O Πρόεδρος του ANIMASYROS εξελέγη πρόεδρος της CIFEJ

  • Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022 - 17:04

O πρόεδρος του ANIMASYROS, Βασίλης Καραμητσάνης, εξελέγη πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους (CIFEJ), του σημαντικότερου παγκόσμιου οργανισμού για τον παιδικό και νεανικό κινηματογράφο που έχει ιδρυθεί εδώ και δεκαετίες από την UNESCO.

Στην ψηφοφορία για την προεδρία του οργανισμού συμμετείχε, επίσης, ως υποψήφια η αμερικανίδα Κριστίν Μεντόσα, καταξιωμένη παραγωγός παιδικού περιεχομένου από τη Νέα Υόρκη.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος δήλωσε πως «η ψήφος του διεθνούς σώματος των σημαντικών αυτών επαγγελματιών είναι εξαιρετικά τιμητική στο πρόσωπο μου, στο ANIMASYROS, αλλά και στη χώρα μας, μία ακόμα απόδειξη ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη γενικότερα μπορούν να ηγηθούν στην προσπάθεια αναβάθμισης του οπτικοακουστικού περιεχομένου για τα παιδιά και τη νεολαία».

Τόποι του Ελληνισμού: Η ταινία ντοκιμαντέρ γίνεται σειρά ανιμέισον!

Η επιτυχημένη παραγωγή και διάχυση του ντοκιμαντέρ κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους με τίτλο «Τόποι του Ελληνισμού: Ερμούπολη» από την ANIMASYROS Productions το 2021, βρίσκει παραγωγική συνέχεια. Η ταινία εξελίσσεται και αποτελεί πλέον το πρώτο επεισόδιο σε μια σειρά αυτοτελών ταινιών τεκμηρίωσης μικρού μήκους με τη χρήση του ανιμέισιον για ιστορικούς τόπους που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της σύγχρονης ελληνικής ταυτότητας.

Με την Cosmote TV να είναι συμπαραγωγός σε όλα τα επεισόδια της σειράς, θα εξερευνήσουμε πέρα από την Ερμούπολη την ιστορία της Ύδρας, του Μεσολογγίου, της Νάουσας, της Κάσου, των Ψαρών και της Κύπρου.

Ήδη το επεισόδιο της Ύδρας μπαίνει σε φάση παραγωγής, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ύδρας αλλά και ιδιωτών χορηγών, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2023.

Το ανιμέισιον της ταινίας υπογράφει ο νέος και ανερχόμενος ανιμέιτορ από την Κομοτηνή που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, Δημήτρης Κούσανδας, ενώ ως σύμβουλος σεναρίου και καλλιτεχνικός σύμβουλος τιμά την παραγωγή ο διεθνώς καταξιωμένος δημιουργός Παναγιώτης Ράππας.

Την ιστορική επιμέλεια ολόκληρης της σειράς υπογράφει η ιστορικός Μαρία Σαμπατακάκη και η ομάδα δημόσιας ιστορίας «Ηιστορισταί».