Σαντορίνη: Εγκαινιάστηκε η 1η Μπιενάλε Σύγχρονης Κεραμικής Τέχνης στην Ελλάδα

  • Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024 - 15:15

Με μεγάλη επιτυχία, εγκαινιάστηκε προ ημερών στο Μουσείο Προϊστορικής Θήρας, η 1η Μπιενάλε Σύγχρονης Κεραμικής Τέχνης στην Ελλάδα.

Η Μπιενάλε που θα διαρκέσει έως έως τις 26 Οκτωβρίου, τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, διοργανώνεται από τη Big Blue Dot και συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Θήρας και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης κάλυψαν 20 δημοσιογράφοι ελληνικών και ξένων μέσων ενημέρωσης, οι οποίοι έστειλαν στον κόσμο εικόνες καλλιτεχνικών δημιουργιών εμπνευσμένες από τον προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Θήρας κ. Νικόλαος Ζώρζος, η έπαρχος, Ιουλία Καραμολέγκου καθώς και μέλη του δημοτικού συμβουλίου και των τοπικών δημοτικών διαμερισμάτων.

Οι επισκέπτες της 1ης BCK (Biennale of Contemporary Κeramics) μπορούν να περιηγηθούν και στο Βιομηχανικό Μουσείο Ντομάτας (SAF), όπου λαμβάνουν χώρα παράλληλες δράσεις με γνώμονα την αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία και τους καλλιτέχνες (εκθέσεις, παρουσιάσεις, workshops, κ.α.)

Ο Δήμος Θήρας ευχαριστεί θερμά όλους τους υποστηρικτές της έκθεσης, επαγγελματίες και εθελοντές που βοήθησαν, όπως αναφέρεται, σε αυτήν την τόσο σημαντική διοργάνωση για τη Σαντορίνη.

Ετικέτες: