“Χριστούγεννα Μαζί” και τον Ιανουάριο

  • Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου, 2023 - 06:15

Oλοκληρώνονται τον Ιανουάριο οι εκδηλώσεις του εορταστικού προγράμματος “Χριστούγεννα Μαζί” με ξεχωριστές συναυλίες, παραστάσεις και δράσεις για παιδιά, διατηρώντας για λίγες ημέρες ακόμα ζωντανό το εορταστικό κλίμα και επενδύοντας στην εξωστρέφεια των ημερών.

Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, παραμονή των Θεοφανείων, τις απογευματινές ώρες μεταξύ 17.30 – 19.30, οι μικρές χορευτικές ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων θα μεταφέρουν «τα Φώτα» στους δρόμους της πόλης με τα επίκαιρα κάλαντα και τα παραδοσιακά φαναράκια «με τα πορτοκάλια».

 

Το Σάββατο 7 Ιανουαρίου στο θέατρο Απόλλων θα παρουσιαστεί η μουσική εκδήλωση για βιολί και πιάνο “Tango Nuevo by Astor Piazzola”, με τους Αλέξανδρο Γκέλια στο βιολί, Στέλλα Γιαλόγλου στο πιάνο και τους χορευτές Μαριάννα Κουτάντου και Βαγγέλη Χατζόπουλο. “Το 1925 η οικογένεια του Αργεντίνου Astor Piazzola μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, για να δοκιμάσει την τύχη της στην μεγάλη πόλη. Ήταν η εποχή της ποτοαπαγόρευσης και της μαφίας, όπως χαρακτηριστικά έλεγε ο συνθέτης. Σε ηλικία εννέα ετών πήρε ως γενέθλιο δώρο ένα μπαντονεόν και ξεκίνησε μαθήματα μουσικής με έναν δάσκαλο, ο οποίος τον έβαλε στον κόσμο της κλασικής μουσικής. Μετά από αρκετές μετακινήσεις και εμπειρίες επιστρέφει στο Μπουένος Άιρες, όπου ασχολείται πλέον συστηματικά με τη σύνθεση Tango. Είναι ο δημιουργός του Tango Nuevo, ένα ιδιαίτερο, μοναδικό είδος με στοιχεία κλασικής και τζαζ. Μια βαθιά τομή στην κουλτούρα της χώρας, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Πολλοί ήταν όμως οι καλλιτέχνες που αγκάλιασαν αυτή την αλλαγή, όπως ο αμερικανός συνθέτης John Adams, χαρακτηρίζοντας την ψυχή του Astor Piazzola, απέραντη…”

Ώρα έναρξης: 20.00

Τιμή εισιτηρίου: 10€ & 5€ (παιδικό, φοιτητικό)

Διάθεση εισιτηρίων: ticketservices.gr & ταμείο θεάτρου Απόλλων

Διοργάνωση: Σχολή Πιάνου Στέλλας Γιαλόγλου

 

Η Συριανή Progressive Metal μπάντα των Afterimage θα παρουσιάσει τη δουλειά της, για πρώτη φορά ζωντανά στον ιστορικό χώρο του θεάτρου Απόλλων, την Τρίτη 10 Ιανουαρίου με τη μουσική παράσταση An Overture Imaginary. Οι Afterimage ξεκίνησαν την πορεία τους στην Ερμούπολη το 2015. Το 2018 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Traveler In Crystal Visions”, ενώ το 2022 ακολούθησε ο δεύτερος δίσκος με τίτλο “II: Beyond Horizons Infinite”. Το άλμπουμ απέσπασε διθυραμβικές κριτικές τόσο από την Ελλάδα, όσο και από χώρες όπως Γερμανία, Αγγλία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Σουηδία και αλλού. Το υλικό της μπάντας παντρεύει το λυρικό, συμφωνικό Prog Rock των 70s, με την κλασσική μουσική και το Αμερικάνικο Prog / Power Metal.

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος ελεύθερη (Δελτία ελεύθερης εισόδου: ticketservices.gr & ταμείο θεάτρου Απόλλων)

Διοργανωτής: Πολιτιστικός Σύλλογος Χρούσσων

 

Η ομάδα της Kavilia cooperativa υποδέχεται τον καινούργιο χρόνο με ένα δημιουργικό τριήμερο εργαστηρίων για παιδιά και εφήβους. Στον φιλόξενο χώρο της Πινακοθήκης Κυκλάδων τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τον πηλό και τις ιδιότητές του, να τραγουδήσουν πολυφωνικά, να δημιουργήσουν έναν χαρακτήρα κουκλοθέατρου. Παράλληλα με τα εργαστήρια θα λειτουργεί γωνιά stop motion animation όπου τα παιδιά θα μπορούν να πειραματιστούν με την εμψύχωση των πιο διαφορετικών υλικών. Για τους μεγάλους θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι κρουστών.

