Πρεμιέρα σήμερα για το Σύρος Πολιτισμός Junior

  • Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024 - 15:19

Με μία ξεχωριστή παράσταση κάνει πρεμιέρα σήμερα, Δευτέρα 8 Ιουλίου, το Σύρος Πολιτισμός Junior που αποτελεί το νέο πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Σύρου Ερμούπολης αφιερωμένο στους μικρούς μας φίλους.

Το Τμήμα Πολιτισμού, θέτοντας ως προτεραιότητα την επαφή των παιδιών με τον πολιτισμό και κάθε μορφή τέχνης που τον εκφράζει, θεσπίζει έναν νέο θεσμό που σκοπό έχει την ψυχαγωγία  των παιδιών μέσω ποιοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων ενώ παράλληλα εκπαιδεύει τους αυριανούς πολίτες ώστε να αγαπούν και να σέβονται τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου τους καθώς και ολόκληρου του κόσμου.

08/07

“Αν ακούσεις τα παιδιά”

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός, o «άνθρωπος ορχήστρα» Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος συναντά τον πολυτάλαντο ηθοποιό και performer Λευτέρη Ελευθερίου και στήνουν παρέα την πιο διασκεδαστική συναυλία για παιδιά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά!

Κάπως έτσι, σπουδαίες δισκογραφικές δουλειές όπως η Λιλιπού́πολη, τα Μυστικά́ του Κήπου και ο Τεμπέλης Δράκος συναντιούνται με τραγούδια που γνωρίζουν τα παιδιά από το σχολείο ή από κλασικές παιδικές ταινίες και τα ξεσηκώνουν με τις πιο σημαντικές στιγμές του ελληνικού αλλά και ξένου παιδικού τραγουδιού. Ο Λευτέρης και ο Άλκης είναι έτοιμοι να σας συνεπάρουν σε ένα θεότρελο ταξίδι στον μουσικό κόσμο των παιδιών με σύγχρονες αλλά και κλασικές μελωδίες. Συμμετέχουν η Παιδική - Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων και η Χορωδία Γονέων και Φίλων της ΟτΚ υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Νίκου Ρούσσου.

Πολιτιστικός χώρος Χρούσσων

 Ώρα έναρξης 20:30

Τιμές Εισιτηρίων: 10 και 12€

29/07

“O Καραγκιόζης ψαράς” 

Ο Χατζηαβάτης προτείνει στον Καραγκιόζη να γίνουνε ψαράδες. Παίρνουν άδεια από τον Βεζίρη της πόλης και ξεκινάνε για τη θάλασσα. Ο Καραγκιόζης θα ψαρέψει οτιδήποτε άλλο εκτός από ψάρια, σκορπίζοντας γέλια με τις περιπέτειες του και αναδεικνύοντας το πρόβλημα μόλυνσης της θάλασσας.

Μια ξαφνική κακοκαιρία αλλάζει την τύχη του λαϊκού μας ήρωα. Από φτωχός ξυπόλυτος ψαράς θα γίνει... η συνέχεια στον μπερντέ!!!

Έπαυλη Τσιροπινά, Ποσειδωνία

 Ώρα έναρξης 21:00

Τιμή Εισιτηρίου: 7€

18/08

“O Καραγκιόζης ιππότης”

 Η ιστορία είναι βασισμένη στο παραδοσιακό βρετανικό παραμύθι. Ο σκοτεινός ιππότης απαγάγει την πριγκίπισσα Ειρήνη. Ο μάγος Μέρλιν επιλέγει τον Καραγκιόζη και του αναθέτει να βρει την πριγκίπισσα. Ο ξυπόλυτος ήρωας θα έρθει αντιμέτωπος με τους φόβους του, μαζί με την βοήθεια των μικρών μας φίλων θα φωτίσουν τους φόβους αυτούς και θα τους ξεπεράσουν.

