7ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού

Η μυστηριώδης υπόθεση του κ.Κουρσίδη

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του Συριανού Καρναβαλιού 2023, διοργανώνεται για 7η φορά το Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού, που θα λάβει χώρα στην Ερμούπολη από τις 12 έως τις 18 Φεβρουαρίου.

Για το 2023 την ευθύνη διοργάνωσης του διαδραστικού αυτού παιχνιδιού, έχει αναλάβει η ομάδα «Λουκουμόσκονη», η οποία διακρίθηκε στο 6ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού, το 2020 αλλά λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, δεν είχαν ως τώρα την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις δράσεις τους.

Ποιός σκότωσε τον κ.Κουρσίδη;”

Η Μαρία Ζαλώνη, υπεύθυνη επικοινωνίας της ομάδας, αποκαλύπτει στην “Κοινή Γνώμη” λεπτομέρειες για τις ιδιαιτερότητες της φετινής διοργάνωσης και τις εκπλήξεις που περιμένουν όσους λάβουν μέρος. “Φέτος, θέλαμε το κυνήγι να είναι λίγο πιο θεματικό , να περιστρέφεται γύρω από μία συγκεκριμένη ιστορία. Από εκεί ξεκίνησε η ιστορία του κ.Κ., ενός εργοστασιάρχη ονόματι Βενέδικτος Λουκούμης Κουρσίδης, ο οποίος ήταν ο ηγέτης της πιο πετυχημένης λουκουμοβιομηχανίας της εποχής. Το 1920 ο κ.Κουρσίδης θέλησε να γιορτάσει τα 50 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας του εργοστασίου του. Μαζεύοντας όλη την οικογένεια σε ένα εορταστικό τραπέζι που διοργάνωσε στο εξοχικό του, αφού έκανε την πρόποση και ήπιε το κρασί του, σωριάστηκε νεκρός. Από εκεί και πέρα ξεκινάει το παιχνίδι όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να ανακαλύψουν ποιός σκότωσε τον κ.Κουρσίδη ”.

Όπως μας λέει η κα. Ζαλώνη, η αρχική ιδέα ήταν να υπάρχει μία ιστορία που να βασίζεται στη Σύρο και γύρω από αυτήν να ‘χτιστεί’ το Κυνήγι και οι γρίφοι του. Η ιστορία του κ. Κουρσίδη, παρόλο που έχει ΄δανειστεί΄ αρκετά στοιχεία από την αληθινή ιστορία του νησιού, βασίζεται ωστόσο σε φανταστικά γεγονότα και πρόσωπα.

Γρίφοι, μυστήριο και εκπλήξεις

Οι συμμετέχοντες, με την έναρξη του κυνηγιού, θα λάβουν στα χέρια τους τους γρίφους, οι οποίοι, λύνοντάς τους, θα δίνουν κάποια στοιχεία για τον δολοφόνο. Όσους περισσότερους γρίφους καταφέρει να βρει μία ομάδα, τόσο πιο κοντά θα βρεθεί στη λύση του μυστηρίου.

Εκπλήξεις κρύβει και η λήξη του 7ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού, εφόσον η τοποθεσία που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αποτελεί μέρος του παιχνιδιού και δεν θα ανακοινωθεί, παρά θα χρειαστεί να την ανακαλύψουν οι συμμετέχοντες. Τέλος, θα ακολουθήσει ένα πάρτυ- έκπληξη σε έναν ιδιαίτερο χώρο που κι αυτός θα αποκαλυφθεί σε κατάλληλο τόπο και χρόνο.

Όπως κάθε χρόνο, η νικήτρια ομάδα, θα ανοίξει την φετινή καρναβαλική παρέλαση, θα αναλάβει τη διοργάνωση του επόμενου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού, ενώ φέτος θα λάβει και δύο ακόμα έπαθλα από τους διοργανωτές.

Επιστροφή με αισιοδοξία και θετική διάθεση

Η ομάδα της “Λουκομόσκονης” όπως μας λέει η κα.Ζαλώνη, έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιους μήνες την προετοιμασία της, μη γνωρίζοντας ωστόσο αν και φέτος θα επιτραπούν οι καρναβαλικές εορταστικές εκδηλώσεις. “Η αλήθεια είναι πως ξεκινήσαμε κάπως διστακτικά και αναγκαστήκαμε να κάποιες αλλαγές λόγω της πανδημίας. Μειώσαμε δηλαδή κάποιες συναντήσεις καθώς και τη διάρκεια του παιχνιδιού. Βλέποντας όμως ότι όλα βαίνουν καλώς, έχει αναπτερωθεί το ηθικό μας”

Παρά τις δυσκολίες, όπως μας πληροφορεί η κα.Ζαλώνη, η πληθώρα δηλώσεων συμμετοχής στο φετινό Κυνήγι Συριανού Λουκουμιού είναι πρωτόγνωρη, κάτι το οποίο εικάζει πως οφείλεται στην ανάγκη του κόσμου να βγει, να περάσει καλά και να γελάσει.

Σημειώνεται, ότι λόγω αυτής της μεγάλης συμμετοχής δόθηκε παράταση για όσους ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στη διοργάνωση, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την Παρασκευή 03/02.

Το πρόγραμμα του 7ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023, στις 11.00, Πινακοθήκη Κυκλάδων (Ερμούπολη)
Έναρξη του 7ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού.

Παράδοση των γρίφων στις ομάδες.

Πρώτη Δοκιμασία “Όταν τα βλέπω από ψηλά”.

Θα δοθούν οι γρίφοι στις ομάδες και θα διεξαχθεί η πρώτη απολαυστική δοκιμασία!

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023, στις 15.00, Αίθριο Δημαρχείου Ερμούπολης

Παράδοση απαντήσεων των γρίφων από τις ομάδες που συμμετέχουν.

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023, στις 11.00, Πινακοθήκη Κυκλάδων (Ερμούπολη)

Δεύτερη Δοκιμασία “Ανακαλύπτοντας τη μυστική συνταγή”.

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023, στις 19.00 , Τοποθεσία…έκπληξη

Λήξη του 7ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού

Ανακοίνωση νικητή

Πάρτυ έκπληξη

Όροι συμμετοχής

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Λουκουμιού είναι ένα ταξίδι προετοιμασίας για τη συμμετοχή των καρναβαλιστών στο Συριανό Καρναβάλι.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας. Οι ομάδες που δεν συμπεριλαμβάνουν τουλάχιστον δύο (2) παίκτες άνω των 18 ετών στη σύστασή τους αποκλείονται. Η κάθε ομάδα που συμμετέχει πρέπει να ορίσει αρχηγό για το Κυνήγι του Κρυμμένου Λουκουμιού ο οποίος θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας του. Κάθε ομάδα αποτελείται υποχρεωτικά τουλάχιστον από 5 και μέγιστο 20 παίκτες.

Σημειώνεται ότι λόγω του περιορισμού στον αριθμό των ατόμων οι ομάδες που προκύπτουν από καρναβαλικές ομάδες προηγουμένων ετών ή ανήκουν σε καρναβαλικές ομάδες του φετινού καρναβαλιού μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή, με περισσότερες ομάδες που θα έχουν διαφορετικό όνομα.

Το Κυνήγι δεν απαιτεί συγκεκριμένες δεξιότητες και οι συμμετέχοντες δε θα συμμετέχουν σε δοκιμασίες που να απαιτούν ιδιαίτερα πνευματικά ή σωματικά προσόντα. Αυξημένη επαγρύπνηση, ομαδικότητα, εγρήγορση και όρεξη για επίλυση σπαζοκεφαλιών είναι οι κύριες απαιτήσεις αυτού του Κυνηγιού.