Ατομική έκθεση της Δέσποινας Λουκή στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου

Ζωγραφικές συνθέσεις με «πνοή»

Έργα με έντονα χρώματα που σε ταξιδεύουν σε έναν κόσμο χαράς και αισιοδοξίας περιλαμβάνονται στην πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Δέσποινας Λουκή με τίτλο «Σαν πνοή» που φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο Άνω Σύρου.

Η καλλιτέχνης συστήθηκε για πρώτη φορά φέτος στο φιλότεχνο κοινό του νησιού μέσα από την καλλιτεχνική της συνάντηση με τη Νίκη Δράκου, στην Αίθουσα Εμμ. Ροΐδη, στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης.

Ένα μήνα αργότερα επέστρεψε στο πολιτιστικό πρόγραμμα του νησιού για να ταξιδέψει τους επισκέπτες του μεσαιωνικού οικισμού στον προσωπικό της ζωγραφικό κόσμο. Η αγάπη για τη ζωγραφική αποτελούσε σταθερή αξία στη ζωή της Δέσποινας Λουκής από τα νεανικά της χρόνια. Ωστόσο, μετά τη συνταξιοδότησή της ως δικαστικής Υπαλλήλου, ασχολήθηκε συστηματικά αυτή. Τα πρώτα της μαθήματα τα πήρε από την διακεκριμένη εικαστικό, πτυχιούχο ΑΣΚΤ Τζούλια Αθανασάκη και φοίτησε στη σχολή MERSO δίπλα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Στα έργα της ξεπροβάλλουν συνθέσεις μέσα από εντυπωσιακά χρώματα. Η ίδια δημιουργεί με ακρυλικό και κάρβουνο. Η ζωγραφική της διακατέχεται από μια ανεξαρτησία στην επιλογή του θέματος στη νεκρή φύση, στα abstract, στα γυμνά και στις προσωπογραφίες της. Τα έργα της είναι εμπνευσμένα από τον χώρο της, την αυλή και τα φυτά της, τις στιγμές ηρεμίας, τα αγαπημένα της πρόσωπα, παλιές φωτογραφίες αλλά και τον κορωνοϊό που τόσο πολύ μας επηρέασε όλους τα δύο τελευταία χρόνια.

Η έκθεση «Σαν πνοή» λειτουργεί καθημερινά: 20:00 – 23:00 και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021.

Ετικέτες: