμε τα τραγούδια αλλά να μεταφέρουμε όλο το κλίμα της εποχής εκείνης”.

Η θάλασσα φέρνει τον Μόμπι Ντικ στη Σύρο

Ο Μπάμπης Βελισσάριος, ένας εκ των τριών ερμηνευτών της παράστασης, είναι ηθοποιός και τραγουδιστής με μεγάλη πορεία στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Η τελευταία του δουλειά ήταν ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην μεγαλύτερη και ακριβότερη παραγωγή μιούζικαλ που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, το Μόμπι Ντικ του Δημήτρη Παπαδημητρίου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.

Για την παράσταση που θα μας παρουσιάσει στη Σύρο αλλά και τη συνεργασία του με τις δύο νέες τραγουδίστριες , δήλωσε: “Είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε με τα παιδιά. Την Ελπίδα δεν την γνώριζα αλλά εμπιστεύτηκα τον παραγωγό που μου πρότεινε να συνεργαστώ μαζί της. Έχω ενθουσιαστεί με το πόσο καλό παιδί αλλά και το πόσο καλή τραγουδίστρια είναι . Είμαι σίγουρος ότι θα συνεργαστούμε άψογα και θα περάσουμε υπέροχα. Η Κωνσταντίνα Κορδούλη είναι επίσης μια πολύ καλή νέα τραγουδίστρια και δείχνει ότι αν δουλέψει σωστά θα ανέβει πολύ γρήγορα. Και τα δύο κορίτσια έχουν μια απίστευτη φρεσκάδα και νιώθω πως ο ένας συμπληρώνει τον άλλον σε αυτήν την παράσταση”.

Ο τραγουδιστής, αν κι έχει επισκεφθεί πολλές φορές τη Σύρο κι έχει αποκτήσει μια ιδιαίτερη σχέση με το νησί, δεν έχει τύχει να παρουσιαστεί ποτέ στο συριανό κοινό ως τώρα: “Είναι η πρώτη φορά που θα τραγουδήσω στη Σύρο, παρόλο μου που έχουν γίνει προτάσεις κατά καιρούς. Δεν ξέρω για ποιόν λόγο αλλά μέσα στην περίοδο της καραντίνας σκεφτόμουν ότι η πρώτη μου εξόρμηση, μόλις βγούμε, θα ήθελα να είναι στη Σύρο. Είναι πολύς καιρός τώρα που το κυνηγάω να έρθω. Την αγαπώ πολύ τη Σύρο κι έχω πολλούς φίλους εκεί”.

Πληροφορίες παράστασης:

Καλλιτεχνική επιμέλεια : Άγγελος Πυριόχος
Ενορχηστρώσεις: Ανδρέας Μπουτσικάκης
Χορός/Χορογραφίες : Έλενα Καραβίτη
Videoart: Εύα Καρούση
Οργάνωση Παραγωγής : Αλεξάνδρα Τζουανάκη
Παραγωγή: STAGEWORKS ENTERTAINMENT GROUP

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Πιάνο: Ανδρέας Μπουτσικάκης
Ακορντεόν: Άννα Λάκη
Ντραμς: Αλβέρτος Παναγιωτόπουλος
Κοντραμπάσο: Αντωνία Τσολάκη
Κιθάρα: Γιώργος Πατσιώτης