Της Μαρίας Ρώτα

Syros – ART GALLERY

  • Πέμπτη, 4 Αυγούστου, 2022 - 06:22

Έχουν περάσει μόλις τέσσερις μήνες από τότε που δημιουργήθηκε και θαυμάστηκε η πρώτη ART GALLERY στο νησί μας, με την άριστη προσπάθεια του ζεύγους Μάνου και Χριστίνας. Όλοι οι κάτοικοι του νησιού μας γνώριζαν και γνωρίζουν και σήμερα ότι εδώ στη Σύρο, πάρα πολλά χρόνια έχουν γίνει πολιτιστικές δράσεις σε διάφορες αίθουσες που δεν ήταν ειδικές για την παρουσίαση έργων τέχνης. Ήταν τόσες πολλές οι πολιτιστικές δράσεις και ιδιαίτερα οι ζωγραφικές εκθέσεις ξένων και Συριανών που φρόντιζαν να τους υποδεχθούν κάποιοι χώροι αιθουσών, που δεν ήταν ειδικοί για την παρουσίαση έργων τέχνης. Υπήρχε η αίθουσα “ Γ. Και Ελένης Βάτη”, αλλά και η Πινακοθήκη Κυκλάδων, χωρίς βέβαια να έχουν αναλάβει ειδικοί άνθρωποι για να υποδέχονται τους ειδικούς ζωγράφους ή γλύπτες, ώστε να εκτεθούν όπως έπρεπε τα έργα των καλλιτεχνών. Και φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι εδώ και χρόνια έχουν διοργανωθεί πολλές εκθέσεις ζωγράφων κ.α. που τις παρουσίασαν σε διάφορες αίθουσες, που πάντα πρόσφερε ο Δήμος, αλλά... μερικές φορές υπήρχαν δυσκολίες και για την παρουσίαση και για το πως θα παρουσιαζόταν. Έχουν περάσει πολλά χρόνια, από τότε που η Σύρος ήταν (και είναι και σήμερα) ένα μοναδικό νησί που εκτός από τις πάρα πολλές δραστηριότητες και εργασίες κατοίκων, αλλά και ξένων που υπήρχαν πάντα στη Σύρο, είχαν στερηθεί το πως θα είχαν τις ειδικές θέσεις για έργα ζωγράφων. Σε πόσες χώρες της Ευρώπης, και όχι μόνο, και σε άλλες χώρες του κόσμου υπάρχουν οι ειδικές αίθουσες καλών τεχνών; Έτσι και στο νησί μας δημιουργήθηκε η αίθουσα Καλών Τεχνών “ART GALLERY”, η οποία παρουσιάζει θαυμάσια τα έργα τέχνης των ανθρώπων που επιθυμούν να παρουσιαστούν στο κοινό. Ο Μάνος και η Χριστίνα επισκέφθηκαν τη Σύρο, τους άρεσε και φρόντισαν να αποκτήσουν τον θαυμάσιο χώρο στην Χίου 55 στην Ερμούπολη και να δημιουργήσουν την “ART GALLERY”, την θαυμάσια αίθουσα, που έως σήμερα (αν θυμάμαι καλά) έχουν διοργανωθεί εκθέσεις ζωγραφικής από τη Σύρο, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Ήταν εύκολο άραγε... σε μια από τις εκδηλώσεις ζωγραφικής, που ενθουσίασε τους ανθρώπους, πριν λίγες μέρες... να έχουν φθάσει στη Σύρο από την Κρήτη; Και όμως έγινε. Ο Μάνος και η Χριστίνα είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και χαρούμενοι και για το ωραίο νησί, τη Σύρο στην οποία τώρα κατοικούν, και γιατί τόσοι κάτοικοι του νησιού με ευχαρίστηση επισκέπτονται την “ART GALLERY” κάθε φορά που παρουσιάζει έργα τέχνης. Και όχι μόνο. Ακούστηκαν και άλλες δράσεις όπως... μουσικοί! Και τραγούδι! Από κάποιους ειδικούς που εντυπωσίασαν τόσους ανθρώπους που ήταν παρόντες, ώστε σταμάτησαν και έμειναν ακίνητοι θέλοντας να ακούσουν και να χαρούν τη μουσική από το πιάνο.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ”

Η “ART GALLERY”παρουσιάζει την νέα έκθεση σπουδαίων Ελλήνων (και όχι μόνο) ζωγράφων που... πιστεύω θα είναι εντυπωσιακοί.

Τα έργα είναι των ζωγράφων:

 

ΓΕΟΡΓΟΠΟΥΛΟΥ        ΛΟΓΓΙΔΟΥ

ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ             ΜΑΚΡΟΥΛΑΚΗΣ

ΔΡΟΥΓΚΑΣ                  ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

FRUMKIN                     ΠΑΤΣΟΓΛΟΥ

ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ        ΠΕΡΣΑΚΗ

ΚΑΡΑΒΕΒΑΣ                 ΣΟΛΙΔΑΚΗΣ

ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ              ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

 

Η ομορφιά της ζωγραφικής είναι πάντα άριστη και γνωρίζω πόσες πολλές θυσίες απαιτούνται για να πλησιάσει ή να την κατακτήσει κανείς.

 

Ετικέτες: