Σημείο εκκίνησης για τη “Λουκουμιάδα” η έπαυλη Τσιροπινά, με 18 ομάδες και πάνω από 300 άτομα να αναζητούν για οκτώ μέρες τους κρυμμένους γρίφους

Αυλαία για το 8ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού

  • Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024 - 06:15

Με μία δοκιμασία περιήγησης στον ιστορικό χώρο της έπαυλης Τσιροπινά, δόθηκε το Σάββατο το πρωί, η επίσημη έναρξη για το 8ο Κυνήγι του Κρυμμένου Λουκουμιού 2024.

Στη φετινή δράση που διοργανώνουν οι «Λουκουμι...νάτοι», συμμετέχουν 18 ομάδες με πάνω από 300 άτομα, ανάμεσά τους και δεκάδες παιδιά.

Οι εκδηλώσεις που θα εξαπλωθούν εκτός από την περιοχή της Ποσειδωνίας, σε Άνω Σύρο και Ερμούπολη, περιλαμβάνουν αποστολές περιήγησης μέσα από κρυμμένα στοιχεία και συμμετοχή σε ευφάνταστες δοκιμασίες που θα αναστατώνουν το νησί και θα προσφέρουν χαρά, παιχνίδι, δράση και γνώσεις.

Η πρώτη δοκιμασία εμπνευσμένη από το ΚΕΠΕΑ Σύρου

Λίγο πριν την έναρξη των αποκριάτικων εκδηλώσεων, το νησί «ζεσταίνεται» με το καθιερωμένο και γεμάτο δράση Κυνήγι του Κρυμμένου Λουκουμιού.

Έτσι, το Σάββατο το πρωί στον χώρο της έπαυλης Τσιροπινά, οι «Λουκουμι...νάτοι», διοργανώτρια ομάδα του 8ου Κυνηγιού του Κρυμμένου Λουκουμιού, υποδέχθηκαν τους «λουκουμοαθλητές» και τις «λουκουμοαθλήτριες».

Οι φετινές δράσεις με θέμα «Λουκουμιάδα» είναι εμπνευσμένες από την ολυμπιακή χρονιά στο Παρίσι και περιλαμβάνουν μία εβδομάδα δράσεων, κατά την οποία οι επίδοξοι «Λουκουμιονίκες» θα κληθούν να λύσουν μυστήρια, να ξεπεράσουν εμπόδια, να ξεσκονίσουν βιβλία και ιστορικά αρχεία, ώστε στο τέλος αυτού του μίνι-μαραθωνίου, στις 2 Μαρτίου, να στεφθεί η νικήτρια ομάδα.

Η δράση που κλήθηκαν να φέρουν σε πέρας οι 300 συμμετέχοντες, ήταν εμπνευσμένη από το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Σύρου, το οποίο όπως δήλωσαν οι «Λουκουμι...νάτοι», αποτέλεσε οδηγό προετοιμασίας της πρώτης δοκιμασίας.

Οι 18 ομάδες που συμμετέχουν στο 8ο Κυνήγι του Κρυμμένου Λουκουμιού

Κατά την έναρξη της πρώτης συνάντησης στην Ποσειδωνία η διοργανώτρια ομάδα παρουσίασε τις ομάδες που συμμετέχουν στην 8η αναζήτηση του κρυμμένου λουκουμιού.

Συγκεκριμένα, στο φετινό παιχνίδι δράσης και γνώσης, συμμετέχουν 18 ομάδες, οι οποίες επιδίδονται σε ένα κυνήγι δράσης.

Το «Τρελολούκουμο». Μία ομάδα με μακρόχρονη συμμετοχή στο 8ο Κυνήγι του Κρυμμένου Λουκουμιού και η οποία, όπως υποστηρίζει, είναι έτοιμη και φέτος να τρελάνει τους πάντες.

«Οι Ωραίοι έχουν χρέη», είναι κατά σειρά η δεύτερη συμμετέχουσα ομάδα, η οποία για μία εβδομάδα θα πρέπει να ξεχάσει όλα τα άλλα χρέη που ίσως έχει και να συγκεντρωθεί σε ένα και μοναδικό σκοπό. Να βρει τη λύση σε κάθε δοκιμασία και γρίφο. 

«Syros Riddlers». Μία ομάδα που όπως δηλώνει είναι δυνατοί λύτες λουκουμογρίφων σχετικά με τη Σύρο.

«Εκείνοι… οι Ζαβοί». Ακόμα μία ομάδα παλιών γνώριμων του Λουκουμιού, που παίζουν κάθε χρόνο για να κερδίσουν και το διασκεδάσουν.

«Λουκούμι Λουκ». Η ομάδα έφτασε από την άγρια δύση στην έπαυλη Τσιροπινά υποσχόμενη προσόντα που είναι απαραίτητα σε κάθε συνθήκη, δηλώνοντας έτοιμη να διανύσει τη «Λουκουμιάδα» πιο γρήγορα κι απ’ τη σκιά της.

«Ό,τι να ναι αυτά τα Βαρήκοα Κοάλα». Η ομάδα ενώνει τις δυνάμεις της πιστεύοντας ότι το ρητό “ισχύς εν τη ενώσει”, μπορεί να τους οδηγήσει στην κορυφή.

«Λουκουμόσκονη». Μία πολύπειρη ομάδα που αναμένεται να δώσει νέα ματιά στην ομάδα ώστε να υπερβεί όλα τα εμπόδια που θα βρεθεί μπροστά της.

«Αρισμαρί». Μία ομάδα που τα βότανα και τα φυτά αποτελεί έμπνευση για αυτήν.

«Οι Κουμπάροι και οι Φίλοι τους». Μία οικογενειακή υπόθεση, αφού όπως όλα δείχνουν κουμπάριασαν κάποιοι φίλοι και πήραν και τους φίλους τους κι αυτοί με τη σειρά τους τακίμιασαν και με άλλους για να έχουμε τελικά… τους «Κουμπάρους και τους Φίλους τους».

«Κολιτσιάνοι». Η επόμενη ομάδα καλείται να δώσει εξηγήσεις για το όνομα που διάλεξε. Είτε τους έχει φάει τηγανητούς σε κάποιο τσιπουράδικο του Βόλου, είτε έχει υποφέρει πολύ από αυτούς, μετά από κάποια θαλασσινή εξόρμηση εδώ στη Σύρο.

«Οκτάνιο». Η ομάδα που έχει κάποια σχέση με τη χημεία, θα προσπαθήσει να λύσει τους γρίφους της «Λουκουμιάδας».

«Λουκούμ Τζερτζελέ». Μία πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα, που υπόσχεται να κάνει πολύ… τζέρτζελο. 

«Miss Marple». Ομάδα με έντονο το γυναικείο στοιχείο, εξ ου και το όνομά της, εμπνευσμένο από την πιο απίθανη Βρετανίδα ντετέκτιβ.

«Sherlouk Holmes». Οι συμμετέχοντες μοιάζουν με αγγλοαναθρεμμένους ντετέκτιβ, παρ’ όλο που είναι Συριανοί.

«Μη βγάλεις Άχνη». Η ομάδα που όπως όλα δείχνουν θα διανύσει στα μουλωχτά τη «Λουκουμιάδα».

«Λουκουμοερευνητές». Μία από τις εμπειρότερες ομάδες του Λουκουμιού, αλλά και με τις περισσότερες συμμετοχές μικρών παιδιών.

«Η ρόκα και τ’ αδέρφια της». Η ομάδα που έκλεισε τον κύκλο των συμμετοχών και που πρέπει να αποκαλύψει ποια είναι η ρόκα και ποια τα αδέρφια της.

Επόμενη σταθμοί του 8ου Κυνηγιού του Κρυμμένου Λουκουμιού

Επόμενος «στάση» των «λουκουμοαθλητών» και των «λουκουμοαθλητριών», είναι το θέατρο Απόλλων, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου.

Οι συμμετέχουσες 18 ομάδες θα κληθούν να λάβουν μέρος στην «Πολιτιστική Ολυμπιάδα».  

Να σημειωθεί, τέλος, πως μετά την Ερμούπολη, το Κυνήγι του Κρυμμένου Λυκουμιού θα μεταφερθεί στην Άνω Σύρο, όπου θα λάβει χώρα η τελευταία δοκιμασία, αλλά και η τελετή λήξης.