“Η Χιονάτη και οι επτά... υπέροχοι μουσικοί”

  • Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου, 2023 - 06:15

Η παιδική σκηνή «Teatro Theama», η οποία έχει ασχολείται εδώ και χρόνια με το παιδικό θέατρο και το θέατρο δρόμου, παραμένει αφοσιωμένη στα κλασικά παραμύθια και ο λόγος είναι προφανής: η δυναμική αυτών των παραμυθιών που μεγάλωσαν τόσες και τόσες γενιές, είναι τεράστια και οι συμβολισμοί τους αμέτρητοι. Φέτος, παρουσιάζει ένα από τα κορυφαία και πιο γνωστά σε όλους μας παραμύθια, τη «Χιονάτη” . Το κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν διασκευάστηκε από τη θεατρική ομάδα, δημιουργώντας μία νέα πρωτότυπη παράσταση με εντυπωσιακά κοστούμια, μουσική και φαντασία που θα μαγέψει και θα ταξιδέψει τα παιδιά.

Πρόκειται για μία φρέσκια και ανάλαφρη διασκευή, χωρίς να αλλάζει ωστόσο τη δομή και τη ροή του κλασικού παραμυθιού, που μετατρέπει τους συμπαθείς νάνους σε μουσικούς και τοποθετεί τη μουσική, η οποία έχει γραφτεί ειδικά για την παράσταση, στο προσκήνιο της ιστορίας.

Η παράσταση είχε παρουσιαστεί ξανά στη Σύρο, το καλοκαίρι του 2021 στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρούσσων αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε γονείς και παιδιά.

Τα παιδιά είναι αυστηροί κριτές”

Όπως λέει η Συριανή ηθοποιός και πρωταγωνίστρια της παράστασης Σοφία Νομικού, η οποία συνεργάζεται εδώ και αρκετό καιρό με την ομάδα του Teatro Theama, το παιδικό θέατρο, αν και δεν διαφοροποιείται σημαντικά από το θέατρο το οποίο απευθύνεται σε ενήλικες, έχει τις προκλήσεις του. “Τα παιδιά είναι πιο αυστηροί κριτές” λέει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει ότι ο τρόπος που θα τα προσεγγίσεις είναι διαφορετικός. “Είναι ένα στοίχημα το να καταφέρεις να διατηρήσεις το ενδιαφέρον τους. Πρέπει να είσαι σε εγρήγορση να μη βαρεθούν, να μην αποσπαστεί η προσοχή τους. Σε αυτήν την παράσταση, παρόλο που δεν είναι ακριβώς διαδραστική, τα παιδιά είναι εκεί, συμμετέχουν και παθιάζονται κάθε φορά και αυτό είναι κάτι πολύ όμορφο να το βλέπεις και να το βιώνεις όταν είσαι πάνω στη σκηνή”. Παρόλα αυτά, “το θέατρο είναι θέατρο” τονίζει “και αν το αγαπάς φροντίζεις να το υπηρετείς όσο καλύτερα μπορείς, ό,τι κι αν κάνεις”.

Πληροφορίες παράστασης

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο θέατρο Απόλλων το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 19:00 και την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 12:00, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου Σύρου - Ερμούπολης “Χριστούγεννα Μαζί”.

Διασκευή - Σκηνοθεσία: Γεώργιος Γρηγοριάδης

Μουσική: Βαγγέλης Αυγερής

Σκηνικά: Ελευθερία Ροβόλη

Κοστούμια: Ρενάτα Ιωσηφίδου

Χορογραφία: Β. Κόνου

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Νίκος Μάκκας

Τεχνικός φωτισμών και ήχου: Mάγδα Κοντιζά

Παραγωγή/ Επικοινωνία: Γιατί Έτσι ΑΜΚΕ

Παίζουν οι ηθοποιοί: Σοφία Νομικού, Αλέξης Μαρτζούκος, Μαριλού Βόμβολου, Φίλιππος Παπαθεοδώρου, Βλοτίνα Νουλέλη, Νίκος Μάκκας