Η Kαβίλια μάς υποδέχεται ξανά στο κηπάριο Μεταμόρφωσης

Ένα τριήμερο σεμιναρίων και μουσικής διοργανώνει η πάντα δραστήρια ομάδα Kavillia Cooperativa από τις 7 μέχρι και τις 9 Αυγούστου στο Κηπάριο της Μεταμόρφωσης .

Η άνθρωποι της Kavilia, θέλοντας να κρατήσουν ανοιχτό και ζωντανό τον όμορφο αυτό χώρο που διαμόρφωσαν με προσωπική δουλειά όλο το προηγούμενο διάστημα, έρχονται με νέες δράσεις για παιδιά και ενήλικες αλλά και πολύ ενδιαφέρουσες μουσικές βραδιές.

Την Κυριακή 7 Αυγούστου στις εφτά το απόγευμα, η Κάλλη Ντάφλου, παρουσιάζει ένα σεμινάριο για κατασκευές με πηλό ενώ στις 20.00 θα δείξει σε παιδιά όλων των ηλικιών τη μέθοδο για  κατασκευή κούκλας ( Δηλώσεις συμμετοχής στο 6942716687).

Η βραδιά θα κλείσει με μια συναυλία από τους Group Therapy, οι οποίοι αποτελούνται από τον Κωστή Μπάρμπα, τον Θωμά Κόγια και την Ευτυχία Πανοπούλου.

Τη Δευτέρα 8 Αυγούστου, η Ευτυχία Πανοπούλου παρουσιάζει ένα εργαστήρι πολυφωνικού τραγουδιού για ενήλικες και καλεί όσους θέλουν να λάβουν μέρος να δηλώσουν συμμετοχή στο 6983674529.

Τη μουσική σκυτάλη θα πάρουν στις 21.00 ο Απόστολος Μάρης και ο Γιώργος Γεωργουσόπουλος  με μια συναυλία στην οποία «το πιάνο της Ανατολής συναντά το πιάνο της Δύσης».

Την Τρίτη 9 Αυγούστου, η μουσική έχει και πάλι τον πρωταγωνιστικό ρόλο με ένα εργαστήρι κρουστών για παιδιά 7 ετών και άνω, από τον Χρήστο Αδαμίδη, ενώ για να μη μείνουν παραπονεμένοι οι γονείς, το εργαστήρι θα επαναληφθεί στις 20.00 για τους  ενήλικες. Το τριήμερο εκδηλώσεων θα κλείσει με παραδοσιακά κι έντεχνα ακούσματα από τη Μαρία Πλουμή, τη Γεωργία Λίτσα και τον Δημήτρη Πάντο.

Η είσοδος και τις  τρεις ημέρες θα είναι δωρεάν και θα υπάρχει κουτί οικονομικής ενίσχυσης στο χώρο για όσους θέλουν να στηρίξουν το έργο της Kavilia Cooperativa.

Ο στόχος και η χαρά των ανθρώπων της Kavilia είναι να βλέπουν το παρκάκι γεμάτο κόσμο και κυρίως παιδιά. Όπως μας λένε, πέρασαν ένα πολύ δημιουργικό χειμώνα σε αυτό το μέρος ώστε να δημιουργήσουν μια φιλόξενη υποδομή για όλους. Το μέρος προσφέρεται ιδανικά για  διαφόρων ειδών εκδηλώσεις και είναι σημαντικό, σε μια Ερμούπολη που δεν διαθέτει πολλούς ανάλογους υπαίθριους χώρους, να παραμένει ανοιχτός και προσβάσιμος όσο το δυνατόν περισσότερες ημέρες και ώρες. 

Υπενθυμίζουμε πως η Kavilia είναι μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση  που σε συνεργασία με τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης και με μια ομάδα φοιτητών του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σχεδίασαν κι έκαναν παρεμβάσεις στο κηπάριο της Μεταμόρφωσης. με κατασκευές χαμηλού κόστους, δημιουργώντας έναν χώρο συνάντησης, ξεκούρασης, παιχνιδιού και δημιουργίας σε ένα από τα πιο όμορφα αλλά και ξεχασμένα σημεία της Ερμούπολης.