Η Σύρος από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου, στους ρυθμούς της πιο "γλυκιάς" δράσης του καρναβαλιού

Αντίστροφη μέτρηση για το… 8ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού

  • Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου, 2023 - 06:15

Αντίστροφη μέτρηση για την πιο "γλυκιά" δράση του καρναβαλιού στη Σύρο, η οποία θα διεξαχθεί από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου, στο πλαίσιο των καρναβαλικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Ο λόγος, φυσικά, για το διάσημο πλέον “Κυνήγι του Κρυμμένου Λουκουμιού”, το οποίο άρχισε δειλά  το 2015 και καθιερώθηκε ως μία ετήσια λουκουμογιορτή, με εξαίρεση το 2021-2022, εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που επικρατούσαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δηλώστε συμμετοχή και ανακαλύψτε τα κρυμμένα μυστικά

Την εκκίνηση των συμμετοχών για το 2024 έδωσε χθες η περσινή νικήτρια ομάδα του 7ου Κυνηγιού του Κρυμμένου Λουκουμιού, οι  «Οι Λουκουμι… νάτοι». 

Όπως αναφέρουν στην πρόσκλησή τους… «ήρθε η ώρα να ορίσουμε το ραντεβού μας για το πιο συναρπαστικό παιχνίδι που μας κάνει να ξεχυθούμε στους δρόμους και στις πλατείες, να πάρουμε τα βουνά και τις παραλίες, να χτυπήσουμε πόρτες και να ζωντανέψουμε το νησί. 

Επιστρατεύστε την καλή διάθεση και το χιούμορ σας, ξεσκονίστε τις γνώσεις σας, βγάλτε τα αθλητικά σας από την ντουλάπα, τηλεφωνήστε σε φίλες/φίλους που θα αποτελέσουν την ομάδα σας, οργανωθείτε κι ετοιμαστείτε για το 8ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού! 

Δεν χρειάζεται να έχετε ιδιαίτερες γνώσεις ή ξεχωριστές ικανότητες! Αρκεί η όρεξη για παιχνίδι και το ομαδικό πνεύμα! Πάνω απ’ όλα η ευγενής άμιλλα. 

Δηλώστε τη συμμετοχή σας στη φόρμα που θα βρείτε στον σύνδεσμο https://shorturl.at/asA19 και μείνετε συντονισμένοι»

Παιχνίδι δράσης, εξερεύνησης και διασκέδασης για όλες τις ηλικίες

Το Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού είναι ένα παιχνίδι δράσης, εξερεύνησης και διασκέδασης για όλες τις ηλικίες. Μάλιστα, επιφυλάσσει για τους επίδοξους κυνηγούς πλήθος εκπλήξεων, εμπειριών, κωμικών καταστάσεων καθώς και γνωριμία με την ιστορία της Σύρου. 

Συγκεκριμένα, αποτελείται από δραστηριότητες που περιλαμβάνουν επίλυση γρίφων, αποστολές περιήγησης μέσα από κρυμμένα στοιχεία και συμμετοχή σε ευφάνταστες δοκιμασίες που αναστατώνουν το νησί και μεταφέρουν σε κάθε άκρο του το καρναβαλικό πνεύμα. 

Ποιοι μπορούν να λάβουν μέρος; Μα ο καθένας από εμάς μπορεί να λάβει μέρος, αλλά όχι μόνος του. Βασικό κριτήριο η δημιουργία μίας ομάδας, η οποία να αποτελείται από 5 έως 20 άτομα.  Μάλιστα, κάθε ομάδα θα πρέπει να ορίσει έναν αρχηγό που θα έχει συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας του.

 Οδηγίες προς…. Λουκουμοκυνηγούς

Η δημιουργία της ομάδας είναι το πρώτο ζητούμενο, το επόμενο βασικό είναι τα άτομα που θα την απαρτίζουν να αποτελείται από άτομα με ποικιλία γνώσεων, εμπειριών και ηλικίας, αλλά το κυριότερο όλων είναι,  να έχει κέφι και διάθεση να παίξει, να τρέξει, να αυτοσχεδιάσει, να αναζητήσει και να κυνηγήσει … το “Κρυμμένο Λουκούμι”.

Ιστορική αναδρομή

Το 1ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού 2015 διοργανώθηκε από την ομάδα “ΕΠΟΧΕΣ” που διακρίθηκε το 2014 στο ΣΥΡΙΑΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ. 

Το 2ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού 2016 διοργανώθηκε από την ομάδα “SEVINDIRDI ANGELS” που διακρίθηκε το 2015 στο 1ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού. 

Το 3ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού 2017 διοργανώθηκε από την ομάδα “ΛΟΥΚΟΥΜΟΣΚΟΝΗ” που διακρίθηκε το 2016 στο 2ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού. 

Το 4ο κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού 2018 διοργανώθηκε από την ομάδα «ΟΙ ΛΙΘΙΟΙ» που διακρίθηκε το 2017 στο 3ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού. 

Το 5ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού 2019 διοργανώθηκε από την ομάδα “ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΖΑΒΟΙ” που διακρίθηκε το 2018 στο 4ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού. 

Το 6ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού 2020 διοργανώνεται από την ομάδα “SHERLOUK HOLMES” που διακρίθηκε το 2019 στο 5ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού. 

Το 7ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού 2023 διοργανώνεται από την ομάδα “ΛΟΥΚΟΥΜΟΣΚΟΝΗ” που διακρίθηκε το 2020 στο 6ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού.