H μουσική γιορτή των Gadjo Dilo στα Χρούσσα

Οι συναυλίες των Gadjo Dilo χαρακτηρίζονται πάντα από ζωντάνια και θετική διάθεση. Έτσι και το βράδυ της Παρασκευής που μας πέρασε, υπό το φως της μεγαλύτερης Πανσελήνου του έτους, η μπάντα μάς υποδέχτηκε σε μια συναυλία που κατέληξε σε ένα μικρό πάρτι. Οι “Τρελοί Μπαλαμοί” στην τρίτη εμφάνισή τους στη Σύρο ήταν ίσως πιο κοντά στο κλίμα που χαρακτηρίζει τις μεγάλες συναυλίες τους.

Ο χώρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρούσσων γέμισε με ανθρώπους όλων των ηλικιών. Από μικρά παιδιά που χόρευαν μαζί με τους γονείς τους σε κάθε γωνιά , μέχρι ηλικιωμένους που ήρθαν να ακούσουν τα παλιά γνώριμα και αγαπημένα τους τραγούδια, έστω και διασκευασμένα.

“Άλλα μου λεν τα μάτια σου”, “Τα ήσυχα βράδια”, “Σου σφυρίζω”, “Πέφτεις σε λάθη” ήταν μερικά μόνο από τα κομμάτια που “έχουν ζήσει μια δεύτερη νιότη” μέσα από τους Gadjo Dilo και τραγουδήθηκαν από όλους το βράδυ της Παρασκευής.

Οι διασκευές τους , άλλες ιδιαίτερα εμπνευσμένες, άλλες λιγότερο, έχουν πάντα ένα ενδιαφέρον κυρίως για τον τρόπο σύλληψης και “παντρέματος” των διαφορετικών μουσικών κόσμων. Άλλωστε, όπως δήλωσε ο κιθαρίστας της μπάντας, Σωτήρης Πομόνης, στη συνέντευξη που έδωσε στην “Κοινή Γνώμη” λίγο πριν την εμφάνισή τoυς στη Σύρο : “Εμείς είμαστε μουσικοί. Η μουσική είναι το το παιχνίδι που έχουμε βρει μέσα στα χρόνια. Οπότε έστω και για πλάκα, δεν γίνεται να μην πειράξουμε το οτιδήποτε”

H Hλιάνα Τσαπατάρη, απέδειξε πως πέρα από φωνή και σκηνική παρουσία, έχει και το απαραίτητο επικοινωνιακό ταλέντο με το οποίο καταφέρνει να έρχεται κοντά με το κοινό και τελικά να το ξεσηκώνει. Έτσι έγινε και την Παρασκευή , όπου, αν και το κοινό ήταν σχετικά χλιαρό αρχικά , προς το τέλος, μια παρέα κορίτσιών από τη Σύρο, τα “κορίτσια της” όπως τα αποκάλεσε η ερμηνεύτρια και τους αφιέρωσε το επόμενο τραγούδι, βγήκαν μπροστά, χόρεψαν και σιγά σιγά παρέσυραν αρκετούς ακόμα, με αποτέλεσμα το τελευταίο μέρος της συναυλίας να μετατραπεί σε μια χαρούμενη γιορτή.

Ο Σωτήρης Πομόνης στην κιθάρα, ο Κώστας Μητρόπουλος επίσης στην κιθάρα, ο Σέργιος Χρυσοβιτσάνος στο βιολί, ο Γιώργος Ρούλος στο κοντραμπάσο και η Ηλιάνα Τσαπατσάρη στo τραγούδι χάρισαν ένα συναυλιακό βράδυ από αυτά που έχει ανάγκη μεγάλο μέρος του κόσμου μετά την εσωστρέφεια των τελευταίων ετών και ικανοποίησαν όσους πήγαν στη συναυλία για να διασκεδάσουν αλλά και όσους πήγαν εκεί για ακούσουν καλή μουσική από πολύ καλούς μουσικούς.

 

 

 

 

Ετικέτες: