Το «σύκο» πέταξε από τη Θεσσαλονίκη στη Σύρο και φέτος βουτά στις «Μικρές Θάλασσες» της Νίκης Δράκου

Κολύμπι σε νέα ζωγραφικά «νερά»

Δυόμιση μήνες μετά την έκθεσή της στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης, η Νίκη Δράκου «πάγωσε» για λίγο τον «χρόνο» που αφιερώνει στην εσωτερική ανατροφοδότηση και την άντληση έμπνευσης από τις μνήμες και τα πρόσωπα που συνθέτουν τον κόσμο της για να κολυμπήσει σε νέα ζωγραφικά «νερά».

Η έκθεση με τίτλο «Μικρές Θάλασσες» φιλοξενείται στην Αίθουσα Καμάρα της Άνω Σύρου και αποτελεί τη δεύτερη κατά σειρά συνεργασία της εικαστικού με την επιχείρηση «Flying Fig» της Ευτυχίας Γούσιου στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Η ιδιοκτήτρια της Γκαλερί Ρω και του καταστήματος με αντικείμενα εμπνευσμένα και σχεδιασμένα από την καθημερινή ζωή πρότεινε στην κ. Δράκου να συνυπάρξουν και φέτος παρέα στον μεσαιωνικό οικισμό, παρουσιάζοντας αυτή τη φορά έργα με θαλασσινή αύρα.

Στους πίνακες της ζωγράφου αποτυπώνονται τοπία από τη Χαλκιδική και τη Νίσυρο, ενώ μεγάλη πρωταγωνίστρια παραμένει και στην έκθεση αυτή η Σύρος μέσα από μία ποικιλία εικόνων που μας μεταφέρουν από το Δελφίνι και το Κατεργάκι, μέχρι το Νησάκι και τη νέα παραλιακή ζώνη της Ερμούπολης. Από τα πιο όμορφα και συναισθηματικά φορτισμένα έργα, ο μοναχικός άνθρωπος στο παγκάκι που αγναντεύει τη θάλασσα και το τελωνείο. «Είναι κάτι που έχω δει αρκετές φορές και πάντα με συγκινεί», δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» η κ. Δράκου.

Όπως τόνισε, επιθυμία της είναι να ενώσει μελλοντικά τη θάλασσα και τους ανθρώπους, οι οποίοι θα θαυμάζουν τα τοπία, θα σκέφτονται και θα κινούνται παράλληλα μαζί τους.

Από την πλευρά της, η κ. Γούσιου δήλωσε χαρούμενη για τη δεύτερη κατά σειρά συνεργασία της με τη Νίκη Δράκου στη Σύρο, το νησί που επέλεξε και φέτος μαζί με την οικογένειά της για να συνδυάσει εργασία και διακοπές. «Πέρυσι μέναμε μεταξύ Κινίου και Λωτού. Φέτος, ζούμε μέσα στον οικισμό της Άνω Σύρου. Αυτό μπορεί να έχει έναν βαθμό δυσκολίας, ωστόσο εγώ δεν τον αντιλαμβάνομαι απευθείας, γιατί είμαι άνθρωπος που περπατάω και κουβαλάω. Πολλοί αναρωτιούνται πώς εξυπηρετούμαστε και τους εξηγώ πως όλα είναι θέμα συνήθειας και αγάπης γι’ αυτόν τον εξαιρετικής ομορφιάς τόπο».  

Η έκθεση «Μικρές Θάλασσες» λειτουργεί καθημερινά (18.00-23.30) και θα διαρκέσει έως 15 Αυγούστου 2019.