«The rest[art] project» του Κωνσταντίνου Καταγά

Την ανάγκη απελευθέρωσης του νου, αλλά και επούλωσης των ψυχικών τραυμάτων, που καμία ιατρική επέμβαση δεν μπορεί να αποκαταστήσει, επισημαίνει μέσα από το νέο ζωγραφικό του project με τίτλο "Rest[art], επανεκκίνηση..."o Κωνσταντίνος Καταγάς.

Η συλλογή, η οποία περιέχει μια επιλογή σχεδίων που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο 2011-2015 και το κοινό έργο με τον photohunter DimitristheAthens «Ουδέν θέσφατο», φιλοξενείται στην Αίθουσα Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτης», στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύρος Πολιτισμός 2015».

Σκοπός του προγράμματος rest[art] είναι με τις παρεμβάσεις του να δηλώσει την παρουσία των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία, ώστε να συμβάλει έστω και λίγο στη μείωση των αντίξοων συνθηκών που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Όπως επισημαίνει, η κοινωνικοποίηση των ατόμων με αναπηρία είναι μία από τις κυριότερες συνισταμένες της αποκατάστασης. Τα εμπόδια για την πραγμάτωσή της μπορεί να είναι θέματα υγείας, δυσκολίες και εμπόδια στον ίδιο το νου μας, στους συντρόφους μας, στο περιβάλλον της πόλης, η ατομική αδιαφορία, ο κοινωνικός ρατσισμός, η άγνοια κ.α.

Ο ίδιος ο κ. Καταγάς σημειώνει «είμαι πεπεισμένος ότι κάθε συντρόφου νους μπορεί ν’ αποτελέσει το σκάφος για πολύ καλύτερα ταξίδια. Αυτό το restart προσδοκώ να πιστέψω και να το δείξω σε όλους τους συντρόφους στην αναπηρία, οι σκέφτηκαν έστω και μια στιγμή να τα παρατήσουν».

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά 20:00-23:00 και θα διαρκέσει έως 21 Σεπτεμβρίου.