Ο Λευτέρης Χαρκοφτάκης σε μία νέα συναυλία στο θεατράκι "Ευανθία Καΐρη" στα Λαζαρέτα

Σε ρυθμούς ροκ, μπλουζ, τζαζ και έντεχνης μουσικής

"Η μουσική αποτελεί το σημείο αναφοράς της ζωής μου, εδώ και πάνω από 50 χρόνια"

Ο "εραστής" της ροκ μουσικής, Λευτέρης Χαρκοφτάκης, επανέρχεται και αυτό το καλοκαίρι, με μία μουσική καλοκαιρινή συναυλία στο θεατράκι "Ευανθία Καϊρη".

Ο "γερόλυκος", όπως τον αποκαλούν φίλοι και θαυμαστές του, θα παρουσιάσει μαζί με την ομάδα μουσικών που θα τον συνοδεύει, ένα μεγάλο ρεπερτόριο από μουσικές επιτυχίες που έχουν μείνει ανεξίτηλες στο χρόνο.

"Για εμένα η μουσική παραμένει μία μεγάλη αγάπη, την οποία υπηρετώ για πάνω από 50 χρόνια", δηλώνει χαρακτηριστικά στην "Κοινή Γνώμη", ο Λευτέρης Χαρκοφτάκης.

Να σημειωθεί ότι η συναυλία, που στηρίζεται από τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Λαζαρέτων, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ.

"Έχω στη συλλογή μου 150 προσωπικά μου τραγούδια"

Ρυθμούς ροκ, μπλουζ, τζαζ και έντεχνης μουσικής, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν φίλοι, αλλά και θαυμαστές του Λευτέρη Χαρκοφτάκη, τη Δευτέρα 12 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στο θεατράκι "Ευανθία Καϊρη" στα Λαζαρέτα.

Πρόκειται για μία μουσική βραδιά η οποία συνδιοργανώνεται από τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Λαζαρέτων, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης. "Ασχολούμαι με τη μουσική σίγουρα πάνω από 50 χρόνια και συνεχίζω ακόμη και σήμερα που είμαι 79 χρονών. Άρχισα να τραγουδάω στα 20 μου και έχω γράψει 150 τραγούδια", σημειώνει ο κ. Χαρκοφτάκης.

Ερωτώμενος αν σε αυτή την 50ετία, έχει εκδώσει κάποιο προσωπικό του δίσκο ή CD, υπογράμμισε ότι "είχα βγάλει το 2008 ένα CD, αλλά δεν το είχα κυκλοφορήσει. Επίσης, είχα βγάλει άλλο ένα πριν δύο χρόνια με δέκα τραγούδια, ενώ έχω σκοπό κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, να ετοιμάσω άλλες δύο προσωπικές μου δουλειές. Όμως τα συγκεκριμένα δεν τα πουλάω. Δεν κάνω εμπόριο", υποστήριξε, αφήνοντας παράλληλα μία μικρή πικρία, καθώς, όπως είπε, μέχρι και σήμερα δεν έχουν δείξει ενδιαφέρον τόσο οι δισκογραφικές εταιρίες, όσο και τα τηλεοπτικά κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας, προκειμένου να προβάλλουν την μουσική του ιστορία.

"Η μουσική για εμένα είναι πολλά πράγματα. Η μουσική είναι το παν. Χωρίς αυτή δεν μπορεί να υπάρξει τίποτα. Έχω μία προτίμηση στη ροκ μουσική και μπορώ να πω ότι στις συναυλίες μου υπάρχει τεράστια ανταπόκριση από τον κόσμο", σημειώνει χαρακτηριστικά.

Τέλος, να επισημανθεί ότι τον Λευτέρη Χαρκοφτάκη θα πλαισιώσει και μία μεγάλη ομάδα - φίλων μουσικών, όπως ο Μέμης Ροσσολάτος (μπάσο), ο Σταμάτης Ξανθάκης (ντραμς), ο Στέλιος Πανουσόπουλος (κιθάρα - τραγούδι), ο Μηνάς Αλεξιάδης (πιάνο), ο Πάνος Μακρύς (τραγούδι), η Εύα Βάλβη (τραγούδι, ο Γιώργος Περρής (τραγούδι), καθώς επίσης και η μικρή Μαριάννα Σαμπροβαλάκη – Χαρκοφτάκη, στο βιολί.