Ανανεώθηκε η στήριξη του Δήμου Μυκόνου στο ARTmill Festival

Συνεχίζονται οι δράσεις για παιδιά και εφήβους

Μυρτώ Μολανδώνη: "Έχουμε προγραμματίσει από τον Ιούλιο έως και τον Δεκέμβριο μία σειρά από εκδηλώσεις και εργαστήρια"

Το ¨πράσινο" φως για τη συνέχιση του ARTmill Festival, "άναψε" ο Δήμος Μυκόνου, ανανεώνοντας τόσο την εμπιστοσύνη του, όσο και τη χρηματοδότηση για τη διεξαγωγή σειράς δράσεων που έχουν ως επίκεντρο τα παιδιά και τους εφήβους του νησιού.

Το Φεστιβάλ, που έχει ήδη κλείσει τον 2ο κύκλο παρουσίας και προσφοράς του, έχει ήδη προετοιμάσει μία σειρά δράσεων, οι οποίες θα αρχίσουν τον Ιούλιο με χρονικό ορίζοντα έως και τον Δεκέμβριο του 2024.

"Είναι πολύ σημαντικό που συνεχίζουμε τις εκδηλώσεις μας"

Για την ανανέωση της χρηματοδότησης εκ μέρους του Δήμου και για το επόμενο εξάμηνο, αλλά και για το πρόγραμμα των δράσεων, μίλησε στην "Κοινή Γνώμη", η καλλιτεχνική διευθύντρια Μυρτώ Μολανδώνη".

"Ανανεώθηκε εκ μέρους του Δήμου Μυκόνου η χρηματοδότηση για άλλο ένα εξάμηνο, κάτι το οποίο για εμάς αποτελεί κάτι το πολύ σημαντικό και για αυτό εκφράζουμε και τις θερμές μας ευχαριστίες τόσο προς τον δήμαρχο, Χρήστο Βερώνη, όσο και προς τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθανάσιο Αγορογιάννη", υποστήριξε, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι αυτή η θετική εξέλιξη έγινε αποδεκτή με μεγάλη χαρά από τους γονείς και τα παιδιά του νησιού.

Στη συνέχεια αναφερόμενη στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, επισήμανε ότι "ήδη έχουμε καταρτίσει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων με μουσικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους τον Ιούλιο, τον Σεπτέμβριο έχουμε προγραμματίσει μία θεατρική παράσταση από τη θεατρικό ομάδα "Κοπέρνικος", καθώς επίσης και παραστάσεις κουκλοθέατρου και άλλων εκδηλώσεων έως τη λήξη της χρονιάς".

Να σημειωθεί ότι κύριος στόχος του Φεστιβάλ είναι να διατηρήσει ενεργή σε όλη τη διάρκεια του έτους την καλλιτεχνική δραστηριότητα του νησιού, δημιουργώντας τις βάσεις για ένα θεσμό που θα λειτουργεί μακροπρόθεσμα. Έναν θεσμό που όχι μόνο θα προσφέρει τις πιο ποιοτικές διεξόδους ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης και διασκέδασης για όλη την οικογένεια, αλλά κυρίως θα δίνει χώρο, θα εμψυχώνει και θα προωθεί την καλλιτεχνική έκφραση των παιδιών και των νέων της Μυκόνου.

Μουσικά εργαστήρια

Το πρόγραμμα των εξάμηνων εκδηλώσεων και δράσεων αρχίζει με τα μουσικά εργαστήρια που έχουν προγραμματιστεί για τον μήνα Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, από την 1η έως και τις 7 Ιουλίου θα διεξαχθεί το εβδομαδιαίο βιωματικό εργαστήρι φωνητικής έκφρασης με την ΑΘηνά Χρήστου η οποία είναι μουσικοπαιδαγωγός, καθηγήτρια φωνητικής αγωγής και τον Ηλία Βαμβακούση μουσικό, συνθέτη και τραγουδιστή.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου με θέμα "Θάλασσα και αλμυρό νερό, μόνο να σένα τραγουδώ", θα εμπεριέχει ξεχωριστά τραγούδια, παραμύθια και ιστορίες εμπνευσμένα από τη θάλασσα σε ένα απολαυστικό μουσικοπαιδαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά και εφήβους.

