Βασίλης Φλεριανός: “Θέλουμε να φέρουμε τα παιδιά κοντά στον πολιτισμό και τις τέχνες”

Θεατρικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες στη Νάξο

  • Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου, 2024 - 06:15

Με στόχο κυρίως να κεντρίσει το ενδιαφέρον των παιδιών στον τομέα του πολιτισμού, ο Δήμος Νάξου και μικρών Κυκλάδων, δημιουργεί το δημοτικό θεατρικό εργαστήριο.

Στο εργαστήρι θα λειτουργούν δύο τμήματα, παιδιών και ενηλίκων και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μαθήματα υποκριτικής, ορθοφωνίας, αυτοσχεδιασμών και θεατρικών ασκήσεων.

Για τη δημιουργία του εργαστηρίου, αλλά και για τους σκοπούς τους οποίους θα επιτελέσει, μιλάει στην “Κοινή Γνώμη”, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βασίλης Φλεριανός.

Στο επίκεντρο το θέατρο και ο πολιτισμός

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αρχίζει τη δημιουργία δημοτικού εργαστηρίου θεάτρου, για παιδιά και ενήλικες. Το εργαστήρι απευθύνεται τόσο σε ερασιτέχνες με εμπειρία σε θεατρικές ομάδες, όσο και σε άτομα που ασχολούνται για πρώτη φορά, με στόχο να συμβάλλει στη θεωρητική κατάρτιση, την πρακτική άσκηση και την καλλιτεχνική έκφραση των συμμετεχόντων, προσφέροντας βασικές γνώσεις και υποκριτικά εργαλεία για όποιον αγαπά το Θέατρο.

Η εκπαίδευση των συμμετεχόντων θα γίνεται από τον επαγγελματία σκηνοθέτη, Θανάση Αντωνίου και θα περιλαμβάνει μαθήματα υποκριτικής, ορθοφωνίας, αυτοσχεδιασμών και θεατρικών ασκήσεων για τον τρόπο που «χτίζεται» ένας ρόλος.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Αντωνίου είναι τακτικό μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, έχοντας σκηνοθετήσει πολλές θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές, αλλά και μεγάλου μήκους ταινίες. Στόχος είναι να δημιουργηθούν δύο τμήματα, παιδιών και ενηλίκων, με δωρεάν συμμετοχή.

“Δημιουργούμε ένα δημοτικό θεατρικό εργαστήρι υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Θανάση Αντωνίου, ο οποίος το τελευταίο διάστημα διαμένει στη Νάξο. Αυτό θα είναι ανοιχτό σε όλες της ηλικίες, ακόμη και σε ερασιτεχνικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στο νησί”, δηλώνει στην εφημερίδα, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βασίλης Φλεριανός, σημειώνοντας ότι αυτό έρχεται μετά από την επιθυμία του κ. Αντωνίου να διδάξει την θεατρική τέχνη στους νέους, σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και στους ερασιτέχνες την τέχνη της υποκριτικής.

Το θεατρικό εργαστήρι, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού έρχεται σε συνδυασμό και άλλων εκδηλώσεων μέσω του μουσείου Καμπανέλη.

“Μέσω του συγκεκριμένου μουσείου, έχουμε στο σχεδιασμό μας να δημιουργήσουμε και εργαστήρια πολιτισμού. Το θεατρικό εργαστήρι είναι ο πρώτος «πυλώνας» που ανακοινώσαμε, ενώ στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στη δημιουργία εργαστηρίων  εικαστικών, αγγειοπλαστικής, μαρμαρογλυπτικής, φιλαναγνωσίας, ενώ την περίοδο του καλοκαιριού θα λειτουργήσει και το μουσικό εργαστήριο. Οπότε καταλαβαίνεται ότι αναφερόμαστε σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό δράσεων πολιτισμού για το ευρύτερο κοινό”, επισημαίνει χαρακτηριτικά.

Στην ερώτηση πόσο σημαντικό είναι μέσα από αυτές τις δράσεις να έρθουν σε μεγαλύτερη επαφή με τον τομέα του πολιτισμού, ο κ. Φλεριανός τονίζει ότι “αυτός είναι ο στόχος που θα χαράξει τόσο εκείνος, όσο και η νέα δημοτική αρχή. Δηλαδή να βρεθούν στο επίκεντρο κυρίως τα παιδιά. Με δεδομένο ότι στα νησιά δεν είναι εύκολο να υπάρξει πληθώρα εκδηλώσεων και επιμορφωτικών προγραμμάτων, επιθυμία μας είναι να παρέχουμε τέτοιες δράσεις στα παιδιά, ώστε και να τους δώσουμε μία διέξοδο από την καθημερινότητά τους και να τα φέρουμε κοντά στις τέχνες και τα γράμματα”.
Τέλος, να σημειωθεί πως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν την απαραίτητη αίτηση ηλεκτρονικά τον σύνδεσμο https://forms.gle/R2Egypmt4oqSeDUq7 έως τις 23 Φεβρουαρίου.

Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της χρονικής περιόδου των εγγραφών, ενώ για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνούν με τον σκηνοθέτη Θανάση Αντωνίου στο τηλέφωνο: 6985851083.