Φεστιβάλ Μοντέρνας Μουσικής και Κουλτούρας στη Σύρο

Ένα διήμερο μουσικής με σύγχρονο ήχο από κλασσικά όργανα

Το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιουνίου στο θέατρο "Ευανθία Καίρη" στα Λαζαρέτα

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός "Ούριος Άνεμος" παρουσιάζει για πρώτη φορά στη Σύρο το Φεστιβάλ Μοντέρνας Μουσικής και Κουλτούρας.

Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ μουσικής με σύγχρονο ήχο από κλασσικά όργανα και επιρροές, που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο, Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Ιουνίου στις 9 το βράδυ, στο θέατρο "Ευανθία Καίρη" στα Λαζαρέτα.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση διεξάγεται συντονισμένα για πρώτη φορά στο νησί, με στόχο την παρουσίαση μουσικών σχημάτων από όλη την Ελλάδα.

Η Σύρος θα γεμίσει μελωδίες και χρώματα

"Ο Ούριος Άνεμος παρουσιάζει το Φεστιβάλ Μοντέρνας Μουσικής και Κουλτούρας, το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιουνίου.

Πρόκειται για ένα διήμερο με ζωντανές εμφανίσεις συναρπαστικών μουσικών σχημάτων με σύγχρονο ήχο από κλασσικά όργανα και επιρροές απ’ όλες τις εκφάνσεις του παγκόσμιου μουσικού στερεώματος.

Το Φεστιβάλ θα πλαισιωθεί από τέσσερα συγκροτήματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως από τη Θεσσαλονίκη και το Βόλο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τις μουσικές εκδηλώσεις ανοίγουν το Σάββατο 22 Ιουνίου το συγκρότημα "Underwater Chess". Πρόκειται για ένα ηλεκτροακουστικό ντουέτο, η μουσική των οποίων μπορεί να χαρακτηριστεί ως πειραματική, με αυτοσχεδιαστική λογική και επιρροές από το πρώιμο πανκ ως την σύγχρονη electronica. Οι "Underwater Chess" παράγουν όλους τους ήχους τους από κιθάρα, βιολί και φωνές δημιουργώντας μια συχνά εκστατική ατμόσφαιρα στις εμφανίσεις τους.

Επόμενος "σταθμός" του Φεστιβάλ οι "Kapten", οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί ως "το καλύτερο νέο σχήμα της Θεσσαλονίκης", καθώς παρ' όλο που βρίσκονται στο δεύτερο χρόνο ύπαρξής τους, έχουν καταφέρει ήδη πάρα πολλά στη μουσική σκηνή. Στον μουσικό κόσμο των “Kapten” συνυπάρχουν στοιχεία από afrobeat, hip-hop, rock και soul ήχους. Η οκταμελής μπάντα, αποτελούμενη από δύο φωνές, δύο πνευστά, τρομπέτα και σαξόφωνο, δύο σετ κρουστών, κιθάρα και μπάσο, δημιουργεί μία εκρηκτική ατμόσφαιρα σε κάθε ζωντανή της εμφάνιση!

Το συγκρότημα “The Sexy Christians” θα ταλαντεύσει με τη μουσική του το κοινό ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα. Rock ‘n’ Roll, funky αίσθηση, ψυχεδελικές εξάρσεις, punk παραλήρημα είναι κάποια από τα στοιχεία που αποτελούν τον ευαίσθητο και αλλόκοτο εσωτερικό τους κόσμο, τον οποίο μεταφέρουν με τη μουσική τους. Από το 2012 ως το 2016 είχαν πραγματοποιήσει πάνω από 200 live εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα. Τον Φεβρουάριο του 2024 ολοκλήρωσαν τις ηχογραφήσεις της επερχόμενης κυκλοφορίας τους, η όποια θα περιέχει 12 κομμάτια και αναμένεται το ερχόμενο φθινόπωρο.

Τέλος, στο Φεστιβάλ Μοντέρνας Μουσικής και Κουλτούρας, θα συμμετάσχουν και οι “Paka Paka”, οι οποίοι παίζουν χορευτική ηλεκτρονική μουσική με φυσικά όργανα. Εμφανίζονται σε συναυλιακούς χώρους, εκθέσεις, καταλήψεις και ιδιωτικά πάρτυ από το 2010, χωρίς να έχουν κυκλοφορήσει ηχογραφήσεις. Στις πολύωρες εμφανίσεις τους, όπως η εξάωρη συναυλία τους ρεκόρ στο Βόλο το 2018, το κοινό έρχεται αντιμέτωπο με μια τελετουργία γεμάτη τόνους ενέργειας, με αναφορές σε μεγάλο φάσμα της ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής, καθώς και στοιχεία από dark wave, avant garde, punk και industrial.

Να σημειωθεί ότι έχει αρχίσει η προπώληση των εισιτηρίων μέσω του https://cometogether.live/event/1076/.

Υπεύθυνη της διοργάνωσης είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός "Ούριος Άνεμος", με την υποστήριξη του Boheme del Mar, ενώ την επιμέλεια παραγωγής και την επικοινωνία έχουν οι Action Εστί.

Ο "Ούριος Άνεμος"

"Ούριος Άνεμος", ονομάζεται η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που συστάθηκε τον Αύγουστο του 2013, στη Σύρο, με στόχο να ασχοληθεί με δράσεις σχετικές με τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την εκπαίδευση εντός και εκτός των συνόρων της χώρας.

Ο "Ούριος Άνεμος" δημιουργήθηκε από την ανάγκη καλλιτεχνών και μη, που ζουν στη Σύρο, να υλοποιήσουν ιδέες και σχέδια για δράσεις μ' έναν τρόπο σύννομο, ευέλικτο και αυτόνομο, έχοντας ως γενικότερους στόχους την προώθηση πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δράσεων και εκδηλώσεων, τη δημιουργία δικτύων καλλιτεχνών, τη διεξαγωγή δράσεων περιβαλλοντικού χαρακτήρα , την ευαισθητοποίηση κοινού σε θέματα πολιτισμού, τεχνών, περιβάλλοντος και τέλος τις εκπαιδευτικές δράσεις για καλλιέργεια δημιουργικότητας και περιβαλλοντικής συνείδησης σε παιδιά και ενήλικες.

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία πάνω στη δημιουργία του συγκεκριμένου μη κερδοσκοπικού οργανισμού, ο "Ούριος Άνεμος" ευελπιστεί να αποτελέσει μια εστία για τους ανθρώπους ή τις ομάδες που έχουν όμορφες ιδέες για δράσεις πολιτισμού, με την ευρύτερη έννοια του όρου, ώστε αυτές να γίνουν πραγματικότητα και πηγή χαράς και δημιουργίας για τους ίδιους και την κοινωνία. Τέλος, να σημειωθεί ότι μέσα στο βιογραφικό του είναι η διοργάνωση του Syros Accordion Festival , του Syros Open Art Studios, του Stray Art festival, καθώς και το "Ταξίδι του Χιονάνθρωπου."