Ομαδική έκθεση της Λέσχης Φωτογραφίας – Κινηματογράφου Σύρου στο κτίριο Κορνηλάκη

24 φωτογραφικές ματιές «εκτός εποχής»

Εμπνευσμένος από τη θεματική του Syros International Film Festival “Off Season” είναι ο τίτλος της νέας ομαδικής έκθεσης της Λέσχης Φωτογραφίας – Κινηματογράφου Σύρου, στον προαύλιο χώρο του παλαιού εργοστασίου Κορνηλάκη.

Επιστρέφοντας και πάλι στη συνήθεια των ετήσιων ομαδικών εκθέσεων, που κατά το παρελθόν απολαμβάναμε κάθε καλοκαίρι στον προαύλιο χώρο του παλαιού εργοστασίου Κορνηλάκη, τα μέλη της Λέσχης επέλεξαν να αναδείξουν μέσα από τον φακό τους στοιχεία εκτός εποχής αναφορικά με την καθημερινότητα, τις καιρικές συνθήκες ή τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί σήμερα.

«Δώσαμε την ελευθερία στον καθένα να σκεφτεί τι σημαίνει γι’ αυτόν ο τίτλος και να τον ερμηνεύσει όπως ο ίδιος τον αντιλαμβάνεται, είτε κυριολεκτικά είτε συμβολικά», δηλώνει στην «Κοινή Γνώμη» ο υπεύθυνος της Λέσχης, Θάνος Αρβανίτης.

Στην έκθεση συμμετέχουν 12 φωτογράφοι με δύο έργα ο καθένας: Τάσος Αποστόλου, Θάνος Αρβανίτης, Δημήτρης Βαμβακούσης, Γιάννης Βίλλας, Μαργαρίτα Γουρνίκη, Δήμητρα Κυριακοπούλου, Βούλα Μονογυιού, Ηλίας Νόκας, Άννα Πιτσικάλη, Κώστας Πολίτης, Γιάννης Τομαής, Κώστας Υπέρμαχος.

Η έκθεση «Εκτός … εποχής» - «Off … season» λειτουργεί κάθε Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή από τις 19:00 έως τις 22:00 και θα διαρκέσει έως 8 Αυγούστου 2021. Αξίζει να σημειωθεί πως θα είναι επισκέψιμη και κατά την πραγματοποίηση εκδηλώσεων τoυ SIFF, του Syros Jazz Festival και του Φεστιβάλ Ρεμπέτικου, στο κτήριο Κορνηλάκη.

Παράλληλα με την έκθεση, διοργανώνονται προβολές βραβευμένων ελληνικών και ξένων ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με το Cinedoc Island Film Festival. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει πραγματοποιείται στη νησιωτική Ελλάδα: Αίγινα, Aλόννησο, Αμοργό, Άνδρο , Δονούσα, Iθάκη, Κέα, Kεφαλονιά,  Κίμωλο, Κύθηρα, Μήλο, Ρόδο, Σίφνο, Σύρο & Τήνο. Οι προβολές ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2020 και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών θα παραταθούν έως το τέλος του τρέχοντος καλοκαιριού. Στόχος του φεστιβάλ είναι η προώθηση ταινιών και σκηνοθετών από την Ελλάδα και την Ευρώπη, που ξεχωρίζουν για τη δημιουργική, πρωτότυπη ματιά τους πάνω σε θέματα που αφορούν τη ζωή μας σήμερα: τον πολιτισμό, την επιστήμη, το περιβάλλον και την κοινωνία.

Η Λέσχη Φωτογραφίας Κινηματογράφου Σύρου έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα για 8 ντοκιμαντέρ και 6 παιδικές ταινίες. Αυτή την περίοδο θα προβληθούν δύο ντοκιμαντέρ και μία ταινία για παιδιά. Σκέψη της Λέσχης είναι η προβολή των υπόλοιπων ταινιών σε σχολεία της Σύρου από τον προσεχή Σεπτέμβρη.