Έναρξη εργαστηρίων: Παρασκευή 13/1: 17.30, Σάββατο 14/1 & Κυριακή 15/1: 16:00 & 17:30

Έναρξη παιδικών παραστάσεων: Παρασκευή 13/1 & Σάββατο 14/1: 19:30

Έναρξη συναυλιών: Σάββατο 14/1 & Κυριακή 15/1: 21:00

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου, το Σωματείο Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Νομού Κυκλάδων «ΑΡΩΓΗ» διοργανώνει μία ιδιαίτερη φιλανθρωπική συναυλία στο θέατρο Απόλλων της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των σκοπών και των δράσεων του Σωματείου. Ο Γιώργος Μπάιλας θα παρουσιάσει τη μουσική παράσταση “Μουσικές Οδύσσειες” με τραγούδια του ίδιου, μαζί με μία μεγάλη ομάδα Συριανών καλλιτεχνών.

Ώρα έναρξης: 20:00

Τιμή εισιτηρίου: 7€ (διάθεση εισιτηρίων: ticketservices.gr & ταμείο θεάτρου Απόλλων)

 

Η παιδική σκηνή «Teatro Theama», παραμένει αφοσιωμένη στο κλασικό παραμύθι. Ο λόγος είναι προφανής. Η δυναμική αυτών των παραμυθιών που μεγάλωσαν τόσες γενιές είναι τεράστια και οι συμβολισμοί τους αμέτρητοι. Φέτος, διασκευάζουν ένα από τα κορυφαία και πιο γνωστά κλασικά παραμύθια, τη «Χιονάτη», δημιουργώντας τη νέα πρωτότυπη παιδική μουσικοθεατρική παράσταση “Η Χιονάτη και οι επτά…υπέροχοι μουσικοί!”, με εντυπωσιακά κοστούμια, μουσική και φαντασία που θα μαγέψει και θα ταξιδέψει τους μικρούς μας φίλους!

Διασκευή - Σκηνοθεσία: Γεώργιος Γρηγοριάδης

Παίζουν: Σοφία Νομικού, Αλέξης Μαρτζούκος, Μαριλού Βόμβολου, Φίλιππος Παπαθεοδώρου, Βλοτίνα Νουλέλη, Νίκος Μάκκας

Ώρες έναρξης: 21 Ιανουαρίου στις 19:00 και 22 Ιανουαρίου στις 12:00 μ.μ

Τιμή εισιτηρίου: 10€ (διάθεση εισιτηρίων: ticketservices.gr & ταμείο θεάτρου Απόλλων)

Διοργάνωση: Γιατί Έτσι ΑΜΚΕ

 

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με μία ιδιαίτερη συναυλία που θα μας ταξιδέψει “Από τον Νίνο Ρότα στον Άμλετ της Σελήνης”. Ο Χρήστος Θηβαίος, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες τραγουδοποιούς και ο Παναγιώτης Μάργαρης, ο σημαντικότερος κιθαρίστας της γενιάς του, συναντιούνται στη σκηνή του θεάτρου Απόλλων σε ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις. Οι μοναδικές ερμηνείες του Χρήστου Θηβαίου σε δικά του τραγούδια αλλά και τραγούδια των Θάνου Μικρούτσικου, Βασίλη Δημητρίου και πολλών άλλων μεγάλων συνθετών, συναντιούνται με την μοναδική δεξιοτεχνία του Παναγιώτη Μάργαρη σε ένα πρόγραμμα που εκτός από τα αναμενόμενα, περιλαμβάνει ανατρεπτικά κομμάτια και προκαλεί δυνατές μουσικές συγκινήσεις. Από τον «Άμλετ της σελήνης» και το «Πόσο πολύ σ’αγάπησα» μέχρι τις μουσικές του Μάνου Χατζιδάκι και του Θάνου Μικρούτσικου. Μια μοναδική συνάντηση που θα γράψει ιστορία…

Ώρα έναρξης: 20:30

Τιμή εισιτηρίου: 14, 17, 20, 25€ (διάθεση εισιτηρίων: ticketservices.gr & ταμείο θεάτρου Απόλλων)

Διοργάνωση: GUITAR GALAXY PRODUCTIONS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε