"'Όλο δεξιά για τον παράδεισο" από τη Σοφία Ρούσσου

  • Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024 - 13:38

"'Όλο δεξιά για τον παράδεισο" είναι ο τίτλος του βιβλίου που κυκλοφόρησε η Συριανή Σοφία Ρούσσου.

Πρόκειται για το πρώτο της graphic novel που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ηλίβατον και το οποίο έχει να κάνει με ένα απροσδόκητο, επαναλαμβανόμενο γεγονός που αναστατώνει τους κατοίκους ενός μικρού ειδυλλιακού χωριού.

Σύμφωνα με τη θεματολογία του βιβλίου, κάποιος κλέβει συστηματικά μικροποσά από το ταμείο της εκκλησίας. Τέσσερις παιδικοί φίλοι συναντιούνται ένα βράδυ στην ταβέρνα. Ο ένας από αυτούς

θεωρείται ο βασικός ύποπτος. Είναι όμως ο ένοχος;

Η ώρα περνά με γέλια, κουβέντα, αναμνήσεις και καλό κρασί. Αλλά το κλίμα ευφορίας γρήγορα ανατρέπεται. Με το κρασί καταλύτη, η συζήτηση ανάβει. Προσωπικές κόντρες, πολιτικές αντιπαραθέσεις, συγκαλυμμένος συντηρητισμός, προκαταλήψεις και ένοχα μυστικά έρχονται στην επιφάνεια. Το επόμενο πρωί τίποτα δεν είναι πια το ίδιο.

Μια μαύρη κωμωδία με φόντο μια κοινωνία που ενδύεται τον μανδύα της «κοινής λογικής», της παράδοσης και των στερεοτύπων αλλάζοντας ραγδαία.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

H Σοφία Ρούσσου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σύρο. Σπούδασε Φωτογραφία στο Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας στην Αθήνα και Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, όπου έχει παρακολουθήσει και μαθήματα Συγκριτικής Θεολογίας, Τουρκολογίας και Βυζαντινολογίας.

Τα τελευταία 16 χρόνια ζει και εργάζεται στη Βιέννη. Η ενασχόλησή της με την 9η Τέχνη είναι πολύχρονη και πολύπλευρη. Έχει συνεργαστεί με αρκετά φανζίν και έχει συμμετάσχει σε ανθολογίες κόμικς και σε ομαδικές εκθέσεις. Έχει εργαστεί για μια δεκαετία ως πολιτική σκιτσογράφος και είναι μέλος της Αυστριακής Εταιρείας Έρευνας και Εκπαίδευσης για τα Κόμικς.