Πάντα με τις μέλισσες

Η Φωτεινή Βελεσιώτου, έχει εκφράσει πολλές φορές την αγάπη της για τη Σύρο με την οποία η σχέση της κρατάει από πολύ παλιά, κάτι που την κάνει να νιώθει συντοπίτισσά μας, όπως είπε στην αρχή της συναυλίας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην έπαυλη Τσιροπινά.

Έχοντας επισκεφτεί πολλές φορές το νησί κι έχοντας χαρίσει αξέχαστες στιγμές στο παρελθόν, όπως σε κάποιες παλιότερες εμφανίσεις της στον Ταρσανά, η Φωτεινή Βελεσιώτου ήρθε για να παρουσιάσει τη νέα της δισκογραφική δουλειά, χωρίς να παραλείψει φυσικά να ερμηνεύσει αγαπημένα του κοινού τραγούδια της όπως οι “Μέλισσες¨και τα “Διόδια”. Η όχι και τόσο μεγάλη -σε σχέση με την προσδοκώμενη τουλάχιστον- προσέλευση του κόσμου, δεν στάθηκε εμπόδιο ώστε η βραδιά να αποτελέσει μία από τις πιο ξεχωριστές στιγμές του φετινού πολιτιστικού καλοκαιρινού προγράμματος της Σύρου ως τώρα. Με ένα χορταστικό, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά μουσικό πρόγραμμα, η τραγουδίστρια χάρισε εξαιρετικές ερμηνείες που σφραγίζονται κάθε φορά από την ξεχωριστή χροιά της.

Συντροφιά της στη σκηνή οι μουσικοί Γιώργος Κονής (Πιάνο- πλήκτρα),ο Βασίλης Κετεντζόγλου (κιθάρες), ο Ευγένιος Χαλίλ (μπουζούκι, τζουράς, μπαγλαμάς) και η Κατερίνα Ταμβάκη (κλαρινέτο). Η Μαρία Φασουλάκη, μια νεότερη ερμηνεύτρια με δυνατή και καθαρή λαϊκή φωνή, πρωτοσυστήθηκε στο συριανό κοινό και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Άκης Πάνου, Γιώργος Ζαμπέτας, Μάνος Χατζιδάκις, Σταύρος Ξαρχάκος, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Σωκράτης Μάλαμας, Μίκης Θεοδωράκης, Ηλίας Ανδριόπουλος, Νικόλας Άσιμος ήταν μερικοί μόνο από τους συνθέτες που τίμησαν με τις ερμηνείες τους η Φωτεινή Βελεσιώτου και η Μαρία Φασουλάκη ενώ δεν έλειψαν φυσικά και οι μουσικές αναφορές στον Μάρκο Βαμβακάρη.