Ο Γαλησσάς ζωντάνεψε θυμίζοντας τις παλιές του δόξες

Την εποχή που ο Γαλησσάς ήταν ο αγαπημένος προορισμός των νέων, ντόπιων κι επισκεπτών, θύμισε η ολοήμερη γιορτή που διοργάνωσε η ομάδα του Stray Art Festival. Με αφορμή ένα pre event πάρτι, η κοινότητα του Γαλησσά γέμισε χρώματα, μουσικές και νιάτα.

Το πρωί της Παρασκευής, με τη δημιουργία ενός ακόμα καταπληκτικού graffiti όπως αυτά που μας έχουν συνηθίσει εδώ και χρόνια, οι άνθρωποι του Stray Art, αξιοποίησαν άλλον έναν, αδιάφορο ως τώρα, τοίχο του νησιού, μετατρέποντάς τον σε σημείο ενδιαφέροντος.

Από το απόγευμα και μετά, και αφού ολοκλήρωσαν την καλλιτεχνική αυτή δράση, συγκεντρώθηκαν μαζί με πλήθος κόσμου, στον υπαίθριο χώρο πάρκινγκ, απέναντι από τη στάση του ΚΤΕΛ, πραγματοποιώντας μια diy εκδήλωση, η οποία περιελάμβανε συναυλίες και εναλλακτικά dj sets.

Οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες του Γαλησσά, στην πλειοψηφία τους, στήριξαν την απόφαση να διενεργηθούν οι φετινές εκδηλώσεις του φεστιβάλ στην κοινότητά τους, αισιοδοξώντας ότι θα συντελέσει στην “ανάσταση” της τουριστικής κίνησης και ζωής της περιοχής.

Σημειώνεται πως η εκδήλωση της Παρασκευής ήταν απλώς μια μικρή γεύση του τι θα δούμε φέτος στο κυρίως μέρος του φεστιβάλ, το οποίο θα διεξαχθεί 2-4 Σεπτεμβρίου.