Εκδήλωση εορτασμού για τα 100 χρόνια της βιοτεχνίας λουκουμιών "Λειβαδάρας"

100 χρόνια γεμάτα "γλυκές" αναμνήσεις

Σε μία μαγική εκδήλωση κάτω από τα αστέρια, η οικογένεια "Λειβαδάρα" γιόρτασε τα 100 χρόνια από την ίδρυση της, παγκοσμίως πλέον γνωστής, βιοτεχνίας λουκουμιών με έδρα τη Σύρο.

Στην εκδήλωση έδωσαν το "παρών" πολλοί εκλεκτοί καλεσμένοι αλλά και πλήθος φίλων της οικογένειας και του λουκουμιού "Λειβαδάρας". Την βραδιά προλόγισε ο φίλος της οικογένειας, Ηρακλής Κάϊλας και έπειτα το λόγο πήρε η πρόεδρος του συλλόγου Μικρασιατών, Ειρήνη Χαρδαλή, η οποία και μίλησε για την ιστορία του λουκουμιού και της οικογένειας Λειβαδάρα στο βάθος των τελευταίων 100 χρόνων.

Στη συνέχεια, μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης μίλησε ο ιδιοκτήτης και συνεχιστής της γνωστής λουκουμοποιΐας, Αντώνης Λειβαδάρας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία της επιχείρησης, ευχόμενος τη συνέχιση της, με τον ίδιο δυναμικό τρόπο και στο μέλλον. Στο ίδιο κλίμα, κινήθηκε και η σύζυγός του, Αναστασία Λειβαδάρα η οποία μίλησε με θερμά λόγια για τον σύζυγό της αλλά και τον εκλιπόντα αδερφό του, Βασίλη Λειβαδάρα, ο οποίος έφυγε απρόσμενα από τη ζωή πριν 2 χρόνια.

Έντονη συγκινησιακά στιγμή, ήταν όταν όλη η οικογένεια, ενώθηκε μπροστά στη σκηνή του αμφιθεάτρου και η στιγμή που η κόρη της οικογένειας έκανε μια έκπληξη στους γονείς της, με βεγγαλικά που φώτισαν τον ουρανό πάνω από τον χώρο της εκδήλωσης στον Μέγα Γιαλό. Στο κλείσιμο της βραδιάς ένα γνωστό μουσικό τρίο από την Σύρο με την συνοδεία της φωνής, της μικρής, Βασιλικής Κεχαγιόγλου, έντυσαν μουσικά τη βραδιά με μελωδίες της Μικράς Ασίας που έκαναν όλους τους παρευρισκόμενους να νιώσουν ότι ταξιδεύουν στον χρόνο.

Μία δοκιμή θα σας πείσει

Οι όμορφες εκδηλώσεις συνεχίστηκαν την Παρασκευή, 4 Αυγούστου, στο κεντρικό κατάστημα της οικογένειας Λειβαδάρα στην παραλία της Ερμούπολης. Εκεί όλος ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την παρασκευή και την κοπή του λουκουμιού και φυσικά να το δοκιμάσει. Ντόπιοι αλλά και επισκέπτες έκαναν μία στάση έξω από το κατάστημα της οικογένειας "Λειβαδάρα" για να γευτούν τα ολόφρεσκα λουκούμια, σε όλες τις πιθανές γεύσεις, από τριαντάφυλλο και περγαμόντο, μέχρι μαστίχα Χίου και αμυγδάλου. Οι εκδηλώσεις που είναι ανοιχτές προς τον κόσμο, θα συνεχιστούν και το Σάββατο 5 Αυγούστου.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της "Κοινής Γνώμης"