Καλοκαιρινές προβολές ταινιών από την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου

Αφιέρωμα στον ισπανόφωνο κινηματογράφο

Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες και τις πρεσβείες Ισπανίας και Αργεντινής

Στον ισπανόφωνο κινηματογράφο είναι αφιερωμένο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που παρουσιάζει το φετινό καλοκαίρι, η Κινηματογραφική Λέσχη της Νάξου.

Πρόκειται για μία σειρά προβολών που άρχισε τον Ιούλιο και συνεχίζεται και τον μήνα Αύγουστο, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες και τις πρεσβείες Ισπανίας και Αργεντινής.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου, που δημιουργήθηκε το 1994 και αποτελεί μέλος της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, με την προβολή πάνω από 500 ταινίες, συνεχίζει να συμβάλει καθοριστικά στην ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού.

"Τα πρόβατα δεν χάνουν το τρένο"

Συνεχεία του αφιερώματος στον ισπανόφωνο κινηματογράφο με την ταινία του Álvaro Fernández Armero, "Τα πρόβατα δεν χάνουν το τρένο". Πρόκειται για μία αισιόδοξη κωμωδία, μέσω της οποίας προβάλλονται οι αλλαγές που επιβάλλει η σημερινή κοινωνία.

Η ταινία πάντα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες και τις πρεσβείες Ισπανίας και Αργεντινής, θα προβληθεί αύριο, Τετάρτη στις 9 και μισή το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νάξου, πρώην Σχολή Ουρσουλινών, στο Κάστρο της Χώρας.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη προβολή είναι η τέταρτη κατά σειρά, καθώς έχουν προηγηθεί οι ταινίες "Ο μικρός ταύρος" του Luis García Berlanga στις 17 Ιουλίου, “Καλώς ορίσατε κ. Μάρσαλ

του Luis García Berlanga στις 24 Ιουλίου και η "Βιριδιάνα", του Λουΐς Μπουνιουέλ στις 31 Ιουλίου.

30 χρόνια ιστορίας

Η Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου έχει τη δική της ξεχωριστή συμβολή στα πολιτιστικά δρώμενα της Νάξου, διαγράφοντας μία παρουσία 30 ετών.

Η πρώτη εμφάνισή της έγινε τον Οκτώβρη του 1994 με την προβολή των δύο πρώτων ταινιών, ενώ μετά παρ' όλο τα προβλήματα που ανέκυψαν, οικονομικά, αλλά και τεχνικά, τα μέλη της Λέσχης κατόρθωσαν να εντάξουν τον ποιοτικό κινηματογράφο στα δρώμενα του νησιού.

Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης αυτής πορείας έχει κατορθώσει να προβάλει στο νησί, πάνω από 500 ταινίες, όπως επίσης και την παρουσία του Φεστιβάλ της Δράμας από το 1995 στη Νάξο.

Από το 2000 η Λέσχη αποτελεί μέλος της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (Ο.Κ.Λ.Ε.)

Επίσης, έχει κατορθώσει να πραγματοποιήσει ειδικά αφιερώματα για τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο με την παρουσία δημιουργών και ηθοποιών, πολλές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις καλλιτεχνών και αποκριάτικα δρώμενα, αλλά και τη λαμπαδηφορία, που αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του νησιού.

Την ίδια ώρα, μέσα στον μεγάλο κατάλογο των δραστηριοτήτων της θα πρέπει να συμπεριληφθεί και η διοργάνωση του 33ου συνεδρίου της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (Ο.Κ.Λ.Ε.) που πραγματοποιήθηκε στη Νάξο το 2021.