Το Φεστιβάλ "Σουσάμι άνοιξε" έρχεται τον Αύγουστο στα Χρούσσα

Εκπαιδευτικές, καλλιτεχνικές και βιωματικές δράσεις για παιδιά

Γεωργία Ματσούκα: "Έχουν σχεδιαστεί δράσεις που είναι πολύ καλά σταχυολογημένες, με βάση την ποιότητα και το διαφορετικό που προσφέρουν"

Μία σειρά δράσεων αποκλειστικά για παιδιά, φέρνει τον Αύγουστο στη Σύρο, το Φεστιβάλ "Σουσάμι άνοιξε".

Πρόκειται για ένα project με μία σειρά σταχυολογημένων εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα από τις 17 έως και τις 31 Αυγούστου, στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου στα Χρούσσα.

Για τις εκδηλώσεις, αλλά και για τις στοχεύσεις του νέου αυτού Φεστιβάλ, μιλά στην "Κοινή Γνώμη", εκ μέρους του "the sousàmi project by Εν.Το.Πο.Συρο", η Γεωργία Ματσούκα.

"Με βάση την ποιότητα και το διαφορετικό που προσφέρουν"

"Μετά από συζητήσεις και με το τμήμα Πολιτισμού, αλλά και με το Σύλλογο Χρούσσων, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε μία σειρά δράσεων για παιδιά, μετά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου. Αυτή η σκέψη βασίζεται σε δύο πυλώνες. Ο ένας είναι δημιουργία εκδηλώσεων αποκλειστικά για τους μικρούς μας φίλους και ο δεύτερος, να υπάρξουν δράσεις και εκτός της φουλ καλοκαιρινής σεζόν", σημείωσε η κα. Ματσούκα μιλώντας για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ "Σουσάμι άνοιξε".

Αναφερόμενη δε στις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα από τις 17 έως και τις 31 Αυγούστου, υποστήριξε ότι αυτές έχουν ως πρωταρχικό στοιχείο την αλληλεπίδραση, την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση παιδιών έως και 12 ετών.

"Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε σχεδιάσει δράσεις που είναι πολύ καλά σταχυολογημένες, με βάση την ποιότητα και το διαφορετικό που προσφέρουν. Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος του the sousàmi project, το οποίο αποτελεί ένα πρόγραμμα του Εν.Το.Πο.Συρο. Συγκεκριμένα, έχει να κάνει με δικτύωση καλλιτεχνών που δημιουργούν και οργανώνουν πράγματα για παιδιά. Το project άρχισε τις δράσεις του το φετινό καλοκαίρι από την Κύθνο και τώρα στη Σύρο. Ελπίζουμε κάθε χρόνο να ωριμάζει και να αποτελέσει μία καλή βάση, από την οποία θα μπορεί κάποιος να επιλέγει δράσεις για παιδιά και οι οποίες θα έχουν ως βασικά χαρακτηριστικά το διαφορετικό, το βιωματικό, το εκπαιδευτικό, με βασικό γνώμονα την ποιότητα", υπογράμμισε, καταλήγοντας η κα. Ματσούκα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Συνεχίζοντας τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρούσσων διοργανώνει στην υπαίθρια σκηνή του, από τις 17 μέχρι τις 31 Αυγούστου, ποικίλες δράσεις για παιδιά.

Οι εκδηλώσεις, συνδιοργανώνονται από το Δήμο Σύρου - Ερμούπολης, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ το Φεστιβάλ πηγάζει και υποστηρίζεται από το "the sousàmi project" της Εν.Το.Πο.Σύρο, που έχει αναλάβει την εκτέλεση παραγωγής.

- Το Σάββατο 17 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η διαδραστική συναυλία για παιδιά από 3 ως και 8 ετών, "Ζαμομίνια". Πρόκειται για μία μουσική εκδήλωση με αυθεντικά τραγούδια της ομάδας γύρω από τη φύση και τα ζώα. Οι μουσικοί θα παίξουν διάφορα είδη μουσικής, καλώντας τα παιδιά να χορέψουν και να συμμετάσχουν μουσικοκινητικά, ενώ στον "πυρήνα" της δράσης βασικό ρόλο θα παίξουν οι μουσικές έννοιες (ένταση, ταχύτητα, ρυθμός), γνωριμία κι εξοικείωση με μουσικά όργανα και τον ήχο τους, με μελωδίες από διαφορετικά είδη μουσικής

- Τη Δευτέρα στις 26 Αυγούστου στις 8 το βράδυ, παιδιά ηλικίας από 4 έως και 12 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μία διαδραστική παράσταση μαριονέτας, από τις Μαριονέτες Τζίκας, με θέμα "Τεχνοβάτες". διαδραστική παράσταση μαριονέτας,

Πρόκειται για μία δράση όπου θα πρωταγωνιστήσουν μαριονέτες και γιγαντόκουκλες από διάφορα μέρη του κόσμου, πραγματοποιώντας ένα φαντασιακό ταξίδι από την Ανατολή στη Δύση, με μουσικές, χορούς, μαγικά τεχνάσματα και οφθαλμαπάτες.

Σκοπός της διαδραστικής παράστασης είναι η γνωριμία των παιδιών με τις διαφορετικές κουλτούρες από όλον τον κόσμο, αλλά και η ψυχαγωγία μέσω της πολυπολιτισμικής του θεάτρου μαριονέτας.

Την επόμενη μέρα και συγκεκριμένα, την Τρίτη 27 Αυγούστου, θα διεξαχθεί εργαστήριο κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας, καθώς και παρέλαση συμμετεχόντων με τις δημιουργίες τους στην Ερμούπολη, στο πλαίσιο του "Σύρος‑Πολιτισμός junior".

- Την Παρασκευή 30 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα θα λάβει χώρα η εκδήλωση "Σχολείο άνοιξε". Πρόκειται για αφήγηση παραμυθιών από την Γεωργία Ματσούκα στο ρόλο της Λαλού, όπου καθήμενη κάτω από ένα δέντρο, θα μεταφέρει στα παιδιά ένα σωρό από ιστορίες, άλλες σοβαρές κι άλλες αστείες. Χαριτωμένες αρχόντισσες, έξυπνοι παραγιοί, ζώα της ζούγκλας και πονηρές αλεπούδες μπαίνουν οι μεν στις ιστορίες των δε, πρώτα μπερδεύονται και μετά ξεμπερδεύονται.

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης για παιδιά από 6 έως 12 ετών, θα μπουν παραμύθια, που έχουν ως θέμα την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Τέλος, το Σάββατο 31 Αυγούστου στις 8 το βράδυ, για ακόμα μα φορά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρούσσων θα φιλοξενήσει το Κουκλοθέατρο Κρήτης, μετά τον «Ψαροτρομάρα» και τη «Συνομωσία της κατσίκας» που έχουμε απολαύσει στη Σύρο.

Αυτή τη φορά, οι συμμετέχοντες από 2 έως και 102 ετών, μέσα από την παράσταση κουκλοθέατρου με τεχνικές μαύρου θεάτρου, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τους "Δροσουλίτες".

Ετικέτες: