Δύο νέες εκθέσεις στο καλοκαιρινό πρόγραμμα της Δημοτικής Πινακοθήκης Μυκόνου

  • Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024 - 10:55

Η Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου εγκαινιάζει το καλοκαιρινό της πρόγραμμα με δύο εκθέσεις εμπνευσμένες από το περιβάλλον.

Η Πηνελόπη Γατσά και η Αλεξάνδρα Σπυράτος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, δημιούργησαν μια σειρά από έργα εμπνευσμένα από τη φύση. Ζώα, ευφάνταστα πουλιά και ψάρια συνομιλούν με υπερμεγέθη λουλούδια, γεμίζοντας την ατμόσφαιρα με αισιοδοξία και χρώματα!

Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια για παιδιά με θέμα το περιβάλλον.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου.

Εγκαίνια το Σάββατο 1η Ιουνίου στις 21.00

Ώρες λειτουργίας: 11.00 - 14.00 & 19.00 - 23.00

Αίθουσα Ματογιάννι

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΓΑΤΣΑ, "Λουλούδια", κολάζ

Η Πηνελόπη Γατσά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966, σπούδασε γραφιστική στην Αγγλία και εργάστηκε για αρκετά χρόνια σε γνωστά αθηναϊκά περιοδικά ως γραφίστρια και επιμελήτρια φωτογραφίσεων. Από το 1996 άρχισε να ασχολείται με τον σίδηρο και τη σιδηρογλυπτική. Από το 2008 μέχρι και σήμερα ζει και εργάζεται μεταξύ Μυκόνου και Αθήνας. Δημιουργεί μοναδικά κολάζ δημιουργημένα αποκλειστικά από χαρτί, κομμένο με κοπίδι χωρίς προσχέδιο, ενώ σε άλλα έργα της η τεχνική του κολάζ συνδυάζεται με ζωγραφική με ακρυλικά.

Αίθουσα Καλογερά

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΠΥΡΑΤΟΣ, “It’s a wild world”', ακρυλικά σε καμβά

H Alexandra Spyratos είναι μια σύγχρονη ζωγράφος που αγαπάει να μεταφέρει στα έργα της την ζεστή και εξωτική ομορφιά της αφρικανικής άγριας ζωής. Οι πίνακές της, πλούσιοι σε υφή και λάμψη είναι ζωγραφισμένοι με υλικά όπως φύλλα από χρυσό, ασήμι και χαλκό, με σκοπό να δημιουργήσουν μια δυναμική λάμψη και να αναπαραστήσουν την φυσική ομορφιά της άγριας ζωής που την εμπνέει.