Στη Σύρο ο Λευτέρης Ελευθερίου και ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος με την παιδική συναυλία "Αν ακούσεις τα παιδιά"

Μία μουσικοθεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια

Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος: "Θα γίνει ένα μεγάλο πάρτι, με τραγούδια, χορό, μουσικές ασκήσεις, αλλά και με συγκίνηση και πολύ γέλιο"

"Αν ακούσεις τα παιδιά" είναι το θέμα της παιδικής μουσικής συναυλίας που θα παρουσιάσουν στη Σύρο ο Λευτέρης Ελευθερίου και ον Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία μουσικοθεατρική παράσταση με αγαπημένα παιδικά τραγούδια και με τη συμμετοχή της Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας και της Χορωδίας Γονέων και Φίλων της Ορχήστρας των Κυκλάδων, υπό την διεύθυνση Νίκου Ρούσσου.

Για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Ιουλίου στις 8 και μισή το βράδυ στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρούσσων, μιλάει στην "Κοινή Γνώμη" ο ένας εκ των δύο συντελεστών της παράστασης, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος.

Σημαντικές στιγμές του ελληνικού αλλά και του ξένου παιδικού τραγουδιού

Ο Λευτέρης Ελευθερίου και ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος και φέτος το καλοκαίρι ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα με μια θεότρελη συναυλία με αγαπημένα παιδικά τραγούδια.

Ανάμεσα στις περιοχές που θα επισκεφθούν είναι και η Σύρος, όπου τη Δευτέρα 8 Ιουλίου κάνουν στάση στον Πολιτιστικό Σύλλογο Χρούσσων στη Σύρο.

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός "άνθρωπος ορχήστρα", Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος συναντά τον πολυτάλαντο ηθοποιό και performer, Λευτέρη Ελευθερίου και στήνουν με τρέλα, αγάπη και μεράκι την πιο διασκεδαστική συναυλία για παιδιά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά. Μαζί τους η Παιδική-Νεανική Χορωδία και η Χορωδία Γονέων και Φίλων της Ορχήστρας των Κυκλάδων, υπό την διεύθυνση Νίκου Ρούσσου.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης θα παρουσιαστούν σπουδαίες δισκογραφικές δουλειές, όπως η "Λιλιπούπολη", τα "Μυστικά του Κήπου" και ο "Τεμπέλης Δράκος" και οι οποίες θα συναντηθούν με τραγούδια που γνωρίζουν τα παιδιά από το σχολείο ή από κλασικές παιδικές ταινίες, αλλά και με σημαντικές στιγμές του ελληνικού, αλλά και του ξένου παιδικού τραγουδιού.

Ο Λευτέρης και ο Αλκιβιάδης θα ενώνουν τις δυνάμεις και το κέφι τους με μικρούς και μεγάλους χορωδούς και είναι έτοιμοι να συνεπάρουν το κοινό σε ένα θεότρελο ταξίδι στον μουσικό κόσμο των παιδιών με σύγχρονες και κλασικές μελωδίες, αλλά και αγαπημένες μελωδίες των μπαμπάδων και μαμάδων.

"Μία διαδραστική συναυλία "ντυμένη" με διάφορους χαρακτήρες"

"Ουσιαστικά πρόκειται για μία μουσικοθεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια και αυτό είναι το σημαντικό για εμάς. Μπορούν δηλαδή και οι γονείς να την παρακολουθήσουν, καθώς θα ακουστούν αγαπημένα παιδικά τραγούδια, παλαιότερα, αλλά και σημερινά, τα οποία εναλλάσσονται με σκετσάκια. Είναι μία μουσική διαδραστική συναυλία που ντύνεται με διάφορους χαρακτήρες, που κάνει ο Λευτέρης Ελευθερίου. Το φοβερό είναι ότι πολλές φορές, οι γονείς περνάνε πολύ καλύτερα στις παραστάσεις μας από ότι οι ίδιοι μας λένε", υποστήριξε ο κ. Κωνσταντόπουλος, δίνοντας το στίγμα της εκδήλωσης που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα το βράδυ, η οποία θα πλαισιωθεί τόσο από την Παιδική-Νεανική Χορωδία, όσο και από την Χορωδία Γονέων και Φίλων της Ορχήστρας των Κυκλάδων, υπό την διεύθυνση Νίκου Ρούσσου.

"Μαζί μας στη Σύρου θα έχουμε και την Παιδική-Νεανική Χορωδία, αλλά και την Χορωδία Γονέων και Φίλων της Ορχήστρας των Κυκλάδων, οπότε μιλάμε για ένα μεγάλο project το οποίο ετοιμάζουμε εδώ και πολλούς μήνες με πρόβες μέσω του διαδικτύου και είναι κάτι που το περιμένουμε με πολύ ανυπομονησία", τόνισε ο μουσικός.

Στην παρότρυνση να δώσει ένα μικρό δείγμα από τα τραγούδια που θα ακουστούν στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρούσσων, επεσήμανε ότι οι μικροί, αλλά και μεγάλοι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν κομμάτια από τη "Λιλιπούπολη" και τα "Μυστικά του Κήπου", αλλά και σύγχρονα, σημειώνοντας ότι "καλό είναι να μην αποκαλύψουμε περισσότερα στοιχεία, καθώς επιθυμία μας είναι να οι θεατές να βιώσουν από κοντά την παράστασή μας".

Στην ερώτηση ποιος είναι εκείνος ο λόγος που ώθησε τόσο εκείνον, όσο και τον Λευτέρη Ελευθερίου να ασχοληθούν με αυτού του είδους την παράσταση, ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε ότι "η αρχή έγινε με την συνεργασία τους μέσα από την παράσταση "Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα". Η παράσταση που θα παρουσιάσουμε στη Σύρο έγινε μετά από την ανάγκη που μας δημιουργήθηκε για να ακούσουμε τα παιδιά και το τι θέλουν εκείνα. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας, μας επιβάλλει να βρισκόμαστε σε ένα συνεχή τρέξιμο, με αποτέλεσμα να χάνουμε στιγμές από αυτά", επεσήμανε, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη παιδική συναυλία θα εμπεριέχει στοιχεία που αρέσουν στα παιδιά, παρουσιασμένα με δικά τους στοιχεία.

"Το σίγουρο είναι ότι θα γίνει ένα μεγάλο πάρτι, γιατί τραγουδάμε, παίζουμε, χορεύουμε, κάνουμε ρυθμούς, μουσικές ασκήσεις. Σε αυτή την παράσταση γίνονται τα πάντα. Γελάμε, συγκινούμαστε. Οπότε καλούμε το κοινό της Σύρου να πάρει την πιο παιχνιδιάρικη διάθεσή του, να κλείσει τις οθόνες και να έλθει στην παράσταση, ώστε να γίνουμε όλοι μαζί μια παρέα, να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε σε μια συναυλία με ζωντανή μουσική. Μαζί μας επί σκηνής, παίζει μουσική και τραγουδάει ο "μαέστρος", Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος", κατέληξε στις δηλώσεις του.