Ομαδική έκθεση ζωγραφικής της MegΑrt Gallery στην Έπαυλη Τσιροπινά για τη στήριξη της Στέγης Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου

Η Τέχνη ενώνει και προσφέρει

Την πρώτη της «καλλιτεχνική περιπλάνηση» στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα, στην πρωτεύουσα τους, τη Σύρο κάνει φέτος η MegΑrt Gallery.

Η ομώνυμη εικαστική έκθεση στην οποία συμμετέχουν συνολικά 35 ζωγράφοι, κάποιοι εξ’ αυτών με διπλή και τριπλή συμμετοχή, φιλοξενείται στην Έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία και θα διαρκέσει έως 25 Αυγούστου 2019.

H MegArt Gallery δημιουργήθηκε στις αρχές του 2018 από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία «Έλληνες & Ξένοι Δημιουργοί GFC» με σκοπό να αποτελέσει σημείο συνάντησης του κοινού με τον Πολιτισμό. Σ’ ένα χώρο 200τμ στον Άγιο Ιωάννη, στην Αθήνα οι καλλιτέχνες έχουν την δυνατότητα να εκθέτουν τις δημιουργίες τους μαζί με τα όνειρά τους.

Στην αυτοδιαχειριζόμενη MegArt Gallery πραγματοποιούνται ομαδικές και ατομικές εικαστικές εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, φιλανθρωπικά events, εργαστήρια ζωγραφικής, σεμινάρια και διαλέξεις. Σε όλα τα παραπάνω προγράμματα μπορούν να συμμετέχουν τα μέλη και τα μη - μέλη των GFC.

Σε αυτή την εικαστική περιπλάνηση, στη Σύρο, 35 Έλληνες καλλιτέχνες αποτυπώνουν στον καμβά τους το συνειδητό με το ασυνείδητο τον ρεαλισμό και την αφαίρεση, τον σουρεαλισμό και τον εξπρεσιονισμό με τρόπο ιδιαίτερα προσαρμοσμένο στον προσωπικό τους εικαστικό χαρακτήρα με ένταση στο χρώμα και στην καλοκαιρινή τους διάθεση.

Συνάντηση με το κοινό της Σύρου για καλό σκοπό

Σημειώνεται πως, στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής στην Ποσειδωνία, η MegΑrt Gallery στηρίζει τη Στέγη Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου.

Σε δηλώσεις του στην «Κοινή Γνώμη», ο πρόεδρος των Ελλήνων και Ξένων Δημιουργών GFC, Δημοσθένης Παγουλάτος εξήγησε πως η απόφαση αυτή λήφθηκε αμέσως μετά την ενημέρωσή του για τα προβλήματα της δομής από τη συνάδελφό του, Μαρίνα Γκόντα, Δρ. Ιστορίας Τέχνης στη Σορβόννη.

«Επικοινώνησα με την υπεύθυνη κ. Μαρία Κυδωνιέως Φωστέρη, η οποία μου μίλησε για τις ανάγκες της Στέγης για τρόφιμα, ρούχα, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια, εκτυπωτή, μελάνια (HP H711N), γραφική ύλη και υλικά για ζωγραφική). Έτσι, σκεφτήκαμε να πραγματοποιήσουμε μία έκθεση στο νησί για να τη βοηθήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατέστησε δε γνωστό, πως η Εταιρία στηρίζει όλες τις μεγάλες διοργανώσεις και λαμβάνει μέρος σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις με επίκεντρο τον άνθρωπο και τα ζώα. «Πέρυσι στηρίξαμε το Χατζηπατέρειο Ίδρυμα και φέτος, αποφασίσαμε να στηρίξουμε για όλο το χρόνο τη Στέγη και Ανηλίκων Σύρου» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι στα σχέδιά τους περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η διεξαγωγή ενός μεγάλου πολυμορφικού φεστιβάλ στο νησί.

«Πρέπει όλοι μας να προσφέρουμε»

«Μέσω της παρούσας έκθεσης, επιθυμούμε να κάνουμε γνωστό το πρόβλημα της στέγης και παράλληλα, να μεταδώσουμε το μήνυμα του εθελοντισμού. Πρέπει πάντα να προσφέρουμε. Εμείς είμαστε όλοι εθελοντές και δεν πληρώνεται κανείς. Σκοπό μας είναι να βοηθήσουμε το ζωγράφο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό», κατέληξε ο κ. Παγουλάτος.

Οι επισκέπτες της Έπαυλης Τσιροπινά έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν τα 120 εκτιθέμενα έργα καθημερινά: 10:00-14:00 & 18:00-22:00.