Γίνε μέλος της ομάδας του 11ου SIFF!

Κάλεσμα εθελοντών για συμμετοχή στη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου.

To Syros International Film Festival ετοιμάζεται πυρετωδώς για την ενδέκατη διοργάνωση του, η οποία θα πραγματοποιηθεί, όπως πάντα στη Σύρο, από τις 28 μέχρι και τις 31 Ιουλίου 2023. Mε φετινό κεντρικό θέμα το "Πέρασμα" που σηματοδοτεί τη μετάβαση του φεστιβάλ στη δεύτερη δεκαετία ύπαρξής του και την κοινωνική μετάβαση σε νέους κόσμους/ορίζοντες, το τετραήμερο αυτό κινηματογραφικό συμπόσιο θα ανοίξει έναν διάλογο ανάμεσα στην κινούμενη εικόνα, το κοινό και το τοπίο και θα εξερευνήσει τα μεταβατικά στάδια μεταξύ εννοιών όπως φαντασία και πραγματικότητα, ζωή και θάνατος, προσωπικές μνήμες και ιστορία, παράδοση και νεωτερισμός, μέσω κινηματογραφικών έργων που παράγονται τόσο τοπικά όσο και διεθνώς.

Στο πλαίσιο των προετοιμασιών, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου κάνει ανοιχτό κάλεσμα στους φίλους - και όχι μόνο - του SIFF ώστε να προσφέρουν εθελοντική εργασία τις ημέρες διεξαγωγής του φεστιβάλ.

"Θέλεις να μάθεις πώς διοργανώνεται ένα από τα πιο ιδιαίτερα φεστιβάλ κινηματογράφου που πραγματοποιείται μάλιστα σε ένα νησί στις Κυκλάδες; Θέλεις να συμμετάσχεις έμπρακτα με τις γνώσεις και τη δημιουργικότητά σου; Γίνε εθελόντρια/εθελοντής στο 11o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου (28 - 31 Ιουλίου 2023) και ζήσε μία ξεχωριστή φεστιβαλική και κινηματογραφική εμπειρία γνωρίζοντας παράλληλα τις μοναδικές ομορφιές της Σύρου!" αναφέρουν οι διοργανωτές στην ανακοίνωσή τους.

Μία ξεχωριστή εμπειρία γεμάτη εικόνες

Για τη φετινή διοργάνωση, το SIFF προσφέρει είκοσι θέσεις εθελοντικής απασχόλησης στους τομείς:

  • Φιλοξενία (συντονισμός προγράμματος των καλλιτεχνών και μεταφορές τους - απαραίτητο το δίπλωμα οδήγησης)

  • Εξυπηρέτηση κοινού (παρουσία στο Κιόσκι/info point του Φεστιβάλ, ενημέρωση κοινού για το πρόγραμμα, πώληση εισιτηρίων & merch)

  • Παραγωγή (οργάνωση κινηματογραφικών προβολών και εκδηλώσεων, προετοιμασία & αποκατάσταση χώρων διεξαγωγής)

  • Βίντεο (συμμετοχή στην ομάδα που θα δημιουργήσει τα βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του φετινού φεστιβάλ)

Οι υποψήφιες/οι είναι απαραίτητο να είναι άνω των 18 ετών και να είναι πλήρως διαθέσιμες/οι από τις 27 Ιουλίου (άφιξη) έως την 1η Αυγούστου (αναχώρηση). Η πολύ καλή γνώση αγγλικών είναι απαραίτητη, ενώ όποια άλλη γλώσσα θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα. Το φεστιβάλ θα διαθέσει επίσης εισιτήρια μετ’ επιστροφής για το δρομολόγιο με πλοίο Πειραιάς - Σύρος για όσες/ όσους επιλεγούν καθώς και κάποια γεύματα. Σημειώνεται ότι η διαμονή στο νησί δεν καλύπτεται ενώ οι διοργανωτές διευκρινίζουν ότι οι εθελοντές θα έχουν ελεύθερο χρόνο να απολαύσουν παράλληλα τη διαμονή τους στο νησί, η οποία υπόσχονται ότι θα τους μείνει αξέχαστη προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τη φόρμα συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ, δηλώνοντας τον τομέα στον οποίο προτιμούν να απασχοληθούν. Οι αιτήσεις θα είναι ανοιχτές μέχρι τις 27 Μαΐου ενώ οι απαντήσεις θα σταλούν μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.