Μία σπουδαία βραδιά με την Alexandra Gravas

Η ερμηνεύτρια τίμησε τη Σύρο και η Σύρος τίμησε τους υποστηρικτές του πολιτισμού

Μία σπουδαία βραδιά είχαν την τύχη να απολαύσουν όσοι παραβρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο θέατρο Απόλλων, στη συναυλία της Alexandra Gravas. Η ερμηνεύτρια χάρισε στους θεατές ένα 90λεπτο μουσικό ταξίδι στον κόσμο, μέσα από μοναδικές ερμηνείες σε οκτώ διαφορετικές γλώσσες. Η διακεκριμένη μέτζο σοπράνο με τη διεθνή καριέρα, πάντρεψε με μοναδικό τρόπο πολιτισμούς, μουσικά είδη και εποχές, τιμώντας πάντα την ελληνική καταγωγή της και την πολυπολιτισμική παιδεία της. Το κοινό του θεάτρου Απόλλων, γοητευμένο, καταχειροκρότησε την καλλιτέχνιδα όπως επίσης και τους τέσσερις καταξιωμένους μουσικούς που την πλαισίωσαν αριστοτεχνικά: Πέτρος Μπούρας στο πιάνο, Δημήτρης Κουζής στο βιολί, Γιάννης Γιοβάνος στο τσέλο και Αντώνης Μυτακίδης στην κιθάρα.

Τιμήθηκαν οι μεγάλοι χορηγοί του πολιτισμού

Στην αρχή της εκδήλωσης, ο δήμος Σύρου - Ερμούπολης τίμησε θεσμικούς και ιδιωτικούς φορείς, υποστηρικτές του δήμου σε θέματα πολιτισμού, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης και εκτίμησης για τη συνολική προσφορά τους. “Συμμερίστηκαν το όραμά μας και ενίσχυσαν τις προσπάθειές μας για τη διάσωση, συντήρηση και ανάδειξη του πολιτιστικού μας αποθέματος. Μιας κληρονομιάς που παραλάβαμε από τους προγόνους μας και τώρα καλούμαστε να προστατεύσουμε και να παραδώσουμε ακέραια στις επόμενες γενιές” ανέφερε χαρακτηριστικά η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού στον εναρκτήριο λόγο της.

Στη συνέχεια, η κα. Λεονταρίτη κάλεσε στη σκηνή τα τιμώμενα πρόσωπα και τους εκπροσώπους τους, ώστε να παραλάβουν τις τιμητικές πλακέτες, οι οποίες απονεμήθηκαν στον Μητροπολίτη Σύρου κ.κ. Δωρόθεο Β΄ (στο πρόσωπο του οποίου τιμήθηκε η Ιερά Μητρόπολη Σύρου), στον Επίσκοπο Καθολικών π. Πέτρο Στεφάνου (στο πρόσωπο του οποίου τιμήθηκε η Καθολική Επισκοπή Σύρου) , στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα (στο πρόσωπο του οποίου τιμήθηκε η Βουλή των Ελλήνων) , στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργο Λεονταρίτη (στο πρόσωπο του οποίου τιμήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου) , στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου ONEX-Ναυπηγεία ΝΕΩΡΙΟΝ Σύρου, Πάνο Ξενοκώστα, στον πρόεδρο της ΑΙΓΕΑΣ - ΑΜΚΕ πολιτιστικού και κοινωφελούς έργου, Αθανάσιο Μαρτίνο, στον εφοπλιστή Μιχάλη Πατέρα, στην πρόεδρο της εταιρείας Light in space, Άλκηστη Σκαρλάτου και στον πρόεδρο της DRAPA A.E. Παναγιώτη Δρακόπουλο. Για τη συγκεκριμένη χορηγία, η κ. Λεονταρίτη θέλησε να ευχαριστήσει τον υπεύθυνο της εταιρείας “ΖΑΝΝΙΚΟΣ”, Γιάννη Ρούσσο, για τη διαμεσολάβησή του.

Κλείνοντας, η Αντιδήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το προσωπικό του θεάτρου, τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες του δήμου αλλά και όλους όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης.