Όταν η Ύπαρξη είναι σε σύνδεση και αρμονία με τη Φύση, μαγικές εικόνες αποκαλύπτονται μπροστά στα μάτι μας

Αψηφώντας τη βαρύτητα… κυριολεκτικά και μεταφορικά

Την αιθέρια και συνάμα δυναμική συνάντηση αθλητών-χορευτών μέσα σε φυσικά τοπία και σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον απαθανατίζει ο φωτογραφικός φακός της Νάντιας Κουλουρά, η οποία συστήνεται στο κοινό της Σύρου… αψηφώντας τη βαρύτητα.

Ο κύκλος της πρώτης ατομικής έκθεσης της φωτογράφου, η οποία έχει συνεργαστεί με γνωστά ελληνικά περιοδικά (Cosmopolitan, Madame Figaro, Votre Beauté, Pink Woman, Down Town) και το διεθνές περιοδικό Superior, ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη από τη Σύρο, νησί πολλών μαγικών καλοκαιριών για την ίδια και αγαπημένο τόπο καταγωγής από την πλευρά της γιαγιάς της.

Στα ασπρόμαυρα έργα της, πρωταγωνιστούν σώματα που αιωρούνται και κινούνται πέρα από τους συνήθεις κανόνες. Μαγικές εικόνες που μαρτυρούν ότι η εσωτερική ισορροπία μπορεί να οδηγήσει στην αρμονία και τη σύνδεσή μας με τη Φύση.

Η επιλογή του συγκεκριμένου θέματος βασίστηκε στην ανάγκη της φωτογράφου να φωτίσει τη συνέργεια μεταξύ θηλυκής και αρσενικής μας πλευράς. «Όταν το αρσενικό κομμάτι ως πιο δυναμικό και το θηλυκό ως πιο δεκτικό και αισθαντικό συνυπάρχουν αρμονικά, μέσα μας, τότε η ισορροπία αυτή αναβλύζει και διαχέεται στις σχέσεις μας με τους άλλους, το περιβάλλον και τη φύση», αναφέρει χαρακτηριστικά στην «Κοινή Γνώμη», εξηγώντας πως πρόκειται για ένα κομμάτι της προσωπικής αναζήτησης του καθενός για την πρόοδο και την εξέλιξή του.

Αναγκαία η αποδοχή της αρνητικής πλευράς μας

Εκτός από το αρσενικό και το θηλυκό, στα έργα της αναμετρώνται επίσης η φωτεινή πλευρά (άσπρο χρώμα) με τη σκοτεινή (μαύρο χρώμα). «Το θετικό στηρίζεται πάνω στο αρνητικό για να επιτευχθεί η ισορροπία και το τελικό σύστημα να λειτουργήσει. Για να μπορέσει να υπάρξει το θετικό, πρέπει να έχουμε αποδεχτεί τη σκοτεινή πλευρά μας και να ξέρουμε να τη διαχειριζόμαστε κατάλληλα», επισημαίνει η κ. Κουλουρά.

Η έκθεση ξεκινά με έργα στα οποία ένα αρσενικό ή ένα θηλυκό στηρίζεται μόνο του πάνω στα δέντρα. «Είναι η αρχή της αναζήτησης που θα οδηγήσει σε πειραματισμούς και σε προσπάθειες για εξέλιξη και μια φωτεινή κατάσταση».

Οι φωτογραφίσεις έγιναν σε συνεργασία με τον Άγγελο Ανδριώτη, ιδρυτή και master trainer της International Calisthenics Academy και τους αθλητές Άγγελο Τριανταφύλλου, Λυδία Κόλλια και Ισμήνη Μαρία Ανεμογιάννη.

«Αθλητές-χορευτές με πειθαρχίθ και συνέπεια ασκούνται καθημερινά πολλές ώρες σε ασκήσεις-θέσεις ισορροπίας και δύναμης. Παρακολουθώντας τους να ασκούνται, τα συναισθήματα ανάτασης, ευφορίας και θαυμασμού είναι έντονα», καταλήγει η κ. Κουλουρά.

Η φωτογραφική έκθεση «Αψηφώντας τη βαρύτητα» παρουσιάζεται στην αίθουσα Εμμ. Ροΐδη, στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης και θα διαρκέσει έως 7 Αυγούστου 2019.

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 11:00-14:00 και 18:00-21:00.

Επίσημη ιστοσελίδα: www.nadiakouloura.com