Οι ψαράδες και το περιβάλλον γιόρτασαν στην Αμοργό

  • Σήμερα - 13:50

Ένα ξεχωριστό αντάμωμα γαστρονομίας, παραδοσιακής μουσικής και αγάπης για το περιβάλλον ήταν η «Γιορτή του Ψαρά» που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά  στην Αμοργό.

Σε ένα αυθεντικό νησιωτικό περιβάλλον, στο αλιευτικό καταφύγιο στο Ξυλοκερατίδι Καταπόλων, Αμοργιανοί και επισκέπτες γιόρτασαν τη θάλασσα  υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής και με τις γεύσεις γαστρονομικών επιλογών βασισμένες στα αλιεύματα των ψαράδων της Αμοργού.

Η γιορτή διοργανώθηκε από τον Επαγγελματικό Αλιευτικό Σύλλογο Αμοργού “Η Χοζοβιώτισσα” και τον Δήμο Αμοργού και τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Εμμανουήλ Κουτουλάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Φιλήμονα Ζαννετίδη.

Παράλληλα με την «Γιορτή του ψαρά» διοργανώθηκε από το Δήμο Αμοργού ανοιχτή διοργανώνει ανοιχτή συνάντηση εργασίας με τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με δημοτικούς συμβούλους, φορείς του νησιού και πολίτες, με αντικείμενο τον πρωτογενή τομέα

Ο Δήμαρχος Αμοργού, Ελευθέριος Καραΐσκος δήλωσε, «Το περιβάλλον και η θάλασσα γιόρτασαν στην Αμοργό. H Γιορτή του Ψαρά, γίνεται θεσμός και ευκαιρία να γιορτάσουμε τη θάλασσα αλλά ταυτόχρονα να ενημερωθούμε για το περιβάλλον και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Πολλά συγχαρητήρια στον Αλιευτικό Σύλλογο Αμοργού και όλους όσους βοήθησαν και συμμετείχαν στις μοναδικές εκδηλώσεις»

Διαβάστε ακόμα