Η Συριανή ερμηνεύτρια με άκρως καλοκαιρινή διάθεση μιλάει για το νέο της single, τις συνεργασίες της, αλλά και τις καλοκαιρινές εμφανίσεις της

“Sodade” με την Ελπίδα Γαδ στην έπαυλη Τσιροπινά

  • Πέμπτη, 29 Ιουνίου, 2023 - 06:16

Με μία άκρως καλοκαιρινή διάθεση, η αγαπημένη Συριανή ερμηνεύτρια, Ελπίδα Γαδ, επιστρέφει στον τόπο καταγωγής της για να ερμηνεύσει αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια. Μαζί της, το Σάββατο 1 Ιουλίου στην έπαυλη Τσιροπινά, θα βρεθεί τόσο  η Λένα Χατζηγρηγορίου στο βιολί και στις φλογέρες, όσο και ο Γιάννης Ανδριωμένος στο κοντραμπάσο, σε μία συναυλία που ευελπιστεί και πάλι να συνεπάρει το κοινό.

«Το ύφος της συναυλίας θα είναι καλοκαιρινό!  Έχω επιλέξει τραγούδια που με χαρακτηρίζουν σιγά σιγά σαν καλλιτέχνη, αλλά και διάφορα άλλα ανάλαφρα, γιατί νομίζω πως όλοι το έχουμε ανάγκη», δηλώνει στην «Κοινή Γνώμη», η Ελπίδα Γαδ. 

Η αυλή της έπαυλης Τσιροπινά θα γεμίσει παλιές και σύγχρονες αγαπημένες μελωδίες σε συνδυασμό με μουσικά κομμάτια του εξωτερικού (Killing me softly, Bella Ciao κα) που έχουν γράψει ιστορία. Τη νύχτα αυτή θα ακουστούν τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε όπως: Μην τον ρωτάς τον ουρανό, Όνειρο απατηλό, Πες μου μια λέξη, Τα λεφτά μου όλα δίνω, Τα ήσυχα βράδια, Τρίτο Στεφάνι, καθώς και διασκευασμένα τραγούδια του δικού μας «πατριάρχη» Μάρκου Βαμβακάρη.

Η συναυλία έχει τίτλο “Sodade”, με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του τραγουδιού με το οποίο συστήθηκε στο ελληνικό κοινό στα blind audition του “The Voice of Greece”. Σε μια προσωπική προσέγγιση και ακολουθώντας την "ξυπόλητη ντίβα", Cesaria Evora που το πρωτοερμήνευσε, η Ελπίδα Γαδ βγάζει τα παπούτσια της και βάζει την ψυχή της για το κομμάτι “Sodade”, το οποίο σημαίνει «σε θυμάμαι», το ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά και, όπως δηλώνει, σημάδεψε τη μουσική της πορεία. 

«Είναι ένα κομμάτι που αγαπώ και πού με απασχολεί χρόνια. Θυμάμαι και τότε στον διαγωνισμό, λίγοι το ήξεραν, και ακόμα λιγότεροι το πίστευαν. Εμένα για κάποιο λόγο, κάτι ξυπνάει μέσα μου. Έχοντας περάσει ο καιρός πια, και επειδή δεν ήθελα να συνδεθεί μόνο με το παιχνίδι, αποφάσισα πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να βγει...», τονίζει η Συριανή καλλιτέχνιδα. 

Αν και πλέον η επαγγελματική δραστηριότητα της Ελπίδας Γαδ βρίσκεται κατά κύριο λόγο στην Αθήνα, ωστόσο πάντα επιστρέφεις στον τόπο καταγωγής της, ο οποίος, όπως μας λέει, αποτελεί για εκείνη το καταφύγιό της. 

«Καταρχάς εδώ είναι η οικογένειά μου, οι φίλοι μου. πάντοτε έχω λόγους να γυρνάω και να ξεκουραστώ, αλλά και να πάρω αποφάσεις και να εμφανιστώ. Μάλιστα, αυτό που κατάλαβα, είναι το ότι εκτός από τον κόσμο, το έχω και εγώ πολύ ανάγκη, καθώς είναι σαν το σημείο αναφοράς, που απευθύνεσαι σε κόσμο που έχει δει απ’ την αρχή την πορεία σου, οπότε ένα παραπάνω "στοίχημα" να δεις την πρόοδο σου, πόσο έχεις αλλάξει ή τι άλλο πρέπει να αλλάξεις...», δηλώνει στην εφημερίδα.

Κι αν για τους περισσότερους καλοκαίρι σημαίνει διακοπές και ξεγνοιασιά, δεν ισχύει το ίδιο και για την Ελπίδα Γαδ, η οποία αναμένεται να δώσει σειρά συναυλιών. 

«Φέτος το καλοκαιρινό πρόγραμμα είναι αρκετά γεμάτο! Έχω κάποιες εμφανίσεις σε Αθήνα και υπόλοιπη Ελλάδα  με το αφιέρωμα στον Καββαδία που θα κάνουμε παρέα με τον Μπάμπη Βελισσάριο, έχω κάποιες προσωπικές συναυλίες στις Κυκλάδες και αρχές Αυγούστου θα συμμετέχω στην συναυλία του Κώστα Μακεδόνα στην Σύρο μας. Οπότε φέτος το καλοκαίρι έχει λίγο λιγότερα μπάνια, αλλά πολλά δρομολόγια και πολλή μουσική», σημειώνει η νεαρή καλλιτέχνης. 

Τέλος, η Ελπίδα Γαδ δεν παραλείπε να αναφερθεί και στις πολύ σημαντικές καλλιτεχνικές συνεργασίες που προέκυψαν μετά τη συμμετοχή της στο “The Voice”, όπως για παράδειγμα με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, αλλά και η Φωτεινή Δάρα. 

«Είναι και οι δύο μεγάλα κεφάλαια της ελληνικής μουσικής, κάθε μία στο είδος της και με το προσωπικό της ύφος. Υπήρξαν μεγάλο σχολείο για εμένα, και εκτιμώ αφάνταστα το γεγονός, ότι όχι μόνο με επέλεξαν ως ανερχόμενη  γυναίκα μικρότερης ηλικίας να σταθώ στο πλάι τους, αλλά μου έδωσαν και χώρο επί σκηνής, να "κάνω το κομμάτι μου" θα λέγαμε. Στην αρχή, τους μιλούσα στον  πληθυντικό, αποτέλεσμα του σεβασμού και του θαυμασμού προς το πρόσωπο τους και στο τέλος, κάναμε πολλή ωραία παρέα. Και οι δύο, μαθαίνω από τον χώρο ότι μιλούν με τα καλύτερα, όπως και εγώ άλλωστε, θα είμαι ισόβια ευγνώμων. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Ωστόσο, να προσθέσω ότι παρεμβλήθηκαν και άλλες συνεργασίες , απλά ήταν μικρότερου διαστήματος, όπως αυτή με τον Μανώλη Μητσιά και τον Γιάννη Ζουγανέλη», σημειώνει η ίδια. 

Το Σάββατο 1 Ιουλίου, λοιπόν, η Συριανή ερμηνεύτρια προσκαλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού να τραγουδήσουν χέρι με χέρι μαζί της. Η συναυλία θα αρχίσει στις 21:00 και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθευτούν τα εκπτωτικά εισιτήρια των 8€ μέσω της Cometogether.live και τα εισιτήρια της γενικής εισόδου στα 10€ από τα καταστήματα 4all και το Baobab.