Τις ίδιες ημερομηνίες θα λάβει χώρα και το εργαστήρι μουσικής δημιουργίας. Πρόκειται, για ένα εβδομαδιαίο εργαστήρι δημιουργικής γραφής με τον Ηλία Βαμβακούση, μουσικό, συνθέτη και τραγουδιστή.

Ο σκοπός του εργαστηρίου είναι μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια να δημιουργηθούν πρωτότυπες μελωδίες και στίχοι, προκειμένου τα παιδιά και οι νέοι να διαπιστώσουν, ότι όπως μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους για να ζωγραφίσουν, έτσι μπορούν και να φτιάξουν μία μουσική μελωδία ή ένα στίχο.

Τέλος, την Κυριακή 7 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση κατά την οποία θα γίνουν οι παρουσιάσεις των εργαστηρίων.

Θεατρικές παραστάσεις και κουκλοθέατρο

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεχίζεται τον Σεπτέμβριο, όπου στις 15 και 16 είναι προγραμματισμένη η θεατρική παράσταση “Ντορεμιρέδες”, στην οποία θα συμμετάσχουν έξι ηθοποιοί - μουσικοί από τη θεατρική ομάδα "ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ". Οι "Ντορεμιρέδες" είναι μια υπέροχη μουσική μπάντα, γνωστή σε όλο τον κόσμο για τις γαργαλιστικές της μελωδίες, τους χοροπηδηχτούς ρυθμούς της και τους ξεκαρδιστικούς στίχους των τραγουδιών της και απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών και πάνω.

Στις 6 Οκτωβρίου θα έρθουν τα μουσικοκινητικά εργαστήρια με την μουσικοπαιδαγωγό, Κατερίνα Προβατά.

Τα συγκεκριμένα εργαστήρια χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες και συγκεκριμένα για παιδιά 5 έως 8 χρονών με θέμα "Μουσικές ιστορίες σε μία βόλτα στο δάσος", για παιδιά από 9 έως 12 ετών με θέμα "χρωματίζοντας τη μελωδία" και τέλος τα εργαστήρια για εφήβους, δηλαδή από 13 ετώ και πάνω με θέμα "Λόγος και ρυθμός, πως γεννιέται ένα τραγούδι".

Στις 13 και 14 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση "Αντιγόνη" του Σοφοκλή, από την θεατρική ομάδα "ΤΙΚ ΤΑΚ ΝΤΟ".

Στην θεατρική παράσταση με αποδέκτες εφήβους και ενήλικες και η οποία τυγχάνει της χρηματοδοτήσεως από το Υπουργείο Πολιτισμού, χρησιμοποιείται ένα αμάξι ως πλατφόρμα για να παρουσιαστεί ο μύθος της οικογένειας των Λαβδακιδών.

Στις 20 Οκτωβρίου ταξιδεύει στη Μύκονο ο "Μικρός Πρίγκιπας" του Εξυπερύ.

Πρόκειται για μία μουσική παράσταση θεάτρου κούκλας για όλες τις ηλικίες, με μεγάλες κούκλες, φιγούρες, μαριονέτες και ηθοποιούς, που συνδυάζει τη μαγεία του σύγχρονου κουκλοθεάτρου με τη συμφωνική μουσική, από την ομάδα “Θέατρο Κούκλας REDICOLO”.

"Οι καλοί και κακοί πειρατές", μια αστεία, παιχνιδιάρικη διαδραστική πειρατική περιπέτεια, βασισμένη στο διάσημο βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου. θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου.

Μία παράσταση κουκλοθέατρου για παιδιά από 4 ετών και άνω, από τη κουκλοθεατρική ομάδα “ΑΦΟΥ”.

Οι δράσεις ολοκληρώνονται στις 8 και 9 Δεκεμβρίου, με την θεατρική παράσταση "Ο καρυοθραύστης". Το αγαπημένο χριστουγεννιάτικο παραμύθι, από την θεατρική ομάδα “ΤΟΠΙ”, βασισμένο στο κείμενο του Ε.Τ.Α. Χόφμαν απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών.