Σινέ Φαντασία στα σκαλιά της Άνω Σύρου

Μία πραγματικά πρωτότυπη δράση πραγματοποιεί τις τελευταίες εβδομάδες η κολεκτίβα του Σινέ Φαντασία, παρουσιάζοντας κινηματογραφικές βραδιές, ελεύθερες στο κοινό, στα σκαλιά της Άνω Σύρου.

Η πρωτοβουλία της κολεκτίβας που έγινε γνωστή κυρίως από στόμα σε στόμα, όπως συμβαίνει με όλες τις εναλλακτικές καλλιτεχνικές δράσεις που δεν έχουν ως στόχο ή δεν επιθυμούν απαραίτητα τη δημοσιότητα, πέτυχε τον σκοπό της από την πρώτη κιόλας εκδήλωση, με μικρούς και μεγάλους να κατακλύζουν και να ζωντανεύουν τις γειτονιές του οικισμού για να παρακολουθήσουν τις ξεχωριστές κινηματογραφικές επιλογές των διοργανωτών.

Σε μία προσπάθεια επανοικειοποίησης των δημόσιων χώρων, η ομάδα του Σινέ Φαντασία, καλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού να απολαύσουν θερινές κινηματογραφικές εμπειρίες και να γίνουν μία μεγάλη παρέα με κύρια χαρακτηριστικά το μεράκι, τη διάθεση προσφοράς και φυσικά...τη φαντασία.

Σαν παλιό σινεμά

Στην πρώτη εκδήλωση - πρεμιέρα των κινηματογραφικών προβολών, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Απριλίου, παρουσιάστηκε το αριστούργημα του βωβού κινηματογράφου "The Kid" του Charlie Chaplin, ενώ η δεύτερη προβολή παρουσιάστηκε το Σάββατο 6 Μαΐου, με ένα μικρό αφιέρωμα στον Αμερικανό κωμικό και σκηνοθέτη του βωβού κινηματογράφου, Buster Keaton.

Οι προβολές σε τοίχο του Σινέ Φαντασία λαμβάνουν χώρα στα πλατύσκαλα της οδού Ιωάννου Δαλεζίου, έχουν ελεύθερη είσοδο, ενώ κατά τη διάρκεια των προβολών προσφέρονται ποπ κορν και λεμονάδες, δημιουργώντας ένα οικείο και φιλόξενο κλίμα για το κοινό.

Oι εκδηλώσεις του Σινέ Φαντασία ανακοινώνονται έγκαιρα στην ομώνυμη σελίδα της Κολεκτίβας στο facebook.