Πανηγυρική έναρξη για το 7ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού

Χρώματα, γέλια και θετική ενέργεια γέμισε χθες το πρωί η Πινακοθήκη Κυκλάδων στο πλαίσιο της έναρξης του 7ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού. Oι ομάδες που είχαν δηλώσει συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση, συγκεντρώθηκαν από τις 11 το πρωί στην Πινακοθήκη, για να φωτογραφηθούν, να παρακολουθήσουν την παρουσίαση της διοργανώτριας ομάδας “Λουκουμόσκονη”, να λάβουν μέρος στην πρώτη δοκιμασία και να παραλάβουν τους γρίφους.

Η Μαρία Ζαλώνη, υπεύθυνη επικοινωνίας της ομάδας, λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, ανέφερε στην “Κοινή Γνώμη”: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Καταλήξαμε να έχουμε 22 ομάδες στο φετινό Κυνήγι - εκ των οποίων οι 11 συμμετέχουν για πρώτη φορά- και 324 συμμετέχοντες. Η συμμετοχή είναι πολύ μ­εγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Έχουμε μεγάλη αγωνία πως θα εξελιχθεί όλα αυτό αν και οι πρώτες ενδείξεις είναι πολύ θετικές. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε, να παίξουμε, να γελάσουμε και να διασκεδάσουμε με τις ομάδες”.

Μία εξαιρετική δράση που έγινε θεσμός”

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση των ομάδων που λαμβάνουν μέρος στη φετινή διοργάνωση, οι οποίες είναι οι εξής: Ανεξέλεγκτα Λουκούμια, Απανωσυριανοί εξερευνητές, Αρισμαρί, Βαρήκοα Κοάλα, Εκείνοι οι ζαβοί, Καντινέλοι, Κουκουρούκου, Λεμοντουζου, Λουκουμι...νάτοι, Λουκούμι Λουκ, Λουκουμοθηρευτές, Οι κουμπάροι και οι φίλοι τους, Οι ωραίοι έχουν χρέη, Οκτάνιο, Ό,τι να΄ναι team, “Περσέας” οι ποδοσφαιρίστριες, Τρελολούκουμο, Boundless life, Loukoumber.gr, Loukoumistas, Miss marple, Sherlouk Holmes, Syros’ Riddlers.

Μετά την παρουσίαση των ομάδων από τους διοργανωτές, στο βήμα καλέστηκε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αλίκη Λεονταρίτη, για να παραλάβει τον σφραγισμένο φάκελο που περιέχει τη λύση του μυστηρίου. “Είναι σαν να μην πέρασε μία μέρα. Αφήνουμε τα δύο τελευταία χρόνια πίσω, τα ρίχνουμε στη θάλασσα και προχωράμε” σχολίασε η κα. Λεονταρίτη, συγχαίροντας παράλληλα τους διοργανωτές, τους εθελοντές και τις ομάδες.

Αξιοποιώντας την ευκαιρία, η αντιδήμαρχος, έκανε έκκληση σε όλους τους παρευρισκομένους να συνδράμουν με όποιον τρόπο μπορούν στη συλλογή ειδών που πραγματοποιείται τις τελευταίες ημέρες έως και αύριο το μεσημέρι, στο θέατρο Ευανθία Καΐρη, για τους πληγέντες του φονικού σεισμού Τουρκίας- Συρίας.

Ένα παιχνίδι δράσης, εξερεύνησης και διασκέδασης”

Στη συνέχεια, οι διοργανωτές εξήγησαν τους όρους και τους κανόνες της φετινής δράσης.

Το παιχνίδι φέτος χωρίζεται σε δύο άξονες. Ο ένας άξονας αποτελείται από τους γρίφους τους οποίους έλαβαν χθες οι ομάδες και ο δεύτερος αποτελείται από τις δύο δοκιμασίες που κλήθηκαν να φέρουν εις πέρας.

Όπως αφέθηκε να εννοηθεί, οι γρίφοι φέτος φαίνεται πως θα είναι λίγο πιο δύσκολοι από τις προηγούμενες χρονιές και θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή και συγκέντρωση από τις ομάδες ώστε να καταφέρουν να τους λύσουν.

Η παράδοση των απαντήσεων των γρίφων θα γίνει την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου το μεσημέρι, στο αίθριο του δημαρχείου Σύρου-Ερμούπολης όπου θα πρέπει να παραβρίσκεται τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος από την κάθε ομάδα.

Στη συνέχεια, το βράδυ της Παρασκευής, οι ομάδες θα λάβουν ένα email με κάποια “κρυμμένα μυστικά” που θα τους βοηθήσουν στη εξιχνίαση του εγκλήματος.

Το Σάββατο το πρωί, θα διεξαχθεί η δεύτερη δοκιμασία που θα ξεκινήσει και πάλι από την Πινακοθήκη. Η απάντηση για το ποιος σκότωσε τελικά τον κ.Κουρσίδη, θα δοθεί το Σάββατο στις 19.00, όπου θα ανακοινωθεί και η τοποθεσία του πάρτυ-λήξης, το οποίο, όπως ανακοινώθηκε, θα έχει ως θέμα την εποχή που έζησε ο κ.Κουρσίδης, δηλαδή τη δεκαετία του 1920.

Η πρώτη δοκιμασία

Η αρχική δοκιμασία της φετινής διοργάνωσης, για την οποία δεν είχε αποκαλυφθεί κανένα στοιχείο μέχρι χθες, είχε τον τίτλο “Όταν τα βλέπω από ψηλά”. Ένας εκπρόσωπος από την κάθε ομάδα, μεταφέρθηκε στην δεύτερη αίθουσα της Πινακοθήκης όπου κλήθηκε να μαζέψει όσα περισσότερα χαρτονομίσματα – τα οποία έπεφταν από τον ουρανό- μπορούσε. Στο τέλος της δοκιμασίας, έγινε καταμέτρηση των χρημάτων με την ομάδα των Απανοσυριανών Εξερευνητών να στέφεται νικήτρια. Λίγο πριν τη λήξη της εκδήλωσης και την αποχώρηση των συμμετεχόντων, οι ομάδες προμηθεύτηκαν με την “ειδική έκδοση της εφημερίδας Αλήθεια” που περιέχει τους γρίφους οι οποίοι θα οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου και την εύρεση του δολοφόνου.

Τα έπαθλα

Όπως ανέφερε η διοργανώτρια ομάδα, ο φετινός νικητής θα εκλεγεί σύμφωνα με την βαθμολογία που θα συγκεντρώσει από τις δοκιμασίες και τους γρίφους. Η νικήτρια ομάδα, ως είθισται, θα αναλάβει να συνεχίσει τον θεσμό με τη διοργάνωση του 8ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού ενώ θα λάβει και το λάβαρο με το οποίο θα ανοίξει τη φετινή καρναβαλική παρέλαση.

Επιπλέον, η “Λουκουμόσκονη” έχει εξασφαλίσει για τους φετινούς νικητές ένα ταξίδι στον Πειραιά μετ’επιστροφής από την Blue Star Ferries καθώς και μία δωροεπιταγή από το Ελληνικό Bistrot.

Τέλος, όλες οι ομάδες θα λάβουν μία αναμνηστική φωτογραφία της συμμετοχής τους στο 7ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού.