4ο Παιδικό Εικαστικό Εργαστήρι στη Σύρο

  • Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2019 - 06:14

Οι μικροί καλλιτέχνες της πρωτεύουσας των Κυκλάδων ετοιμάζονται να πιάσουν και πάλι τα πινέλα τους και να εξερευνήσουν τον μαγικό κόσμο της ζωγραφικής, συμμετέχοντας στον νέο κύκλο του Παιδικού Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, στην Αίθουσα Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη» στην Πλατεία Μιαούλη.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας, που τα τελευταία τρία χρόνια έχει αποφέρει σημαντικούς καρπούς είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών, η επαφή τους με τις εικαστικές τέχνες καθώς και η γνωριμία τους με το έργο διάσημων εικαστικών προσωπικοτήτων.

Το εργαστήριο θα διαρκέσει δύο μήνες (Νοέμβριο 2019 – Δεκέμβριο 2019) για παιδιά 8-14 ετών και σε αυτό θα διδάξουν καταξιωμένοι εικαστικοί και παιδαγωγοί.

Μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργική απασχόληση, οι συμμετέχοντες θα εκφραστούν, θα συνδεθούν με το περιβάλλον, θα προσεγγίσουν την εικαστική δημιουργία τοπικά και παγκόσμια και θα γνωρίσουν το έργο ορισμένων διάσημων προσωπικοτήτων της Τέχνης.

Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη χρονιά, περισσότερα από 45 παιδιά μελέτησαν το έργο σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως ο Αλέξης Ακριθάκης, ο Θάνος Τσίγκος, ο Παναγιώτης Τέτσης και ο Κωνσταντίνος Μαλέας, άντλησαν έμπνευση από αυτό και με την ιδιαίτερη αφαιρετική τους ματιά δημιούργησαν τα δικά τους έργα.

Το Εργαστήρι Ζωγραφικής προσφέρεται δωρεάν στα παιδιά από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.