9ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στη Σίφνο "MuSifanto 2024"

Ένα εξαήμερο μουσικό “ταξίδι”

Το «MuSifanto» επιστρέφει για 9η χρονιά, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, που συνταιριάζουν την κλασική μουσική με το ξεχωριστό κυκλαδίτικο τοπίο

Επιστρέφει για 9η χρονιά στο νησί της Σίφνου, το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής "MuSifanto 2024" που διοργανώνει ο Σύνδεσμος "Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας", με την υποστήριξη του Δήμου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Υπουργείου Πολιτισμού και των φορέων του νησιού.

Οι εξαήμερες εκδηλώσεις με θέμα "Νερά - Δέντρα - Περιβόλια, θα πραγματοποιηθούν από τις 2 έως και τις 8 Ιουλίου.

Καταξιωμένοι καλλιτέχνες της κλασικής μουσικής

Για ακόμη μία χρονιά ο Σύνδεσμος "Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας" διοργανώνει στη Σίφνο το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής "MuSifanto", ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου, που συνταιριάζουν την κλασική μουσική με το ξεχωριστό κυκλαδίτικο τοπίο.

Το 9ο "MuSifanto" θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως και τις 8 Ιουλίου με καθημερινές συναυλίες, ρεσιτάλ και σεμινάρια κλασικής κιθάρας, πιάνου, μονωδίας, τρομπέτας και δημιουργίας μαθητικής ορχήστρας, σε ιδιαίτερα σημεία πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

Όπως κάθε χρόνο, όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ έχουν ελεύθερη είσοδο και προσκαλούν καταξιωμένους ερμηνευτές και δασκάλους να παρουσιάσουν μουσικά έργα για να προσφέρουν έμπνευση σε μικρούς και μεγάλους που δεν έχουν τη δυνατότητα να έρχονται σε επαφή με ανάλογα ακούσματα. Πρωταρχικός στόχος του "MuSifanto" είναι και φέτος να φέρει κυρίως την κλασική, αλλά και άλλα είδη μουσικής, κοντά στους μαθητές, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σίφνου.

Να σημειωθεί ότι ο Σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας», με το Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου «Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου Καρόρη», ταξιδεύει όλο το χρόνο και εκτός Σίφνου και συγκεκριμένα στα νησιά Ικαρία, Κέα, Κάσο, Λήμνο, Σαντορίνη και Σέριφο, προσφέροντας προγράμματα μουσικής εκπαίδευσης σε μαθητές.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Στο πλαίσιο του 9ου MuSifanto οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν συναυλίες με έμφαση στην κλασική μουσική, σεμινάρια κλασικής κιθάρας, πιάνου, μαθητικής ορχήστρας, μονωδίας και τρομπέτας.

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Συναυλία τoυ συνόλου Ex Silentio στις 9 το βράδυ στο μοναστήρι "Φυρόγια"

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Ρεσιτάλ κιθάρας με τους Μιχάλη Σουρβίνο, D&A GuitarDuo στις 9 το βράδυ στο μοναστήρι Παναγία το Βουνό

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Συναυλία τoυ συνόλου Galan Trio στις 9 το βράδυ, στο χώρο του πολιτιστικού κέντρου "Μαριάνθη Σίμου" στην περιοχή του Αρτεμώνα.

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Απογευματινός περίπατος σε διαδρομή φυσικής ομορφιάς με αναπάντεχα ζωντανά μουσικά στιγμιότυπα

Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Μουσική βραδιά με τραγούδια και χοροί από τα σιφνέικα γλέντια στις 9 το βράδυ στην προβλήτα του ναού Ταξιαρχών στην περιοχή Βαθύ.

Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Μαθητική συναυλία σεμιναρίων κιθάρας, τρομπέτας και ορχήστρας, στην πλατεία στο Κάτω Πετάλι στις 9 το βράδυ.

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024 – Ώρα: 21:00

Μαθητική συναυλία σεμιναρίων πιάνου. φωνητικής και παιδικής χορωδίας στο πολιτιστικό κέντρο Σίφνου "Μαριάνθη Σίμου" στις 9 το βράδυ, στον Αρτεμώνα.

Είσοδος ελεύθερη

Παράλληλα εργαστήρια και σεμινάρια

Κατά τη διάρκεια του "MuSifanto 2024" στη Σίφνο θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια κιθάρας, μαθητικής ορχήστρας κιθάρας, τρομπέτας, πιάνου, φωνητικής και παιδικής χορωδίας. Στα σεμινάρια μπορούν να λάβουν μέρος σπουδαστές όλων των επιπέδων καθώς και ακροατές.

