Οι πρώτες πολιτιστικές εκδηλώσεις του 2023

  • Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου, 2023 - 06:16

Συνεδρίασε χθες το πρωί η Επιτροπή Πολιτισμού με θέμα την παραχώρηση χρήσης χώρων για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων. Στη συνεδρίαση, που αρχικά ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 09/01 αλλά αναβλήθηκε λόγω ασθενείας της προέδρου της Επιτροπής Πολιτισμού κ. Αλίκης Λεονταρίτη, συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν 27 συνολικά θέματα σχετικά με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τους χώρους διεξαγωγής τους, ενώ πραγματοποιήθηκε και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Οι εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν τους προσεχείς μήνες στη Σύρο αφορούν κυρίως σε θεατρικές παραστάσεις, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, αποκριάτικες εκδηλώσεις, stand up comedy, εκθέσεις ζωγραφικής, installation, παιδικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, συναυλίες κ.α.

Πιο αναλυτικά, τους προσεχείς μήνες, το θέατρο Απόλλων θα φιλοξενήσει συναυλία της χορωδίας του Παν/μίου του Τέξας, παιδική παράσταση του Ροταριανού ομίλου Ερμούπολης, μουσικοχορευτική παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων, αποκριάτικη εκδήλωση από το “Άρωμα Παράδοσης”, διαδραστική όπερα για παιδιά από την Εθνική Λυρική Σκηνή, παράσταση stand up comedy “Εκείνος κι Εκείνος” με τον Λευτέρη Ελευθερίου και τον Αντώνη Κρόμπα, μουσικοθεατρική παράσταση του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης, θεατρική παράσταση του Συλλόγου Πελοποννησίων “Ο Γέρος του Μωριά”, θεατρική παράσταση από την ΑμΚε Γιατί Έτσι, θεατρική παράσταση από τον θεατρικό όμιλο Σύρου “Ο Σουρής” , συναυλία- αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου από το συγκρότημα “Έμελλον”, θεατρική παράσταση από τον Θεατρικό Πολιτιστικό Όμιλο Σύρου «Απόλλων», συναυλία από την Ακαδημία Πολιτισμικής Κληρονομιάς της Φινλανδίας, παράσταση από τη θεατρική ομάδα “Μπαστιάς” Σύρου κ.α.Παράλληλα, παραχωρούνται η αίθουσα Γ. Ρίτσου για την κοπή βασιλόπιτας του Συλλόγου Παροχής Φροντίδας και Κατ' Οίκον Νοσηλείας Σύρου καθώς και των Δρομέων Σύρου, το θέατρο Ευανθία Καίρη για εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαζαρέττων, η Πινακοθήκη για την έκθεση ζωγραφικής “Αναδρομή” του Κ. Βαρβέρη, η αίθουσα τέχνης Γιάννη & Ελένης Βάτη για την έκθεση φωτογραφίας του κ. Βαμβακούση σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων κ.α.

Η συνεδρίαση για την παραχώρηση χώρων αφορούσε σε εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν ως τον Ιούνιο του 2023 ενώ, όπως διευκρίνισε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, σε επόμενη συνεδρίαση θα συζητηθούν και οι παραχωρήσεις χώρων για τα φεστιβάλ του καλοκαιρινού πολιτιστικού προγράμματος.