Έπαυλη Τσιροπινά, Ποσειδωνία

Ώρα έναρξης 20:30

Τιμή Εισιτηρίου: 7€

27/08

Το μυθικό πουλί «Μπενού»

Εργαστήριο κατασκευής και εμψύχωσης μαριονέτας – Διαδραστική παρέλαση

Ο εκπαιδευτικός και κουκλοπαίχτης Χρήστος Τζίκας με έμπνευση από τον πολιτισμό της Σύρου, συντονίζει δύο απογευματινά θεματικά εργαστήρια κουκλοθεάτρου, όπου τα παιδιά θα πειραματιστούν στην κατασκευή μαριονέτας και κατόπιν στην εμψύχωση και τη δραματοποίηση των δημιουργημάτων τους. Θα ακολουθήσει διαδραστική παράσταση γιγαντόκουκλας στην Οδό Πρωτοπαπαδάκη, πλαισιωμένη από τα παιδιά που συμμετείχαν στα εργαστήρια και τις κατασκευές τους. Για παιδιά ηλικίας 4 - 12 ετών.

Δημαρχιακό Μέγαρο & Πεζόδρομος Πρωτοπαπαδάκη

 Ώρα έναρξης 17:00

Είσοδος ελεύθερη

Η δήλωση συμμετοχών θα γίνεται 18 - 25/8 και θα ανακοινωθεί στα κοινωνικά δίκτυα του Δήμου.

31/08

“Αντιγόνη -  The HandBrake Project” 

Η τραγωδία του Σοφοκλή συνδυάζεται με τη μοναδική οπτική της θεατρικής ομάδας Τικ Τακ Ντο. Στην “Αντιγόνη | The Handbrake Project” ένα αμάξι χρησιμοποιείται ως πλατφόρμα για να παρουσιαστεί η ιστορία της Αντιγόνης. Ο μύθος της οικογένειας των Λαβδακιδών, ξετυλίγεται από την αρχή, ενώ τέσσερις ηθοποιοί εναλλάσσουν τους ρόλους της τραγωδίας, χορού και υποκριτών. Η Αντιγόνη, υπακούοντας στην αγάπη, στην ανθρωπιά, στην τιμή της οικογένειας, αλλά και στον άγραφο νόμο - που έχει θεϊκή προέλευση - παραβαίνει την εντολή του Κρέοντος και θάβει το σώμα του αδερφού της. Ως εκ τούτου έρχεται αντιμέτωπη με τη θανατική ποινή. Ο Κρέων, πιστεύοντας ότι ο νόμος του κράτους υπερέχει των οικογενειακών δεσμών, δεν δέχεται να μετατρέψει τη θανατική καταδίκη της Αντιγόνης.

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και αφορά εφήβους.

Έπαυλη Τσιροπινά, Ποσειδωνία

Ώρα έναρξης 21:00

Τιμές Εισιτηρίων: 10 και 12€

04/09

Δυο τέχνες, μια ιδέα!

Εικαστικό εργαστήρι και αφήγηση παραμυθιών

Σε μια παραγωγή της Εν.Το.Πο.Συρο, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο εικαστικής τέχνης με τον Γιάννη Δανέλη και αφήγηση λαϊκών παραμυθιών από την Λαλού. Μια ιστορία ακούγεται και τα παιδιά αντλούν σημεία έμπνευσης για να εκφραστούν εικαστικά. Πίσω από κάθε παραμύθι, μύθο ή θρύλο αναδύεται ένα κοινωνικό μήνυμα που τα παιδιά καλούνται να σχολιάσουν μέσα από την τέχνη. Για παιδιά 6 - 11 ετών.

Επισκοπείο

Ώρα έναρξης 18:00

Είσοδος ελεύθερη

Ενημερωθείτε για το πλήρες πρόγραμμα του Σύρος Πολιτισμός:

https://www.syros-ermoupolis.gr/anakoinoseis/syros-politismos-2024/