Στη Νάξο το νέο έργο του καλλιτέχνη Wild Drawing, εμπνευσμένο από τους πρόσφυγες

«Κραυγές από το Βυθό»

  • Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2015 - 06:20

Μετά το εντυπωσιακό έργο του «Lion of Kea» στο πλαίσιο του «Tetrapolis Cultural Festival» το 2013, ο ταλαντούχος καλλιτέχνης Wild Drawing (WD), επέλεξε ξανά τις Κυκλάδες για να αποτυπώσει μέσω της τέχνης του όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας και αποτελούν πηγή έμπνευσης τόσο για τον ίδιο όσο και για κάθε δημιουργό.

Η τελευταία δημιουργία του αποτυπώθηκε στη Νάξο και συγκεκριμένα στο παραθαλάσσιο Αλυκό. Εκεί στα «ερειπωμένα» κτίρια με φόντο το Αιγαίο Πέλαγος δημιούργησε το έργο «Screams from the Seabed» (Κραυγές από το Βυθό), αφιερωμένο στους πρόσφυγες που έχασαν τη ζωή τους. Σε δηλώσεις του στο lifo.gr, ο κατά κόσμον Dania από το Μπαλί, που τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Ελλάδα δήλωσε ότι εμπνεύστηκε το θέμα από όλα αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν, ειδικά τους τελευταίους μήνες στη Μεσόγειο.

«Άνθρωποι που τα έχουν χάσει όλα»

«Άνθρωποι κυνηγημένοι από τον πόλεμο και με ανύπαρκτες πια ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στις πατρίδες τους εγκαταλείπουν τη γη τους για καλύτερες μέρες. Δυστυχώς συχνά οι ζωές των ανθρώπων αυτών, γιατί πάνω από όλα είναι άνθρωποι, τελειώνει δραματικά στα νερά της Μεσογείου. Κι αν τα καταφέρουν, βρίσκονται αντιμέτωποι με αφιλόξενες κοινωνίες κι ακόμη πιο αφιλόξενα κράτη... Ελπιδοφόρα εξαίρεση του κανόνα βέβαια, αποτελεί η αλληλεγγύη από μέρος της κοινωνίας τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αλήθεια, ποιοι κάνουν αυτούς τους πολέμους και με την υποστήριξη ποιων; Κι εμείς ως άνθρωποι τι κάνουμε γι' αυτούς τους ανθρώπους που τα έχουν χάσει όλα; Αν ήμασταν στη θέση τους πώς θα θέλαμε να μας συμπεριφερθούν οι συνάνθρωποί μας;»

Σημειώνεται ότι ο Dania, απόφοιτος Καλών Τεχνών ξεκίνησε ως καλλιτέχνης του δρόμου το 2000 και από τότε πολλά είναι τα έργα που έχει δημιουργήσει στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Μερικά εξ’ αυτών είναι και δύο εντυπωσιακές φιγούρες ζώων σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της Νάξου.

Πολυδιάστατη καλλιτεχνική δράση

Ο Dania, που υπογράφει ως DW –Wild Drawing, έχει μία πολυδιάστατη καλλιτεχνική δράση. Φτιάχνει πίνακες, κόμικς, έργα στο δρόμο, γλυπτά. Ο ίδιος δεν ξεχνά ποτέ τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα, εξηγώντας πως ο δρόμος έχει ελευθερία, ζωντάνια, επικοινωνία και ρίσκο, ενώ σου δίνει τη δυνατότητα να μοιραστείς τις ιδέες σου με πολύ περισσότερο κόσμο, να τον κάνεις να χαμογελάσει, να προβληματιστεί, να θυμώσει, να χαρεί ή να μελαγχολήσει.

Ετικέτες: