Σύρος: Άρχισε σήμερα το τριήμερο Stray Art Festival

  • Σήμερα - 19:10

Η Ερμούπολη φιλοξενεί από σήμερα το πρωί για 7η χρονιά το περιπλανώμενο Stray Art Festival, υποδεχόμενη τοιχογράφους, μουσικούς, performers και εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Φεστιβάλ, η γιορτή της περιπλανώμενη τέχνης του δρόμου, με θέμα το "Παιδί μέσα μας" και που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, διεξάγεται στο γήπεδο της ΕΠΣ Κυκλάδων, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Οι 30 συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζουν δρώμενα, σεβόμενοι τον τόπο που τους φιλοξενεί, δηλαδή τη Σύρο.

Συγκεκριμένα, σήμερα, ημέρα έναρξης του Φεστιβάλ, θα αρχίσουν την δράση τους οι καλλιτέχνες της τοιχογραφίας και στη συνέχεια θα ακολουθήσει το πάρτι καλωσορίσματος. Αύριο, Σάββατο, θα λάβει χώρα μία μουσική εκδήλωση με ξένους ήχους και το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με το καθιερωμένο γλέντι με νησιώτικα, ρεμπέτικα και παραδοσιακά τραγούδια.

Να σημειωθεί ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια του τριημέρου της γιορτής του δρόμου, οι καλλιτέχνες θα επιδίδονται στην αγαπημένη τους τέχνη, ζωγραφίζοντας τους τοίχους των βοηθητικών χώρων του γηπέδου.