Η έκθεση για τον Μάρκο Βαμβακάρη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ (ΒΙΝΤΕΟ)

  • Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024 - 16:09

Στην εκπομπή Newsroom της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ εμφανίστηκε σε ζωντανή σύνδεση χθες, Δευτέρα 19 Αυγούστου, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, Θωμαή Μενδρινού, με αφορμή την έκθεση του Μάρκου Βαμβακάρη.

Οι παρουσιαστές της εκπομπής, Αντώνης Κρητικός και Μαρία Τσιλινίκου, οι οποίοι επισκέφθηκαν πρόσφατα το νησί μας και αναφέρθηκαν με λόγια θαυμασμού σε αυτό, θέλησαν να ενημερωθούν για τους δύο χώρους οι οποίοι είναι αφιερωμένοι στη ζωή και το έργο του πατριάρχη του ρεμπέτικου.

Η κα. Μενδρινού, με φόντο την Άνω Σύρο και το λιμάνι της Ερμούπολης αναφέρθηκε και στις δύο ενότητες της έκθεσης, "Ενθυμήματα" και "Εμπειρίες", όπου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με προσωπικά αντικείμενα του Μάρκου Βαμβακάρη αλλά και να βιώσει μία μοναδική διαδραστική εμπειρία, μαθαίνοντας την ιστορία του καλλιτέχνη, του ρεμπέτικου και παράλληλα του νησιού της Σύρου.

Ευκαιρίας δοθείσης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού δεν αμέλησε να αναφερθεί και στο 8ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου, το οποίο θα διεξαχθεί στη Σύρο από 28 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου καθώς και στο "Εν Χορδαίς και Οργάνοις" - τη Μεγάλη του Μάρκου Σχολή που εισάγει μικρά και νέα παιδιά στον κόσμο της λαϊκής μουσικής και του ρεμπέτικου.