Το Street Art Festival βάζει "πλώρη" στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου για την Ίο

Καλλιτεχνικό ταξίδι με μήνυμα την ελπίδα

  • Σήμερα - 14:33

Ένα καλλιτεχνικό διήμερο με επίκεντρο το μήνυμα της ελπίδας, θα διεξαχθεί στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου στην Ίο.

Πρόκειται για το καινοτόμο Street Art Festival του Climaid project, το οποίο επιδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Creative Europe με τη συμβολή της Έφης Αναστασοπούλου, συμβούλου ευρωπαϊκών προγραμμάτων και του δημάρχου Ιητών, Γκίκα Γκίγκα.

Ζωγραφική με τη συμμετοχή πολιτών και παραθεριστών

Το καινοτόμο Street Art Festival του Climaid project, θα διεξαχθεί στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Χώρας Ίου. Επιδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Creative Europe με τη συμβολή της Έφης Αναστασοπούλου, συμβούλου ευρωπαϊκών προγραμμάτων και του δημάρχου Ιητών, Γκίκα Γκίγκα, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει αναλάβει η γνωστή Συριανή ζωγράφος Αγνή Ρούσσου, καθώς θα ζωγραφίσει ζωντανά με τη συμμετοχή των πολιτών και των επισκεπτών σε ένα καινοτόμο καμβά 4x2 μέτρων.

Το καλλιτεχνικό αυτό ταξίδι θα είναι διήμερο και το έργο σε αυτό τον μεγάλο καμβά 4 μέτρα επί 2 μέτρα θα είναι μοντέρνα αποτύπωση, με το μήνυμα ελπίδα (hope )με σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομιά του νησιού και το περιβάλλον. Το έργο μετά την ολοκλήρωσή του, θα δοθεί σε μια σχολική μονάδα του νησιού, ώστε όλα τα παιδιά να έρθουν κοντά στις τέχνες, στον πολιτισμό και στη σημαντικότητά τους.

Η πρόταση Climaid του ευρωπαϊκού προγράμματος Creative Europe

Η πρόταση Climaid του ευρωπαϊκού προγράμματος Creative Europe, αποτελεί μια καινοτόμα ιδέα όσον αφορά την κλιματική αλλαγή, την ενδυνάμωση της πολιτισμικής κληρονομιάς που μπορεί να αποφέρει θετικά αποτελέσματα προς τον Δήμο Ιητών, σε συνεργασία με πανεπιστήμια όπως αυτό της Zaragoza (που είναι ο επικεφαλής εταίρος του ευρωπαϊκού προγράμματος) και τους εταίρους της πρότασης: το πανεπιστήμιο της Lusofona (στην Λισαβόνα της Πορτογαλίας), τον οργανισμό GAR (αρχαιολογικό οργανισμό της Ρώμης στην Ιταλία), τον οργανισμό CentreDot από την Κύπρο και τον οργανισμό  Boa Mistura από την Ισπανία.
H Έφη Αναστασοπούλου ανέλαβε την προετοιμασία και προεργασία της πρότασης Climaid (building resilience to climate change through Cultural heritage and urban arts) του ευρωπαϊκού διακρατικού  προγράμματος Creative Europe  Programme (CREA), που έχει εγκριθεί και επιδοτηθεί από την ευρωπαϊκή επιτροπή. Η πρόταση Climaid (building resilience to climate change through cultural heritage and urban acts) συμπεριλαμβάνει τον Δήμο Ιητών στους εταίρους του ευρωπαϊκού διακρατικού προγράμματος Creative Europe programme (CREA) που είναι και ο μοναδικός εταίρος partner από την Ελλάδα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ιητών συμμετέχει για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό διακρατικό πρόγραμμα, με ένα τόσο θετικό αντίκτυπο για το νησί των Κυκλάδων.