Το σύνολο των σεμιναρίων θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του παλαιού δημοτικού σχολείου Αρτεμώνα, στο πολιτιστικό κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου», καθώς και στο μουσικό εργαστήρι Σίφνου «Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου –Καρόρη».

Σεμινάριο κιθάρας και μαθητικής ορχήστρας: 3-7 Ιουλίου 2024

Μιχάλης Σουρβίνος: Διεθνώς βραβευμένος σολίστ κιθάρας και συνθέτης με πλήθος εμφανίσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του “Φεστιβάλ Μουσικής Ανατολικής Φθιώτιδας”, της Μουσικής Σχολής Λιβαδειάς, του Ελληνικού Ωδείου Ρεθύμνου, ιδρυτικό μέλος του “Fuego Guitar Trio” και έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια του “Athens Chamber Ensemble 2012”.

Δημήτρης Κουρζάκης: Σολίστ και καθηγητής κιθάρας (MusMPerf RNCM). Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Νεοκλασσικού και του Κλασσικού Ωδείου. Διευθύνει το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας.

Άγγελος Μπότσης: Σολίστ και καθηγητής κιθάρας. Απόφοιτος του Royal Northern College of Music. Έφορος κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου και καθηγητής κιθάρας στο Νεοκλασσικό Ωδείο.

Aλέξανδρος Κάλκος: Καθηγητής κλασικής κιθάρας. Ειδικεύεται στην ιστορική ερμηνεία από την εποχή της Αναγέννησης ως τον Κλασικισμό. Παίζει αναγεννησιακό λαούτο, βιχουέλα, αρχιλαούτο, αναγεννησιακή, μπαρόκ και ρομαντική κιθάρα.

Συμμετέχουν οι δάσκαλοι κιθάρας του Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου «Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου Καρόρη»: Τάκης Γιαννόπουλος, Νικήτας Μιχαλόπουλος.

Σεμινάριο πιάνου από τις 5 έως τις 8 Ιουλίου

Πέτρος Μπούρας: Έχει πραγματοποιήσει σειρά εμφανίσεων, ως σολίστ πιάνου, σειρά ατομικών ρεσιτάλ και ρεσιτάλ μουσικής δωματίου σε ΗΠΑ, Ελβετία, Ακτή Ελεφαντοστού, Αγγλία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο κ.α. Τον Ιούλιο του 2016 γίνεται ο πρώτος Έλληνας πιανίστας, ο οποίος εμφανίστηκε στο Gulangyu, το «Νησί του Πιάνου» της Κίνας.

Συμμετέχει η δασκάλα πιάνου του Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου «Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου Καρόρη» Δάφνη Τόκκα.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου».

Σεμινάριο φωνητικής από τις 3 έως τις 8 Ιουλίου

Ειρήνη Καράγιαννη: Μέτζο σοπράνο. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασικό τραγούδι στην Ελλάδα, την Αγγλία και την Ιταλία. Από το 1992 ερμηνεύει, σε σημαντικές αίθουσες και λυρικά θέατρα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό ρόλους του κλασικού και μοντέρνου ρεπερτορίου.

Σεμινάριο τρομπέτας από τις 3 έως τις 7 Ιουλίου

Κική Ανωμεριανάκη: Αριστούχος διπλωματούχος του Ωδείου Ορφείο Αθηνών στη Τρομπέτα και αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Μόνιμο στέλεχος της Φιλαρμονικής ΛΣ και έκτακτη συνεργάτης της Ορχήστρας της ΕΛΣ. Διδάσκει τρομπέτα στο Κλασσικό Ωδείο Χολαργού και στο Νεοκλασσικό Ωδείο Γέρακα.

Σεμινάριο παιδικής χορωδίας από τις 3 έως και τις 8 Ιουλίου

Κωνσταντίνος Μανωλκίδης: Σολίστ κιθάρας και χορωδός. Υπότροφος του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου και του American-Israeli Cultural Foundation. Διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο της Παλαιστίνης, καθώς και στα ωδεία Musical Praxis και Φακανά. Ίδρυσε τη χορωδία Conduit Ensemble και είναι μέλος της Χορωδίας Δωματίου Αθηνών του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου.

 

Ετικέτες: