Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα στο θέατρο Απόλλων

Η Σύρος τιμά για 27η χρονιά τον πατέρα

Μπάμπης Κουλούρας: "Πρόκειται για μία σημαντική εκδήλωση την οποία έχουν αγκαλιάσει 12 φορείς και πολιτιστικοί Σύλλογοι"

Για άλλη μία χρονιά, η Σύρος θα τιμήσει τον αφανή πατέρα, με μία εκδήλωση που πραγματοποιεί για 27 συνεχόμενα χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Σύρου.

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα, κατά το οποίο θα τιμηθεί ο Σύλλογος Πολυτέκνων Σύρου.

"Πρόκειται για μία ημέρα κατά την οποία εκφράζουμε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μας, στον πατέρα τροφό, γεννήτορα, παιδαγωγό και στήριγμα της οικογένειας", δηλώνει στην "Κοινή Γνώμη", με αφορμή τη διεξαγωγή της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Πολιτισμού Συλλόγου Άνω Σύρου, Μπάμπης Κουλούρας.

Μία εκδήλωση με μεγάλη αποδοχή

Ο ρόλος και το μέγεθος της προσφοράς του πατέρα στη ζωή έχει καθιερωθεί να τιμάται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης Παγκόσμιας Ημέρας, κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Στη Σύρο ο εορτασμός αυτός αποτελεί πλέον θεσμό, καθώς άρχισε πριν από 27 ολόκληρα χρόνια με πρωτοβουλία του Μπάμπη Κουλούρα και συνεχίζεται έως και σήμερα, σημειώνοντας μεγάλη αποδοχή από τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, τους Συλλόγους, αλλά κυρίως από τους κατοίκους του νησιού.

Η φετινή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 8 και μισή το βράδυ στο θέατρο Απόλλων, συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Σύρου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την υποστήριξη του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και 12 φορέων και συγκεκριμένα με τη συνδρομή του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, των Μικρασιατών Ερμούπολης, του Συλλόγου Πελοποννησίων "Ο Γέρος του Μωριά", του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλησσά "Άγιος Στέφανος", της Ποσειδωνίας "Ο Ποσειδών", των Χρούσσων, αλλά του Συλλόγου Γυναικών Ναυτικών "Άγκυρα".

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού θα τιμηθεί ο Σύλλογος Πολυτέκνων Σύρου, ενώ κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Νίκος Αλμπανόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως την εκδήλωση θα κλείσει η μικτή χορωδία του Μουσικού Ομίλου Σύρου, υπό την διεύθυνση του μαέστρου, Αλέξανδρου Δημητρόπουλου.

"Κάθε κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου τιμάται ο πατέρας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας που έχει θεσπιστεί για αυτό. Εμείς εδώ στη Σύρο, αυτή την τυπική ημέρα την έχουμε μετατρέψει εδώ και 27 χρόνια σε ουσιαστική. Έτσι λοιπόν την Κυριακή 16 Ιουνίου θα τιμήσουμε τον αφανή πατέρα, αυτόν που στηρίζει τις οικογένειές μας, αλλά και ολόκληρη την ύπαρξή μας", δήλωσε την εφημερίδα ο Μπάμπης Κουλούρας, σημειώνοντας παράλληλα ότι "πρόκειται για μία εκδήλωση που την καθιέρωσα εγώ και η οποία έχει εξελιχθεί σε θεσμό με την αποδοχή του κόσμου. Κάθε χρόνο τιμάμε έναν φορέα ή έναν πατέρα που στο πρόσωπό του τιμώνται όλες οι πατεράδες της Σύρου. Φέτος θα τιμήσουμε το Σύλλογο Πολυτέκνων, ο οποίος αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα κατά της υπογεννητικότητας και του δημογραφικού προβλήματος της χώρας, δίνοντας παράλληλα έναν αγώνα απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά".

Κλείνοντας, ο κ. Κουλούρας τόνισε ότι σκοπός της εκδήλωσης είναι να περάσει το μήνυμα ότι ο πατέρας, ειδικά στη σημερινή εποχή, είναι ένα πρόσωπο με πολλαπλές ιδιότητες. "Τιμάμε τον πατέρα σύντροφο, τον πατέρα συμπαραστάτη, τον πατέρα που βρίσκεται δίπλα σε εμάς και τα όνειρά μας", κατέληξε χαρακτηριστικά.