Γυναικεία ισχύς εν τη ενώσει

“Γυναικείο” άρωμα έχει η πολυσυλλεκτική έκθεση ζωγραφικής - φωτογραφίας - κεραμικής - αντικειμένου και αργυροχρυσοχοΐας αποφοίτων του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Δέκα φιλόδοξες δημιουργοί ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν από κοινού τα πρωτότυπα έργα τους στο Πνευματικό Κέντρο της Άνω Σύρου.

Η Ελένη Αβραμίδου και η Ελευθερία Δανιηλίδη ως "The3forart" από το 2008 ασχολούνται με τις γραφιστικές εφαρμογές, τη ζωγραφική και τον σχεδιασμό όσον αφορά το χώρο, τα χρηστικά αντικείμενα και την αργυροχρυσοχοΐα.

Η Ζέφη Ιωάννου, η Βέρα Φελέκη, η Ειρήνη Τατσιοπούλου και η Ralou Cerre αποτελούν τη νεοσύστατη ομάδα "Desperate Artists", η οποία συγκροτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2012. Ασχολούνται με την κατασκευή ειδών αργυροχρυσοχοΐας σε συνδυασμό με τη χρήση λίθων, καθώς και χρηστικών αντικειμένων από επαναχρησιμοποιημένα υλικά με σκοπό την ανακύκλωση για τη δημιουργία νέου προϊόντος.

Η Γεωργία Γιώτα και η Νικολίνα Λέντζα ξεκίνησαν να ασχολούνται με την κεραμική το 2012 στο εργαστήρι κεραμικής της Σοφίας Τριγώνη στα Χρούσσα Σύρου. Η Κωνσταντίνα Γοργογιάννη από το 2007 ασχολείται με τη φωτογραφία. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σκοτεινού θαλάμου της Λέσχης Φωτογραφίας Σύρου. Η Ευτυχία Σιγάλα σπούδασε φωτογραφία στη σχολή focus. Εργάστηκε για κάποιους μήνες στο περιοδικό “Αthens Μagazine” και “Τravel”. Επίσης, αναλαμβάνει φωτογραφίσεις για γάμους-βαφτίσια χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις.

Σκοπός των δημιουργών είναι “η πρακτική εφαρμογή των γνώσεων που αποκόμισαν από το πανεπιστήμιο, δεδομένου ότι σήμερα δεν δίνεται συχνά η δυνατότητα στους νέους να το προσπαθήσουν μέσα από μία εργασία”. “Οπωσδήποτε είμαστε και πάλι κερδισμένες, καθώς πέρα από το design, ακόμα και το στήσιμο μιας έκθεσης ανήκει στο αντικείμενό μας”.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η έκθεση της ομάδας θα διαρκέσει έως τις 10 Αυγούστου.