Από την θεατρική ομάδα “Aτάκα” στο θέατρο Απόλλων

“Μανδραγόρας” του Νικολό Μακιαβέλλι

  • Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου, 2023 - 06:16

Το έργο “Μανδραγόρας” του Νικολό Μακιαβέλλι, παρουσιάζει στο συριανό κοινό η θεατρική ομάδα “Aτάκα” από την Παρασκευή  8 Σεπτεμβρίου έως και Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, στο θέατρο Απόλλων της Ερμούπολης.

Πρόκειται για ένα βαθύτατα πολιτικό έργο, που κρύβεται πίσω από την σάτιρα, μέσω της οποίας παρουσιάζεται η φθορά και η ανεντιμότητα της καθεστηκυίας τάξης, της Εκκλησίας, των δημόσιων λειτουργών και τέλος της πτώσης των ηθικών και πολιτικών αρχών.

Ταυτόχρονα όμως, είναι μια χαρούμενη κωμωδία, γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές, όπου τίποτα δεν είναι όπως αρχικά φαίνεται. Με παντοδύναμα όπλα του το χιούμορ και την σάτιρα, ο Μακιαβέλι θέλησε με τον ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑ να στηλιτεύσει τα κακώς κείμενα και τα κακώς επόμενα της εποχής του, εκθέτοντας στην δημόσια κριτική  τον «σκοπό που αγιάζει τα μέσα».

“Το ταξίδι ήταν μεγάλο, οι πρόβες αρκετές, τόσο όσο, να «στραγγίξουμε» όσο το δυνατόν πιο πολλούς χυμούς από τον κάθε ρόλο. Και τι μαγεία αλήθεια, όταν σε αρκετές στιγμές ανακαλύπταμε πράγματα που ούτε καν τα είχαμε φανταστεί… Έτσι φτάσαμε στο τώρα, έχοντας κατακτήσει την δύναμη της Ομάδας και την σιγουριά ότι προσπαθήσαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε. Η συνεργασία, η μεταξύ μας εμπιστοσύνη και η χαρά για το αποτέλεσμα μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε”, τονίζει στην “Κοινή Γνώμη” ο κ. Μιχάλης Ζουλουφός, μέλος της θεατρικής ομάδας “Aτάκα”. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η θεατρική ομάδα «ΑΤΑΚΑ», πρωτοπαρουσιάστηκε στο κοινό τον Οκτώβρη του 2019 με το έργο «ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ» του Ronald Harwood και μετά από 3 χρόνια, τον Μάιο του 2022 –ελέω πανδημίας και περιορισμών – με το έργο «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΣΜΩΝ» του Eric Emanuell Schmit, αμφότερα σε σκηνοθεσία του Γιώργου Μιχαλάκη. 

“Τον περασμένο Οκτώβριο η oμάδα αποφάσισε να ανοιχτεί και να μεγαλώσει… Η αρχική παρέα έβαλε στο δυναμικό της και άλλους ερασιτέχνες ηθοποιούς, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν με την επιλογή του συγκεκριμένου έργου. Για κάποιους από εμάς, το θέατρο ήταν και είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Συνήθως έχει περισσότερες λύπες, από ότι χαρές… Αυτή την φορά όμως πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι άνθρωποι που μας βοήθησαν, (χορηγοί, Μ.Μ.Ε), σε τέτοιο βαθμό, που μας προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη”, σημειώνει ο κ. Ζουλουφός.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ώρα έναρξης της παράστασης είναι στις 21:00, με την τιμή του εισιτηρίου να είναι στα  10€ και 8€ (Άνεργοι-Φοιτητές-Μαθητές), ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.