Οι Κυκλάδες ένα μεγάλο Χριστουγεννιάτικο χωριό

Ολοένα και αυξάνονται οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στα νησιά των Κυκλάδων καθώς πλησιάζουμε στις ημέρες των εορτών. Οι δήμοι, οι πολιτιστικοί σύλλογοι και τα σχολεία έχουν μπει για τα καλά στο κλίμα των Χριστουγέννων και υπόσχονται να χαρίσουν σε κατοίκους κι επισκέπτες ξεχωριστές εορταστικές εμπειρίες, τοποθετώντας τις Κυκλάδες στον χάρτη των χειμερινών προορισμών.

Στην πλατεία Μ. Μαυρογένους στην Παροικιά της Πάρου, στις 16 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου σε μία γιορτή που θα περιέχει τραγούδια, κάλαντα, ιστορίες για μικρούς και μεγάλους και μία διαδραστική παράσταση για όλη την οικογένεια.

Στη Μύκονο, από αύριο 9 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στον Πολυχώρο Νέου Γυμνασίου Άνω Μεράς, θα λειτουργήσει το 1ο Χριστουγεννιάτικο Παραμυθοχωριό, μέσα στο οποίο θα περιλαμβάνει γιορτινό bazaar, παρέλαση Disney, τροχό γνώσεων, χορούς, παιχνιδια και πολλές ακόμα εορταστικές ράσεις.

Στη Σαντορίνη, έρχεται για μία ακόμα χρονιά το  «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» του Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Οργανισμού Σαντορίνης. Το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο των Κυκλάδων θα μεταδίδει τη μαγεία των Χριστουγέννων καθημερινά μέχρι και την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Παγοδρόμιο, καρουζέλ, συγκρουόμενα αυτοκίνητα, σπίτια ξωτικών, εργαστήρια παραμυθιών και ευχών, παιδότοπος και πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων, μετατρέπουν τη Σαντορίνη σε ένα μαγικό μέρος για όσους είναι ή θέλουν να νιώσουν παιδιά.

Από το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, Χριστουγεννιάτικο χωριό θα έχουν και τα Κουφονήσια, το οποίο θα παραμείνει σε λειτουργία όλον τον Δεκέμβρη. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουφονησιών “Η Κέρος” με τη βοήθεια των εθελοντών του, έχει προγραμματίσει ξεχωριστές εκδηλώσεις, bazaar φιλανθρωπικού χαρακτήρα, θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο και πολλά παιχνίδια από επαγγελματίες ανιματέρ αλλά και μία επίσκεψη από τον Άγιο Βασίλη ο οποίος θα μοιράσει δώρα σε όλα τα παιδιά.

Το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου “Γιαννούλης Χαλεπάς” στην Τήνο, διοργανώνει ένα Χριστουγεννιάτικο Πολιτιστικό διήμερο. Το Σάββατο 10/12 θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση “Το ελεύθερο ζευγάρι” και την Κυριακή 11/12 η παιδιή παράσταση “Το Χριστουγεννιάτικο μυστικό”. Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου οργανώνει ένα δωρεάν εργαστήρι ζωγραφικής που απευθύνεται σε σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , με την εικαστικό Jessica Siemens, στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας , στον Πύργο.

Ο Δήμος Σίφνου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Γυναικών Σίφνου “Το Σμάρι”, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, εκπαιδευτικούς, εθελοντές, εθελόντριες οργανώνουν το Χριστουγεννιάτικο Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 2022-2023. Το ταξίδι προς τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ξεκινάει με το “άναμμα” του δέντρου στις 12 Δεκεμβρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνα, και ώρα 19:00, στη Μαρούσα, με την παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σύρου & Σίφνου κ. Δωροθέου Β. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα από τον δήμο Σίφνου.

Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά στην Κέα με πλήθος εκδηλώσεων! Την Κυριακή 11/12, στο Δημοτικό Σχολείο Ιουλίδας θα πραγματοποιηθεί ένα Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι και η λαχειοφόρος αγορά. Την Τρίτη 13/12, στο λιμάνι Κορησσίας θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με μουσικές και κεράσματα ενώ την Πέμπτη 15/12 έχει προγραμματιστεί να γίνει ένα μεγάλο Pre Christmas Party στο Πνευματικό Κέντρο Στυλιανός Ρέστης. Παρασκευή 16/12, στο Σκάκι Ιουλίδας τα παιδιά της Κέας θα στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο το οποίο θα ανάψει στη συνέχεια η δήμαρχος του νησιού, Ειρήνη Βεισσαροπούλου. Το Σάββατο 17/12, το εργαστήρι του Άγιου Βασίλη μετακομίζει στο Νηπιαγωγείο Αγίου Νικολάου Κάτω Μεριάς, όπου θα γίνει και ένα Χριστουγεννιάτικο παζάρι. Την Κυριακή 18/12 στο Δημοτικό Σχολείο Ιουλίδας θα παρουσιαστεί η Χριστουγεννιάτικη μουσικοθεατρική παράσταση “Η εξαφάνιση του Άη Βασίλη”.

Ακόμα ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό έχουν φέτος οι Κυκλάδες και βρίσκεται στην ίο. Στο Χριστουγεν-νιώτικο χωριό, το Σάββατο 10/12, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Όμηρος” διοργανώνει εκδήλωση με ανάγνωση παραμυθιού, ζωγραφική προσώπου και παρασκευή μπισκότων. Την ίδια μέρα, στην πλατεία Δημαρχείου, θα γίνει η γιορτή του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοινίκη και του Δήμου Ιητών με χορό, τραγούδι, γλυκίσματα και εκπλήξεις. Για τη Δευτέρα 12/12 και Τρίτη 13/12, έχουν προγραμματιστεί σεμινάρια ζαχαροπλαστικής για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Στην Άνδρο, ο σύλλογος Λειβαδίων “Ο Αγιος Κωνσταντίνος” έχει διοργανώσει πολλές και διαφορετικές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν ως τις 26/12 και θα περιλαμβάνουν στολισμούς και φωταγώγηση δέντρων, παιδικά πάρτι, παιχνίδια , μουσικές και κεράσματα. Σήμερα, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 18.30, με αφορμή τη “Λευκή Νύχτα” των εμπορικών καταστημάτων, οι εορταστικές εκδηλώσεις μεταφέρονται στην πλατεία Όρμου Κορθίου,

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στο Δημοτικό Σχολείο Μήλου. Ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού σχολείου Μήλου, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργανώνει το Σάββατο 10/12 από τις 17:00 έως τις 19:30 και την Κυριακή 11/12 από τις 11:00 έως τις 14:00. Η γιορτή του Σαββάτου θα περιλαμβάνει διαδικτυακές παραστάσεις, παζάρι βιβλίων, στολισμό δέντρου με στολίδια που θα φτιάξουν τα ίδια τα παιδιά και επίσκεψη του Άγιου Βασίλη. Για την Κυριακή έχει προγραμματιστεί μία θεατρική αφήγηση του παραμυθιού «Μια μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα», ενώ θα ακολουθήσουν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από την Μουσική Σχολή Μήλου.